2022. december 2. péntek | Karsai Judit A kínai tészták a wok-ban készítendő ételek közé tartoznak. Számtalan fajtája létezik. A kínai tészták gyorsan elkészíthetőek és tökéletes köretként szolgálnak a kínai és távol-keleti keverve sütött ételek és más egzotikus fogások mellett. Kínálhatjuk ízesítés nélkül vagy néhány egyszerű hozzávalóval ízesítve. Tésztasalátaként hidegen is tálalhatjuk. Aki szereti a csípőset, annak itt van egy nagyszerű fogás. A fokhagyma, a chili, az újhagyma, és a bors tipikus téli, melegítő hatású gyógyító étellé teszi. Egy kis gyömbérrel fokozhatjuk még a hatást. Csilis hagymás tészta Hozzávalók 12 dkg rizstészta 2 ek olívaolaj 2 gerezd fokhagyma 1 kisebb chili paprika 1 csomó újhagyma só, fekete bors gyömbér Elkészítés Fél órára áztassunk hideg vízbe 12 dkg rizstésztát (üvegtésztát), hogy megpuhuljon, majd jól csorgassuk le. Egy wokban, vagy nagyobb serpenyőben forrósítsunk fel 2 evőkanál olívaolajat. Adjunk hozzá 2 gerezd apróra vágott fokhagymát és a kimagozott apróra vágott chili paprikát, esetleg gyömbért. Alacsony hőfokon pirítsuk 2 percig, majd adjunk hozzá 1 csomó vékony karikára vágott újhagymát és pirítsuk még 1 percig. Keverjük össze a tésztával. Tálalás előtt ízesítsük sóval és frissen őrölt fekete borssal. Ez a recept amilyen egyszerű, olyan nagyszerű. Kínai tojásos metéltet bármilyen ázsiai boltban tudunk venni. Szójás szezámmagos tészta Hozzávalók 25 dkg kínai tojásos metélt 2 ek sötét szójaszósz 2 kk szezámmag olaj 1 ek pirított szezámmag Elkészítés 25 dkg kínai tojásos metéltet főzzünk meg a csomagoláson lévő utasítások szerint, jól csurgassuk le és borítsuk egy mély tálba. Csepegtessünk rá 2 evőkanál sötét szójaszószt és 2 kávéskanál szezámmag olajat, majd hintsük meg 1 evőkanál pirított szezámmaggal és az egészet keverjük össze. Jó étvágyat kívánunk a kínai tészták remek fogásaihoz!