Barion Pixel

A csakra harmonizálás folyamatához először meg kell értenünk, hogy mik azok a csakrák. A csakra szó szanszkritül kereket jelent. A csakrák látják el testünket energiával. Több ezer kisebb-nagyobb csakra van a testben, azonban mi általában a gerinc mentén húzódó 7 fő csakráról szoktunk szót ejteni. Ezek energetikai kiegyensúlyozása a legfontosabb harmonikus állapotunk szempontjából.

Csakra harmonizálás talpon keresztül:

A talpon keresztüli kezelés nem csak frissít, relaxál, hanem segít beindítani a szervezet öngyógyító képességét, és kezünk melegsége és az életenergia, amit átadunk a másiknak egyfajta kommunikáció testtel és lélekkel egyaránt.

„Ha egy ember lábát fogod, a lelke van a kezedben.”

Marianne Uhl

Talpcsakra masszázs:

tisztító kúra, napfonat csakra, csakra harmonizálás

Napfonat csakra – solar plexus:

A talpcsakra masszázst a solar plexussal kezdjük, amit más néven napfonat csakrának nevezünk. A gerinc mellett elhelyezkedő hét fő csakra közül alulról a harmadik, a köldök felett helyezkedik el. Színe a citromsárga, illóolaja a bergamott és a levendula.

Ez a csakra felelős saját énünk, szenvedélyünk kifejeződéséért, ennek a csakrának a működése jelzi, hogy mennyire vagy képes kiállni magadért, vállalni a gondolataidat.

Jelzi továbbá, hogy ezt hogy teszed: passzív agresszorként vagy nyíltan kikommunikálod a helyzetekben tanúsított véleményed.

Mindezek mellett ez lelkünk szemetesládája.

Fizikai szinten ez a csakra felelős a gyomor, epe, hasnyálmirigy, szem, látás, máj, működéséért.

szívcsakra, csakra harmonizálás

Szívcsakra masszázs talpon:

Ezután következik a szívcsakra masszírozása, ez csak a bal lábon található, színe zöld. A gerinc mentén alulról felfelé haladva ez a negyedik csakra és a mellkas közepén helyezkedik el.

Itt tároljuk a szeretettel, elfogadással kapcsolatos dolgokat. Mint szervek ide tartozik az immunrendszer, a szív, a csecsemőmirigy, a tüdő, a karok, a kezek.

Illóolajak közül stimulálhatjuk a rózsával, bazsalikommal, ylang-ylang-gal, köménnyel.

torok csakra, csakra harmonizálás

Torok csakra masszázs:

A következő csakránk a torokcsakra, amely mindkét lábon kezelhető. Ez az ötödik csakránk a gerinc mentén, a toroknál található.

Színe a kék, illóolaja a fenyő, az eukaliptusz, a zsálya.

Ez a csakra felelős az igazság kimondásáért, a beszéd és a hallgatás egyensúlyáért, az érzelmek felszínre hozataláért.

Ehhez tartoznak a nyak, a pajzsmirigy, a gége, a hallószervek.

Rendellenessége utalhat elnyomott érzelmekre és pajzsmirigy-problémákra is, különösen a nőknél.

tisztító kúra, szakrális csakra, csakra harmonizálás

Szakrális csakra harmonizálása:

Alulról a második a szakrális csakra, színe a narancssárga, ezt úgyszintén csak a bal lábon masszírozzuk.

Amennyiben ez a csakra „jól” működik, az illetőnek van hite, kreativitása, rendben van a szexuális élete, az életenergiája.

Dolgozhatunk még itt a kóros evés témakörében is, hiszen sokan a kényeztetést, a szeretet-éhséget pótcselekvéssel tompítják.

Szervei a here és a petefészek. Illóolaja a szantál, a kardamom.

harmadik szem, csakra, csakra harmonizálás

Harmadik szem csakra harmonizálás:

A következő a harmadik szem csakra, amely alulról a hatodik és a homlok közepén a két szemöldök között helyezkedik el. Mindkét lábon az összes lábujjon kezelendő. Ez a lélek székhelye. Felelős az intuícióért, a meditációért, az elmélkedésért.

Ide tartozik a látás abban az értelemben is, hogy mennyire tiszta a képed önmagadról, életutadról, életcélodról. Ehhez kapcsolódik a belső vezető fogalma is, amely elvezet az egodtól az igazi éned, az igazi önvalód felé, amely már a fizikai világon túl mutat.

Színe az indigókék, lila vagy ibolya.

Legmegfelelőbb olajak a rendbehozatalára a jázmin, levendula, pacsuli, muskotályzsálya.

Szervei az agyalapi mirigy, a szem, az orr, a fül, az agy alsó része.

tisztító kúra, gyökér csakra, csakra harmonizálás

Gyökér csakra harmonizálás:

A gyökér csakra a hátgerinc alsó végénél helyezkedik el, ez az első csakránk a sorban. Színe a vörös, mindkét lábon kezeljük a hozzátartozó pontokat. Ez felel a földies dolgokért, hivatástudat, munka, fizikai erőnlét, karrier, vitalitás is itt található. Egyensúlyba hozható a masszázson kívül, ha mezítláb járkálunk, vagy több időt töltünk az erdőben, illetve kiváló jógagyakorlatok vannak harmonizálására. Amennyiben működése felborul, nehezen kapcsolódunk ki, gyengének érezhetjük magunkat a hétköznapi teendők során, illetve fizikai panaszok léphetnek fel, mint az aranyér, gerincpanaszok, csontbetegségek, veseproblémák. Stimulálását segítő olajok: mandarin, rozmaring, szegfűszeg.

korona csakra, csakra harmonizálás

Korona csakra kezelése talpon:

A legutolsó a sorban a koronacsakra, amely a fejtetőn, a kutacsunknál helyezkedik el. Erre a csakrára szokták mondani, amikor valakinek benő a feje lágya. Színe az ibolyalila, illetve a fehér fény a fejünk felett, akár egy glória. A legmagasabb tudatszintet szimbolizálja, igaz kapcsolatunkat a Teremtővel, a Felsőbbel. Az ezerszirmú lótusszal szokták szimbolizálni és a beavatásokat is általában ezen a csakrán keresztül végzik. Megfelelő működése esetén erősödnek intuícióink, kapcsolatba kerülünk a minket körülvevő láthatatlan szellemvilággal, intenzívebben érzékelünk. Amennyibben problémák merülnek fel ennek a csakrának a működése kapcsán, megjelenhetnek pszichés eredetű betegségek és elváltozások. Szervei a felső agy, jobb szem, tobozmirigy.

 


 

A kezelésekre mindenki másképpen reagál, ahogy nincs két egyforma ember, úgy nincs két egyforma probléma sem. De ahogy a mondás is tartja, nem tudsz úgy átvinni senkit a túlsó partra, hogy te magad meg ne érkezz. Minden jótett elnyeri méltó jutalmát. Az emberekkel való foglalkozás, a segítő szándék olyan hivatás, ami életeken át velünk lesz.

 

KATTINTS IDE A TALPMASSZÁZSHOZ

 

KATTINTS IDE A TALP REFLEXOLÓGIÁHOZ!

A szerző