A kínai tészták a wok-ban készítendő ételek közé tartoznak.
Számtalan fajtája létezik. A kínai tészták gyorsan elkészíthetőek és tökéletes köretként szolgálnak a kínai és távol-keleti keverve sütött ételek és más egzotikus fogások mellett. Kínálhatjuk ízesítés nélkül vagy néhány egyszerű hozzávalóval ízesítve. Tésztasalátaként hidegen is tálalhatjuk.
Aki szereti a csípőset, annak itt van egy nagyszerű fogás. A fokhagyma, a chili, az újhagyma, és a bors tipikus téli, melegítő hatású gyógyító étellé teszi. Egy kis gyömbérrel fokozhatjuk még a hatást.
Csilis hagymás tészta
Hozzávalók
- 12 dkg rizstészta
- 2 ek olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kisebb chili paprika
- 1 csomó újhagyma
- só, fekete bors
- gyömbér
Elkészítés
Fél órára áztassunk hideg vízbe 12 dkg rizstésztát (üvegtésztát), hogy megpuhuljon, majd jól csorgassuk le.
Egy wokban, vagy nagyobb serpenyőben forrósítsunk fel 2 evőkanál olívaolajat.
Adjunk hozzá 2 gerezd apróra vágott fokhagymát és a kimagozott apróra vágott chili paprikát, esetleg gyömbért. Alacsony hőfokon pirítsuk 2 percig, majd adjunk hozzá 1 csomó vékony karikára vágott újhagymát és pirítsuk még 1 percig.
Keverjük össze a tésztával. Tálalás előtt ízesítsük sóval és frissen őrölt fekete borssal.
Ez a recept amilyen egyszerű, olyan nagyszerű. Kínai tojásos metéltet bármilyen ázsiai boltban tudunk venni.
Szójás szezámmagos tészta
Hozzávalók
- 25 dkg kínai tojásos metélt
- 2 ek sötét szójaszósz
- 2 kk szezámmag olaj
- 1 ek pirított szezámmag
Elkészítés
25 dkg kínai tojásos metéltet főzzünk meg a csomagoláson lévő utasítások szerint, jól csurgassuk le és borítsuk egy mély tálba.
Csepegtessünk rá 2 evőkanál sötét szójaszószt és 2 kávéskanál szezámmag olajat, majd hintsük meg 1 evőkanál pirított szezámmaggal és az egészet keverjük össze.
Jó étvágyat kívánunk a kínai tészták remek fogásaihoz!