Barion Pixel

Korábbi cikkeinkben számos tippet és konkrét gyógynövényes recepteket adtunk már arról, hogy milyen természetes gyógymódok léteznek a vesekő kezelésére. Többen kérték tőlem, hogy írjak cikket a vesekő kialakulásának lelki, tudati hátteréről. Mint minden betegség, így a vesekő is visszavezethető valamely tudati beállítódásra.  Vegyük most ezeket sorra több szerző véleménye alapján.

Vesekő természetes kezelése: A korábbi cikkeinkben…

IDE KATTINTS!>>> az 1. részhez,

IDE KATTINTS>>> a 2. részhez,

IDE KATTINTS>>> a 3. részhez

Mielőtt elolvassátok a cikket nagyon fontosnak tartom hangsúlyozni, hogy a lentebb leírtak csak támpontok.

Ne vegyétek készpénznek, hanem vizsgáljátok meg azt, hogy a TI SAJÁT ÉLETETEKRE mennyiben igazak a leírtak.

A felszínes olvasás, a szövegek átfutása nem fog eredményre vezetni ezen önvizsgálat során.

Viszont nagyon fontos, hogy önmagunkhoz is őszintén, magunkban elmélyedve, akár egy nyugodt ücsörgés, vagy konkrét meditatív tevékenység (pl. meditáció, relaxáció) közben vizsgáljuk meg a leírtakat a saját életünkre nézve.

Őszintén tartsunk önvizsgálatot, akkor is, ha fájdalmas szembesülni vele.

Kényelmesebb és kézenfekvőbb másra – az elfogyasztott ételekre, a külső körülményekre, vagy más személyekre – hárítani a saját szenvedésünket, de az ilyen hozzáállás hosszú távon nem vezet gyógyuláshoz.

Az okokat magunkban kell megtalálnunk!

Vesekő természetes kezelése, lelki háttér

Vesekő természetes kezelése, lelki háttér

Jacques Martel: Lelki eredetű betegségek lexikona:

Martel ezt mondja a kőlerakódásokról:

A kő ásványi lerakódás, amely a vizelet bizonyos összetevőinek (kalcium, koleszterin) leülepedése során alakul ki. A kő a téves gondolatok, a valóságról alkotott téves elgondolások felhalmozódását, vagy elfojtott érzelmeket és érzéseket jelenthet. Ez olyan energiahalmazt létrehozó gondolatkoncentrátumot alkot, amely később megszilárdulva kristályosodik ki. Mindig abban a szervben alakul ki kő, amely a betegség okára is utal.
Bíznom kell az életben, és tudnom kell, hogy számíthatok isteni képességeimre, amelyek lehetővé teszik számomra, hogy nagyobb lelki nyitottsággal és biztonságban szemléljem az eseményeket.

Mire utal az, hogy a kő pont a vesében és nem az epében rakódott le:

