Barion Pixel
A mungóbab hatásai sokak számára nem ismertek még, pedig számtalan jó tulajdonsággal rendelkezik.

Mungóbab jótékony hatásai

A mungóbab erős öregedésgátló hatással bír, ami miatt a benne található réz felel, mivel hatékonyan csökkenti a ráncokat és öregedési foltokat
Rendszeres használatával akár 10 évvel is fiatalabbnak nézhet ki a koránál.
Hasznos lehet azok számára is, akiknek rossz az anyagcseréjük, és sokszor küzdenek gyomorrontással és savassággal.
A mungóbab gazdag rostban, ezért serkenti az emésztést. A rost megkönnyíti a salakanyagok mozgását a belekben, valamint nagy mértékben enyhíti a gyomorrontást és a savasságot.
A szívbetegségek elég gyakoriak manapság, mivel a nem megfelelő életvitel hozzájárul a legtöbb szívprobléma kialakulásához.
A mungóbab serkenti az anyagcserét, ezáltal csökkenti a koleszterin kialakulását és felgyülemlését az artériákban és hajszálerekben.

Fogyasztásával így a szívbetegségek is távol tarthatóak.

A mungóbab természetes kalcium pótlásként is fogyasztható. Hozzájárul a csontok egészségéhez, így véd a csonttörések ellen.
100 gramm mungóbabban csak 330 kalória van, ezért ez a zöldség az egyik legegészségesebb választás, ha az ember fogyni szeretne.
mungobab, mungóbab, mungóbab hatásai

Mit tartalmaz a mungóbab?

A kalciumon kívül a mungóbab nátriumban is gazdag.
A nátrium a fogak és a fogíny egészsége szempontjából létfontosságú, mivel az olyan fogíny problémák, mint a fájdalom, vörösség, rossz szag, fogínyvérzés és érzékenység kialakulása is megelőzhető vele.
Bizonyított tény, hogy a mungóbab szabályozza a zsírt, továbbá nagy mennyiségű magnézium található benne, ami kiválóan szabályozza a vérnyomást.
A mungóbab így segít fenntartani a vérben a magnézium szintet, ami ellazítja az ereket és csökkenti a magas vérnyomást. Ezáltal a vérnyomás szabályozhatóvá válik.
Gazdag vasban, amely a vérben az oxigént szállítja és így oxigénnel látja el a belső szerveket és a szöveteket.
Fogyasztásával biztosítható, hogy az oxigén megfelelő mennyiségben jusson el a szervezet különböző részeibe, így az agyba is. A megnövekedett koncentrációval a memória is javul.
A mungóbabban lévő vas erősíti az immunrendszert, valamint ellazítja az izmokat és szöveteket, így a vérben lévő anyagok még aktívabbá válnak, a szervezet természetes ereje pedig növekszik, így fel tudja venni a harcot a fertőzésekkel.
A mungóbab növeli az egészséges cukrok kialakulását és gátolja az egészségtelen cukrokat az emberi szervezetben.
Az egészséges cukor (vagy gyümölcscukor) könnyen emészthető és nem kering a vérben, valamint könnyen átalakul.
A mungóbab fogyasztásával hatékonyan szabályozható a cukor anyagcseréje a szervezetben, így megakadályozható a cukorbetegség kialakulása.
C-vitamin tartalma miatt a mungóbab erős vírusölő. A C-vitamin növeli bizonyos anyagok termelését a vírusok támadása esetén.
A mungóbabban lévő vas pedig növeli ezeknek az anyagoknak és a C-vitaminnak a hatását. Ezenkívül a mungóbab távol tartja az immunhiányos betegségek kialakulását.

A szerző