Újra itt a levendula szezon, nagyon finom nyári hűsítő a levendulás narancslé.
Ez a pompás levendula illatú gyümölcslé garantáltan meghozza az étvágyunkat pillanatok alatt. Kitűnő az aromája, ám mégsem tolakodó. Érdemes belőle több adagot készíteni és eltenni a hűtőbe. Díszítésképpen tegyünk mellé egy- egy levendulaágat, amivel még kevergetni is lehet az italt.
A levendula gyógyhatása
KORÁBBI CIKKÜNKBEN MÁR BEMUTATTUK A LEVENDULA GYÓGYHATÁSÁT RENGETEG RECEPTTEL
Most csak 1 receptet hozunk, mely garantáltan hűsít a nyári napokon.
A narancs jótékony hatásai
A narancs a többi citrusfélével együtt a legkitűnőbb C-vitamin források egyike. Egy közepes nagyságú gyümölcsben több C-vitamin van, mint amennyire egy felnőttnek naponta szüksége van.
A C-vitamin közrejátszik az egészséges bőr számára elengedhetetlen kollagén előállításában, de védi a szervezetet a baktériumok okozta fertőzésektől.
Mint antioxidáns mérsékli a szabad gyökök káros hatását, és ezáltal megelőzhti bizonyos rákos betegségek kialakulását.
A narancsban a C-vitamin mellett kétféle B-vitamin, valamint tiamin és folsav is található.
Hozzávalók 4-6 pohár levendulás narancslé recepthez
- 10-12 levendulavirág
- 3 ek. finomszemcsés kristálycukor, Stevia, nádcukor, méz, vagy bármilyen édesítő (el is hagyható)
- 8 nagy narancs
Levendulás narancslé elkészítése
- A levendula virágokat húzzuk le a szárukról és tegyük egy tálba a cukorral együtt. Öntsük le egy 1,2 dl forrásban lévő vízzel. Kevergessük erőteljesen amíg a cukor fel nem oldódik, majd hagyjuk a levendulát a cukros lében 10 percig ázni.
- Facsarjuk ki a narancsok levét és öntsük egy kancsóba. Szűrjük bele a cukros levendula szirupot a narancslébe. Hűtsük be, majd jégkockákra öntve kínáljuk.