Barion Pixel

A csontritkulás visszafordítása természetes módon is lehetséges, sőt, így akár meg is előzhetjük.

Kalciumvesztés okozta népbetegség

2012. október 20-án van a csontritkulás világnapja. A csontritkulás korunk népbetegsége, amelyet közismerten kalciumvesztés okoz, és amely a csontok gyengülésével jár. Az öregedést kísérő egyik leggyakoribb betegségnek számít, és sokkal több nőt érint, mint férfit.

A 65 év feletti nők mintegy 25 %-ánál jelentkeznek a csontritkulás tünetei, miközben az idős férfiaknál ez az arány nem éri el a 10 %-ot sem.

A komplex táplálékok fontossága

Először is szögezzük le, hogy a csontritkulásra nem elegendő kizárólag a kalcium szedése. A kalcium (amit a legjobb, ha táplálékból veszünk fel) akkor tud a legoptimálisabban hasznosulni, ha egy sor más ásványi anyag és vitamin (foszfor, magnézium, bór, cink, D-vitamin, A-vitamin) is jelen van a  szervezetünkben.

Ezért fontos, hogy komplex táplálékokat fogyasszunk és ezért is nagyon károsak az egyoldalú diéták.

A csontritkulás kúra része még ezen kívül: a napfény és a mozgás kombinációja.

Az alábbiakban egy egyszerű, és mindenki számára elkészíthető gyógynövényekből is készített gyógyétel receptet írok le, mely a csontritkulás kiváló ellenszere.

Ennek egyik fontos összetevője a gyermekláncfű, melynek bemutatjuk néhány tulajdonságát.

A csontritkuláson kívül alkalmas még epe- és májpanaszok kezelésére, lázra, emésztési problémákra.

Vértisztító, erősítő, emésztést serkentő, vizelethajtó hatású.

 

csontritkulás visszafordítása

Az alábbi recept tartalmazza a legfontosabb összetevőket a csontritkulás megelőzésére:

Egy nagy fazékba tegyen néhány maradék halcsontot és néhány liter vizet! (Ha a csontok nagyon aprók jobb szűrőzacskóba tenni, hogy az eltávolításuk később könnyebb legyen.)

Forralja fel a vizet, majd fedő alatt, lassú tűzön főzze további 30 percig!

Adjon hozzá néhány maréknyi finomra vágott káposztát, gyermekláncfű levelet, csalánlevelet, petrezselymet, amarántot (disznóparéjt) és kövérporcsint!

Forralja addig, amíg a zöldfélék kissé megpuhulnak! Ízlés szerint sózza, borsozza, fűszerezze!

Tálalás előtt távolítsa el a halcsontokat! Tálalja zöldséglevesként, esetleg avokádó szeletekkel, és fekete borssal ízesítve!

A megfelelően elkészített csonterősítő leves egyetlen bőséges adagja nagy mennyiségű kalciumot, magnéziumot, bórt, béta-karotint (vagy más néven A-vitamin előanyagának számító karotinoidot) és C-vitamint, valamint némi D-vitamint, fluort és szilíciumot tartalmaz.

Fogyassza egészséggel!

A szerző