Barion Pixel

Hogyan történhet az immunerősítés természetesen? Milyen módszerek segíthetnek abban, hogy top-on legyünk és minél ellenállóbbak legyünk a betegségekkel szemben?

A keringés szerepe az immunerősítésben

Az immunrendszer tulajdonképpen fertőzések elleni védekezésben antigén hatására kialakuló sejt-, szövet-, szervegyüttes. Miután kiszűri a káros anyagokat, a nyirokrendszer útján távolítja el. Külsőleg stimulálhatjuk ezt a folyamatot olyan típusú masszázzsal, ami kifejezetten a nyirokkeringés fokozására irányul. Különösen ajánlott, amennyiben valaki keveset mozog és lassú a keringése vagy az idősebb embereknek, akik nehezebben viselik a betegségek lefolyását. Ez a külső támogatása az immunrendszernek.

A szervezetünket megtámadó baktériumokat, gombákat és egyéb élősködőket a fagocitáló sejtek semlegesítik, majd a keringési rendszer által kijutnak a szövetközi térbe, onnan pedig a bekebelezett anyagokkal együtt a nyirokkeringés és a vénák által elszállítódnak.

Ezért nagyon szépen támogathatjuk az immunrendszert a masszázs és a keringés javítása által. Például olyan módon, hogy a nyirokkeringésre vagyunk hatással, azt fokozzuk.

Mindennek a motorja a szív, tehát elsődleges feladatunk arra odafigyelni. A szív a szervek királya. A hagyományos kínai orvoslás szerint a szívbetegségek kialakulása nagy mértékben megelőzhető az egészséges életmód bizonyos szabályainak betartásával.

Néhány percen keresztül reggel és este ha összezárt jobb kézzel megütögetjük a bal kar öt meridián pontját, jótékonyan hat a szívünkre.

A szív által a hajszálereken keresztül áramlik a várplazma, ami lényegében a nyirok. A vérplazma minden sejthez eljut és anyagcserét folytat. Az anyagcsere végeztével az intersticiális szövetközi folyadék a nyirokfolyadék. Ennek a nyirokfolyadéknak az útja a visszaszállító rendszer felé vezet a nyirokereken keresztül. Keringési rendszerünk akkor egészséges, ha 100 % szállítódik vissza belőle. Ha akár már 1% visszamarad, ödéma keletkezik.

A keringés lassulása okozza a cellulitot is, ahogy a fehérjék a szövetközi térben gátat képezve összetapadnak és nyirokbesűrűsödés keletkezik.

A nyirokcsomók szűrőállomásként kebelezik be a káros anyagokat, mielőtt azok a vérkeringésbe jutnak, ezáltal előzve meg a betegséget.

A nyirokszervek szűrő funkciót is ellátnak, korokozókat, szennyeződéseket, daganatsejteket szűrnek meg. A lép, a mandula, a csecsemőmirigy mind fontos szabályozója az immunválasznak.

Immunerősítés természetesen táplálkozás révén

Legfontosabb, hogy ügyeljünk a táplálkozásra, kerüljük a só, cukor, transzzsírsavak, többször használt olaj fogyasztását! Fogyasszunk sok piros gyümölcsöt és terméseket!

Általános szabály, hogy csupán 70 %-ban lakjunk jól, inkább többször együnk keveset! Ha olyat eszel, amiről tudod, hogy nem jó az egészségednek, az azt jelenti, hogy jobban szereted az ételt, mint saját magadat.

A mozgás szerepe az immunerősítésben

Fontos a napi mozgás, de ez legyen inkább kitartó, lassú erőfeszítés! Kerüljük az egyedüllétet, keressük a társaságot! Fontos a jókedv, nyitottság, pozitív mentalitás, baráti társaság. Az egyedül élő emberek számára a házikedvencek jó megoldás lehet.

 

Immunerősítés természetesen a gyógynövények erejével

Belülről kiváló lehet számos gyógynövény. A teljesség igénye nélkül az alábbiak segíthetnek.

csipkebogyó, vadrózsa, gyepűrózsa, ebrózsa, hecsedli, kutyarózsa, csipke, bicske, csitkenye, csipkerózsa, csipkebokor, csipkebogyó Csipkebogyó, amely vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag.

kakukkfu A kakukkfű védelmet nyújt a betegségekkel szemben.

bodza, fekete bodza, fái bodza A bodza kiváló gyulladáscsökkentő és immunerősítő.

káposzta, káposztás rizs A káposzta magas antioxidáns, C-vitamin tartalma tökéletes, igazi vitaminbomba.

sárgarépa, gyömbéres sárgarépa krémleves, afrodiziákum, afrodiziákumok, sárgarépa gyógyhatása, sárgarépa dohányzás A sárgarépa magas karotin tartalmának köszönhetően kiváló immunerősítő, rákmegelőző, kedvezően hat a látásra, méregteleníti a szervezetet.

vöröshagyma, vereshagyma A hagyma felveszi a harcot a baktériumokkal és vírusokkal szemben.

gyömbér, vírusellenes fűszernövények A gyömbér vitaminokban, ásványi anyagokban gazdag.

bio alma, ökológiai, alma gyógynövény Az alma szintén. Napi egy alma fogyasztásával is sokat tettünk immunrendszerünk egészségéért.

dió, élő édesség, dió gyógyhatása, koleszterin szint csökkentése A dió gazdag növényi rostban, vitaminokban, ásványi anyagokban, valamint szelént tartalmaz, amely védi az immunrendszert.

lenmag, legmag olaj, len gyógynövény A lenmag az emberi szervezet gazdag ásványi anyag-és vitaminforrása, mindezeken túl rostot és Omega 3 zsírsavat tartalmaz, amely segít az egészségmegőrzésben.


És végül nagyon fontos, hogy legyenek céljaink, amelyek motiválnak minket, hiszen ha elvesztjük a jövőbe vetett bizalmunkat és a lelkesedésünket, az egyenlő azzal, hogy lemondtunk az életünkről.

A szerző