A vesék a testem belső egyensúlyát tartják fenn, azzal, hogy a vért megtisztítják a toxikus, mérgező anyagoktól, és a folyadékok testembe történő beáramlását, kiürüléssel, kiválasztással ellensúlyozzák (vizelet kiválasztás). A veséknek a vénás vérnyomás ellenőrzésében, irányításában is szerepük van.
Mivel a vesék szabadítják meg a testet a hulladékoktól, ez átvitt értelemben azt jelenti, mintha azok ürítenék ki a szervezetemből a bennem lakozó negatív gondolatokat. A veséim rossz működése régi érzelmi gondolatsémák vagy olyan negatív érzelmek visszatartását jelzi, amelyek arra várnak, hogy kiürítsem őket. Ez leggyakrabban vesekövek formájában jelentkezik. Állandóan azt próbálom vizsgálni (miközben veseköveket növesztek), hogy megtudjam, mi az, ami hozzám tartozik, vagy mi az, amit elveszíthetek. Ki akarom jelölni a határaimat és a korlátaimat azért, hogy abból egy centimétere se veszítsek! A veséket a félelmek „székhelyével” is szoktuk azonosítani.
Amikor ezek meggyengülnek vagy károsodnak, akkor olyan félelemről lehet szó, amelyet nem akarok kiadni magamból, vagy amit talán még önmagamnak sem akarok bevallani. Ezáltal az ítélőképességemen esik csorba. Hajlamos leszek arra, hogy végletekbe essek, nagyon tekintélyelvű és igen kritikus leszek, vagy ellenkezőleg, alávetett, tanácstalan leszek, tehetetlennek érzem magam, és csalódást csalódásra halmozok. Az élet igazságtalan velem. Nehezen fogok döntéseket hozni.
Ha a veséim többé már nem szűrik meg a véremet, akkor az olyan, mintha a testem minél többet akarna megtartani ebből a folyadékból azért, hogy ne veszítse el, vagy ne szenvedjen benne hiányt. Fel kell hát tennem magamnak a kérdést, hogy
milyen helyzet hozhatott létre bennem folyadékkal kapcsolatos félelmet (például, ha attól féltem, hogy megfulladok, akkor ebben az esetben ez a folyadék a víz lesz). Vagy az is lehetséges, hogy egyszer majdnem megittam valamilyen mérgező folyadékot. A vesék gyűjtőcsövecskéit is érintheti elváltozás, ha az a benyomásom, hogy keményen kell küzdenem a megélhetésemért.
Úgy érzem, hogy az életem egyik jelentős eseménye következtében ki lettem semmizve, le vagyok törve. A veseproblémák gyakran halálfélelemmel járó baleset, vagy sokkoló esemény következtében jelentkeznek. Ezek alkalmával, a semmivel, az űrrel szembesülhettem. Az a benyomásom, hogy mindent elveszítettem, hogy az egész kis világom, univerzumom szétesett. Attól félek, hogy képtelen vagyok szembenézni az élettel. A vesék az együttműködést is szimbolizálják, mivel kettő van belőlük, s azok szoros együttműködésben dolgoznak.
Fel kell tennem magamnak a kérdést, hogy milyen jelenleg a kapcsolatom a partneremmel. Őt teszem felelőssé minden engem ért baj, rossz dolog miatt? Hajlamos vagyok arra, hogy másokat lelki szemetesládaként használjak, és életüket az én problémáimmal mérgezzem meg? Ha ez a helyzet, akkor a veséimnek működési rendellenességei lesznek, sőt veseelégtelenség is kialakulhat. Ilyenkor mindenképpen együtt kell működnöm (nincs más választásom), ebben az esetben egy géppel, amely a dialízist végzi és kitisztítja a véremet.
Újra kell gondolnom a környezetemhez fűződő viszonyaimat.
Ideje annak, hogy kézbe vegyem saját életemet, hogy megtanuljam megismerni saját igényeimet.
Felelősséget vállalok az életemért, és felhagyok mások szapulásával. Képes vagyok a választásaimért felelősséget vállalni. Az ítélőképességem így biztossá, és precízzé válik. Így teljesen együtt fogok működni az élettel, és így erős, ellenálló veséim lesznek.

Amennyiben a kő vizeletelakadási problémákat is okoz:

A vizeletelakadás azt jelenti, hogy a vese vizelettermelése leáll. Ha ez a betegségem, akkor az lehet az érzésem, hogy „meztelen” és védtelen vagyok az élettel szemben. Az átlagosnál erőteljesebb félelmeket érzek (vese = a félelem központja) és hajlamos vagyok régi hiedelmekhez ragaszkodni. Ezenkívül a vizelet olyan régi érzelmeket is jelképez, amelyeket ki kell ürítenem a testemből.
Ha ragaszkodom régi javaimhoz, hiteimhez, félelmeimhez, kétségeimhez és mániáimhoz (amelyek nagyon hatalmasak metafizikai síkon), akkor vizeletelakadás alakulhat ki, amely a vizelet kiválasztás megszűnését jelenti (általában azt mondjuk: a vesék elzáródtak).
A szorongásom olyan nagyfokú lehet, hogy a fájdalmaim kiengedésétől való félelmemben mintha vissza akarnám magamat tartani, ezt a fájdalmat bennem gyakran az a folyadék képviseli, amelyet hagynom kell áramolni. Ennek a leállásnak, zavarnak a mértéke (a teljes leállás halált jelent), arról ad felvilágosítást, hogy milyen régi dolgot, gondolatot kell elengednem azért, hogy kinyílhassak új gondolatok felé.
Kitakarítok, és megszabadulok minden olyan érzelemtől, kapcsolattól, amely nemkívánatos a számomra, és ezeket új, pozitív dolgokkal helyettesítem.
Bízom az életben, akinek gondja van arra, hogy biztosítsa számomra azokat a dolgokat, amikre szükségem van.

