A kínai tészták a wok-ban készítendő ételek közé tartoznak.

Számtalan fajtája létezik. A kínai tészták gyorsan elkészíthetőek és tökéletes köretként szolgálnak a kínai és távol-keleti keverve sütött ételek és más egzotikus fogások mellett. Kínálhatjuk ízesítés nélkül vagy néhány egyszerű hozzávalóval ízesítve. Tésztasalátaként hidegen is tálalhatjuk.

Aki szereti a csípőset, annak itt van egy nagyszerű fogás. A fokhagyma, a chili, az újhagyma, és a bors tipikus téli, melegítő hatású gyógyító étellé teszi. Egy kis gyömbérrel fokozhatjuk még a hatást.

cayenne bors, csilipaprika, chilipaprika, csili, ördögbors, guineai bors, cayeni bors, cayeni-bors

Csilis hagymás tészta

Hozzávalók

Elkészítés

Fél órára áztassunk hideg vízbe 12 dkg rizstésztát (üvegtésztát), hogy megpuhuljon, majd jól csorgassuk le.

Egy wokban, vagy nagyobb serpenyőben forrósítsunk fel 2 evőkanál olívaolajat.

Adjunk hozzá 2 gerezd apróra vágott fokhagymát és a kimagozott apróra vágott chili paprikát, esetleg gyömbért. Alacsony hőfokon pirítsuk 2 percig, majd adjunk hozzá 1 csomó vékony karikára vágott újhagymát és pirítsuk még 1 percig.

Keverjük össze a tésztával. Tálalás előtt ízesítsük sóval és frissen őrölt fekete borssal.


Ez a recept amilyen egyszerű, olyan nagyszerű. Kínai tojásos metéltet bármilyen ázsiai boltban tudunk venni.

szezámmag

Szójás szezámmagos tészta

Hozzávalók

  • 25 dkg kínai tojásos metélt
  • 2 ek sötét szójaszósz
  • 2 kk szezámmag olaj
  • 1 ek pirított szezámmag

Elkészítés

25 dkg kínai tojásos metéltet főzzünk meg a csomagoláson lévő utasítások szerint, jól csurgassuk le és borítsuk egy mély tálba.

Csepegtessünk rá 2 evőkanál sötét szójaszószt és 2 kávéskanál szezámmag olajat, majd hintsük meg 1 evőkanál pirított szezámmaggal és az egészet keverjük össze.

Jó étvágyat kívánunk a kínai tészták remek fogásaihoz!

 

A szerző