Most egy vegetáriánus, gyors és finom ételt szeretnék bemutatni nektek, mely egészséges összetevőkből készül el (sok gyógyító növény is az alapanyagát képezi. Külön a figyelmetekbe ajánlom a hajdinát, mely rutin tartalmánál fogva kiváló érfal erősítő. A hajdina gyógyító hatását akkor fejti ki a leginkább, ha nem főzzük sokáig, így az értékes tápanyagok is benne maradnak. Érfalerősítő hatásának köszönhetően rendszeres fogyasztása hozzájárulhat a visszér, a hajszáleresség, az aranyér, de az egyéb szív- és érrendszeri betegségek gyógyításához is.

Mindezek mellett nem utolsó sorban nagyon ízletes, és remek választás a szokásos rizs – krumpli – tészta kombó helyettesítőjeként. A változatos étkezés is nagyban hozzájárul az egészséges életmód kialakításához, ehhez remek alkalom új receptek kipróbálás, vagy új, különleges, esetleg elfeledett de hagyományos ízek felfedezése. Íme a recept:

Hozzávalók a natúrszelethez:

Bármilyen szeletelt zöldségféle (cukkini, zeller, tök, padlizsán, vöröshagyma, széles csíkra vágott párolt sárgarépa, paszternák, patisszon stb.) 3 evőkanál növényi zsiradék, 1 teáskanál lestyán, 1 mokkáskanál kurkuma, 1 mokkáskanál mustármag, 1 mokkáskanál koriander, 1 mokkáskanál őrölt cayenne-i bors, 3 gerezd zúzott fokhagyma, 1 teáskanál Natúr Vega Mix (natúr Vegeta), 1 mokkáskanál gyömbérpor.

A natúrszelet elkészítése: a növényi zsiradékhoz hozzátesszük a fűszereket, összemelegítjük őket, majd beleforgatjuk a kiválasztott zöldséget. Serpenyőben közepes hőfokon pár percig sütjük, vigyázzunk arra, hogy ne égjen meg. A megpirult zöldségszeleteket papírszalvétára szedjük.

A hajdina hozzávalói:

1 csésze hajdina, 2 csésze víz, 1 e. kanál friss, vagy szárított petrezselyemzöld, 2 e. kanál növényi zsiradék, 1 m. kanál Natúr Vegamix.

A hajdina elkészítése: a 2 evőkanál növényi zsiradékban megpirítjuk a hajdinát. Amikor már „szaga” van, felöntjük a vízzel, beletesszük a VegeMix-et és a petrezselymet. Alacsony hőfokon inkább duzzasztjuk, mint főzzük kb. fél órát.

Jó étvágyat kívánunk!