A vesekőről konkrétan:

A vesekövek a veséhez kapcsolódnak, ahhoz a szervhez, amely a félelem székhelyét jelenti. A vesekő a szervezetben nagy mennyiségben található húgysavból, a vese hormonális hulladékából képződött kövek vagy kristályok képződése. A húgysav olyan régi érzéseket jelez, amelyektől meg kellene szabadulnom. Vesekő a vesemedencében, húgyutakban, húgyhólyagban alakulhat ki.
Ez egy olyan megszilárdult energiahalmaz, amely félelmekből, gondolatokból, valami vagy valaki iránt tanúsított agresszív érzésekből és érzelmekből tevődött össze. Bár a kövek a vesékben alakulnak ki, nem onnan erednek. A vesék a test melléktermékeinek az érzelmi szűrői. A felhalmozódott, nagy mennyiségű húgysav, rengeteg, általam hosszú ideig visszatartott, megszilárdult agresszív érzésre utal.
„Frusztrációt és agresszív érzéseket táplálok egyes kapcsolataimban annyira régóta, hogy a figyelmemet csak erre irányítom.”
Egy kiegyensúlyozott embernek egészséges veséi vannak, azonban vannak bizonyos karakterek, akik hajlamosabbak a kőképződésre. Ha gyakran szélsőségesen is tekintélyelvű vagyok, túl kemény, szigorú vagyok magammal, vagy másokkal, lázadva döntök, és lázadásból teszek bizonyos dolgokat, nagyon ragaszkodom a múlthoz, nincs elég akaratom és bizalmam, akkor hajlamos lehetek arra, hogy veseköveket „növesszek”. A vesekő gyakran az akaratom, és a néha túlságosan is tekintélyelvű döntéseim közti belső vívódásomra utal. Mivel gyengének gondolom magam és félek bizonyos feladatok elvégzésétől, minden rendelkezésemre álló erőt egy helyre mozgósítok, és amikor a stresszes időszaknak vége, ez a koncentráció, felhalmozódás megszilárdul, és követ képez.
Egyfajta lelki, belső béke elérésére kell törekednem, ha nem szeretném, hogy több vesekövem legyen. Kevésbé kellene késlekednem bizonyos dolgokkal kapcsolatban, vagy elidőznöm bizonyos problémás helyzeteken, problémákon, mivel ha így folytatom, megakadályozom előrehaladásomat. A problémáimat véglegesen meg kell oldanom, és a jövőt nyugalommal és rugalmasan kezelem. Ez hozzáállás és tudatosság kérdése.
Vesekő természetes kezelése, lelki háttér

Vesekő természetes kezelése, lelki háttér

A Javasgyógyász Egyesület által összeállított Javaskönyv alapján:

A vese a másik nemhez tartozó társ és barátok érzésekben megélt területe.

Egy táblázatot készítettem a vese különféle tüneteiről és a lehetségek gyógymódokról:

A táblázat a hagyományos tibeti/kínai gyógymódok szerinti leírásokat tartalmazza, ezért a szavak (pl. Hűvös, Szél) nem a köznapi felfogás, hanem a tibeti/kínai gyógyászati módok szerint értelmezendő. Erről bővebben itt olvashattok: KÍNAI GYÓGYÁSZAT

TÜNET MEGNEVEZÉSE OK, OKOK TERÁPIA IRÁNYA GYÓGYNÖVÉNYEK
VESEGÖRCS Kapkodás, bizonytalanság a nemi partnerrel, nemi csapongás.

A hűvös, sűrű zsíros méreg elzárja az áramlást.

Elégtelen Szél vagy forró, tüzes Szél kiszárítja, összeszűkíti a vezetékeket.

  • pikáns, savanyú ízek
  • olajos, meleg levesek
  • édes, lágy, nedvesítő folyadékok
VESEHOMOK Folytonos kitérés a kellemetlen elől.
Vékonyaknál a finom, mozgó, száraz, durva kiszárítja a vesét.Vizeseknél a vese sűrű, hűvös és kocsonyás.
  • meleg, nedves, folyékony, olajos, pikáns minőségek
VESEKŐ Érzelmi vagy nemi csömör, de a megoldásban merevség, mozdulatlanság.

A száraz, nehéz, durva (sós) a vesében áramlás híján leülepedik, mozdulatlan lesz és összetömörödik.

  •  sok meleg folyadékkal át kell mosni a szöveteket

Vesekő természetes kezelése, lelki háttér: További non-konvencionális gyógymódok:

Aki a veseköve gyógyításához további önvizsgálatot szeretne tartani ajánlom a vizualizációs technikákat is tartalmazó alábbi könyvet.

Elsősorban haladóknak!

Tenzin Wangyal Rinpócse: Gyógyítás formával, energiával és fénnyel – Az öt elem a tibeti sámánizmusban, Tantrában és Dzogcsenben, Bioenergetic Kiadó, Budapest, 2007

Vesekő természetes kezelése, lelki háttér

Vesekő természetes kezelése, lelki háttér

>>> Gyógynövények vesekő ellen 1. rész

>>> Gyógynövények vesekő ellen 2. rész

>>>Vesekő természetes, gyógynövényes kezelése 3. rész

Kép forrása:

Pixabay, Pranashop

A szerző