2021. április 2. péntek | dr Jung Andrea Egy olyan különlegesen finom kukoricás tojássaláta receptet fogok most leírni, amihez akár a maradék főtt tojásokat is felhasználhatjuk. Ez a recept ihletre jött, és olyan jól sikerült, hogy rögtön le is jegyzeteltem. Azóta többször is elkészítettem már, és az eredmény mindig csodálatos lett. Az édes és a sós ízek harmonikus kombinációja, melybe csípős, umami és csipet savanyú íz is található. Érdemes kipróbálni. Ha ínyencek vagyunk, akkor tyúk tojás helyett fürjtojással is elkészíthetjük. A receptben az ínyencek kedvéért leírom a fürjtojás mennyiséget is. Legfinomabb kukoricás tojássaláta Hozzávalók (4 személyre): 5 db főtt tyúktojás (1 tyúktojás 5 fürj tojásnak felel meg) 350 grammos édes (de nem cukrozott) konzerv kukorica (pl. Bonduelle Gold) 450 gramm sűrű tejföl 1 gerezd fokhagyma összezúzva 1 ek normál mustár 1/2 ek édes mustár 1 közepes édesebb típusú (pl. lila, vagy sonka) hagyma só, bors ízlés szerint 1 kk őrölt kurkuma ízlés szerint reszelt cheddar sajttal is kipróbálhatjuk (kb. 10-15 dkg) Elkészítés: Ennek a kukoricás tojássaláta receptnek az elkészítése roppant egyszerű. Gyakorlatilag „összedobáljuk” a hozzávalókat. A hagymát és a főtt tojásokat apróra vágjuk. A konzerv kukoricát lecsöpögtetjük, összekeverjük a többi hozzávalóval. Hozzáadjuk a sűrű tejfölt, melyhez hozzákeverjük a kétfajta mustárt és az összenyomott fokhagymát. Ízesítjük sóval, borssal és egy kávéskanálnyi kurkumával, mely a mellett, hogy nagyon egészséges és finom, nagyon szép színt kölcsönöz a salátánknak. Ízlés szerint reszelt cheddar sajtot is tehetünk hozzá. A cheddar sajt íze teljebb, érdesebb, mint a „hagyományosabb” típusú sajtoké. Másrészt a cheddar sajt élénk narancssárga színe szépen passzol az összeállított salátánkhoz. Tálaláskor saláta levelekre is halmozhatjuk. Puha kenyérrel, de akár pirítós kenyérrel is fogyaszthatjuk. Kipróbálhatjuk kenyér feltétként is. Kukoricás tojássaláta sült tortillában: Ha tortillába tekerjük és reszelt sajttal megszórjuk, akkor mexikói módon is elkészíthetjük. Ilyenkor egy serpenyőben vajat melegítek és az összehajtogatott tortillát hajtogatással lefelé pirosra sütöm, hogy a reszelt sajt a hajtogatás egybe ragassza. Majd ugyanígy a másik felét is. Friss salátával különösen finom. Jó étvágyat kívánunk hozzá! A szerző dr Jung Andrea See author's posts