Barion Pixel

A stresszkezelés kifinomult módszereire manapság nagyobb szükség van, mint valaha. Minden személyiséghez más és más stresszkezelési módszer passzol. Van olyan ember, akinek az illóolajok, van akinek a meditáció, és ismét másnak a tanulás, vagy az önismeret segíthet a stresszes élethelyzetetek kezelésében. Ismerkedjetek meg néhány igen hasznos módszerrel és válasszátok ki azt a módszert, ami a számotokra a megfelelő.

Peszleg Pálma, Érzelmi Felszabadítás Technikája, ÉFT, stresszoldás

Érzelmi Felszabadítás Technikája (ÉFT) – stresszoldásra

Az Érzelmi Felszabadítás Technikája (ÉFT), vagy kopogtatás egy egyszerű, mégis rendkívül hatékony módszer. Végezhetjük terapeuta segítségével, azonban az igazi előnye az, hogy nagyon könnyen elsajátítható, így önállóan is tudjuk alkalmazni. Némi gyakorlatot követően akár néhány perc alatt képesek vagyunk a használatával megszüntetni az akut stressz reakciót.

A módszer lényege, hogy akupunktúrás pontokat kezelünk finom ütögetéssel, miközben a problémát felidézve energetikai szinten oldjuk fel a blokkot, amit a stressz okozott. A kezelés során új meglátásokra, megértésre teszünk szert és lehetőségünk nyílik nemcsak békésebb, szerettelibb érzések megélésére, hanem a legjobb megoldás megtalálására is.

Dr. Peszleg Pálma, orvos-természetgyógyász tud Neked is segíteni, ha ki szeretnéd próbálni stresszoldásra ezt a módszert.

KATTINTS IDE AZ ÉRZELMI FELSZABADÍTÁS TECHNIKÁJÁHOZ!


aromaterápiás illatpárna, citromfű, fenyő, levendula, stresszoldás

Stresszkezelés aromaterápiás rizspárnával

A stresszoldó, aromaterápiás rizspárna 100 % -os tisztaságú, bio levendula, citromfű és ezüstfenyő illóolaj keverékkel készül. A hatóanyagok az illóolaj további használatával frissíthetőek, örök darab.

Cserélhető, mosható pamut párnahuzattal rendelkezik, mely sokféle színben és mintában készülhet. Váltó huzat is rendelhető. A kizárólag természetes anyagokból készült párna hidegen és melegen is használható.

A levendula idegnyugtató, szorongás enyhítő, mélyalvást elősegítő hatású. Megerősíti a magabiztosságot.

A citromfű vérnyomás csökkentő, nyugtató, szíverősítő hatású, segítség az időjárási frontok elviselésében. Stresszoldó hatásával a feszültséget csökkenti.

A fenyő erősíti a lelkierőt, az önbizalmat, oldja a negatívumokat és védelmet nyújt.

A párna hidegen és melegen is alkalmazható.

Melegítéshez: Helyezzük be a párnát a sütőbe öt percre 110 fokra (célszerű a párnát alufóliába csavarni). A  mikrohullámú sütőben pár perc alatt kellő hőmérsékletűre melegszik, és nem kell rá fóliát tenni.
(Fokozottan ügyeljünk az időtartam betartására, a túlhevítést kerüljük el!)

Hűtéshez: Egy aromazáró műanyag tasakban helyezzük be a párnát a fagyasztóba egy órára. Alkalmazható például láz, izomfájdalom, gyulladás, vagy rándulás esetén, illetve azokra az esetekre, amire egyébként hideg borogatást használnánk.

KATTINTS IDE A STRESSZOLDÓ ILLATPÁRNÁHOZ


gyógynövényes tanfolyamok, stresszkezelés, Szikora Hilda

Tanulással a stresszkezelés ellen – Gyógynövényes online tanfolyamok

Kikapcsolódást jelentő, kreatív és hasznos időtöltést keresel a gyógynövények világában?

A GyógyfüvesKertem tanfolyamainak ismeretanyaga és receptjei segítséget nyújtanak a hatékony gyógynövényes házipatika összeállításához, a 100 %-ban természetes gyógynövényes kozmetikumok elkészítéséhez, illetve egy különleges illatutazás segítségével a saját parfümök és illatkeverékek megalkotásához.

Mindhárom tanfolyam anyagához örökös hozzáférést kap minden résztvevő, és saját ütemében dolgozhatja fel az anyagot.

