Currypor házilag


curry, currypor, currypor házilag

Currypor elkészítése házilag, konyhánkban.

A currypor

 

A currypor (amit magyarul körinek szoktunk ejteni és nem összekeverendő a kari levéllel amit szintén currynek hívnak) – nem indiai fűszer.

A gyarmati szolgálatból hazatérő angolok kísérletezték ki, hogy milyen alapfűszerek vegyítésével érhetnek el egy olyan „indiai” ízt, amit bármikor levehetnek a kis polcról és rászórhatnak az ételükre, ha megtámadja őket a nosztalgia.

A currypor pontosan erre jó: erőfeszítés és gondolkodás nélkül rászórhatjuk az ételre, és „olyan indiaias” lesz tőle az íze.

A curry az egyik legtöbbet használt fűszerkeverék amit manapság az „indiai” ételekhez használnak. A fűszerkeverék összetétele erősen változó lehet; karilevelet nagyon ritkán tartalmaz.

Ezt akár mi magunk is elkészíthetjük a fűszer alapanyagaiból.

 

Hozzávalók

 

Vastag falú serpenyőben szárítsuk és pirítsuk világosbarnára az első négy fűszert.

Adjuk hozzá az összes hozzávalót és állandóan kevergetve pirítsuk aranybarnára.

Zúzzuk porrá, tegyük jól zárható üvegbe.

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük