Barion Pixel

A vesekő kezelése többféleképpen történhet.

Korábbi cikkünkben már foglalkoztunk azzal, hogy milyen népi gyógymódok léteznek a vesekő kezelésére. Most hadd mutassak be néhány további egyszerű (gyógynövényes) trükköt.

Vesekő megelőzése:

A vesekő kialakulása leghatékonyabban napi 6-8 pohár víz megivásával előzhető meg. Ennek köszönhetően a vizelet annyira felhígul, hogy nem képződnek kövek.

Vesekő kezelése:

A már kialakult vesekő, vagy vesehomok nagyon fájdalmas lehet, amennyiben elakad a húgyvezetékben. Azt szokták mondani, hogy a szülési fájdalmat a férfiak az ilyen görcsök alatt tapasztalhatják meg leginkább (már amennyiben meg szeretnék tapasztalni). A cél ilyenkor az, hogy minél gyorsabban megszabaduljunk a kövektől. Erre jó lehet a dinnyés és a zsurló ülőfüves módszer, melynek leírását itt elérheted:

Vesekő elleni gyógynövények 1. rész

gyömbér, vírusellenes fűszernövények

1. GYÖMBÉR (Zingiber officinalis): A vesekő kezelése magában foglalhatja a fájdalom enyhítését is. A tömény gyömbérteából készült meleg borogatás segíthet a vesekő által okozott kínzó fájdalmak enyhítésében. A meleg amúgy is használ a vesegörcsök ellen, hiszen a tágító hatás révén az elakadt kő/homok nagyobb eséllyel távozik a szűk vezetékből.

erdei aranyvessző, solidago virga-aurea

2. HAVASI ARANYVESSZŐ (Solidago virgaurea): leiokarpozid nevű vegyületet tartalmaz, amely hatásos vizelethajtó szer, vagyis segít a szervezetnek megszabadulni a felesleges víztől. Klinikai adatok igazolják azt, hogy a havasi aranyvessző hatásosan gyógyítja a krónikus vesegyulladást. A már kialakult vesekő esetén tegyél 5 teáskanálnyi aprított, szárított virágzó hajtást egy csésze forrásban lévő vízbe! Napi 3-4 csésze fogyasztása javasolt, étkezések között! Megelőzésre kicsit kevesebb gyógynövényből főzzél teát!

zsurló, mezei zsurló, kannamosófű, bábaguzsaly, cindrót, békarokka, zsúrlófű, kannamosó fű

3. MEZEI ZSURLÓ (Equisetum arvense): A német kormány mellett működő szakértőkből álló tanácsadó testület – mely a fitogyógyszerek hatékonyságának és biztonságosságának kérdésében nyújt állásfoglalást (ún. E-bizottság) – is támogatja az alkalmazását vesekő és vesehomok ellen, valamint a húgyutak egészsége érdekében. Ez a gyógynövény növeli a vizelet mennyiségét és hatékonyan segíthet a vesekő kezelése során mind belsőleg, mind külsőleg, ülőfürdő formájában.

Gyógynövények vesekő ellen 1. rész

 

Vesekő természetes kezelése 3. rész

 

Vesekő lelki háttere 4. rész

A szerző