Gyógynövényes online tanfolyamok 50 % kedvezménnyel a Naturportal olvasóinak:

KATTINTS IDE A KEDVEZMÉNYES TANFOLYAMÉRT  


gyógynövényes házipatika online tanfolyam, stresszkezelés, Szikora Hilda

Tanulással a stresszkezelés ellen – Gyógynövényes házipatika online tanfolyam

Az alkotás örömét magukban hordozó gyógynövényes készítmények saját kezűleg?

A GyógyfüvesKertem tanfolyamán a gyógynövények különféle felhasználási formáival ismerkedhetnek meg a résztvevők.

Nagy tudásanyag és a recepttár adnak segítséget a saját házipatika összeállításához.

A teák belső és külső felhasználási módjain kívül például tinktúrák, kenőcsök, szirupok (cukor nélkül is) és egyéb készítmények elkészítési módjai kerülnek bemutatásra. Mindez közel 100 hatékony és kedvelt gyógynövény segítségével.

A tanfolyam anyagához örökös hozzáférést kap minden résztvevő, és saját ütemében dolgozhatja fel az anyagot.

Gyógynövényes házipatika online tanfolyam 50 % kedvezménnyel a Naturportal olvasóinak:

KATTINTS IDE A KEDVEZMÉNYES TANFOLYAMÉRT


gyógynövényes kozmetikumok online tanfolyam, stresszkezelés, Szikora Hilda

Tanulással a stresszkezelés ellen – Gyógynövényes kozmetikumok online alaptanfolyam

Testet, lelket kényeztető gyógynövényes kozmetikumok a saját konyhádból?

A Gyógyfüveskertem tanfolyama bemutatja a gyógynövényes kozmetikumok készítésének titkát közel 70 gyógynövény, 30 illóolaj, és 20 növényi olaj, illetve vaj, valamint további alapanyagok bemutatásával.

Nagy tudásanyag, az alapreceptek és a recepttár adnak segítséget a mindenféle vegyi anyagot nélkülöző, 100 %-ban természetes kozmetikumok elkészítéséhez.

A tanfolyam anyagához örökös hozzáférést kap minden résztvevő, és saját ütemében dolgozhatja fel az anyagot.

Gyógynövényes kozmetikumok online alaptanfolyam 50 % kedvezménnyel a Naturportal olvasóinak:

KATTINTS IDE A KEDVEZMÉNYES TANFOLYAMÉRT


házi parfüméria illóolajokkal, stresszkezelés, Szikora Hilda

Tanulással a stresszkezelés ellen – Házi parfüméria illóolajokkal (online tanfolyam)

Lelket simogató, különleges illatutazás a saját illatod megalkotásáig?

Az illatok világában elmerülve egy izgalmas és az egészségre is pozitív hatású hobbival lehetnek gazdagabbak a GyógyfüvesKertem tanfolyamának résztvevői.

Nagy tudásanyag és a recepttár inspirációt adnak a saját illatok megalkotásához. 

A tanfolyam anyagához örökös hozzáférést kap minden résztvevő, és saját ütemében dolgozhatja fel az anyagot.

Házi parfüméria illóolajokkal online tanfolyam 50 % kedvezménnyel a Naturportal olvasóinak:

KATTINTS IDE A KEDVEZMÉNYES TANFOLYAMÉRT


stesszoldás, Aura Soma

Aura-Soma – Színekkel a stressz ellen

Az Aura-Soma színterápia szíve-lelke a 120 csodaszép színkombinációból álló gyógynövény és kristályesszenciákat tartalmazó Egyensúlyüveg, amelyek szeretettel készített és a gondosan összehangolt finomenergetikai rezgésekkel támogatják a lélek egyensúlyát és ez által segítik a stresszkezelés megvalósítását.

Már a puszta látványuk is nyugtatóan hat, lecsillapítják az elmét, megnyugtatják a testet és a lelket, hatásukra belső béke, tiszta érzékelés, nyitottság és jókedv jelenik meg bennünk. 

Kevesen tudják, de a lelki stresszes állapotok pusztítóbbak a szervezetre nézve, mint a környezet okozta testi stressz. Az Aura-Soma színrendszere pedig pont a stresszmentes állapot fenntartásáért, a lélek egyensúlyáért jött létre egy idős, angol hölgy, Vicky Wall által.

A konzultáció során 4 Egyensúlyüveget választasz, és ez segít feltárni az éppen zajló érzelmi, mentális és fizikai állapotodat, esetleges problémákat, ráláthatunk a múltban megélt és eltárolt negatív érzelmi blokkokra, nehézségekre, amelyek a jelenben, mint stressz faktor működnek.

Az Aura-Soma tehát az érzelmi témáink feldolgozásán keresztül teszi lehetővé, hogy az idegrendszerünk stressz által megváltozott működését egy pozitív irányba terelje.

A választott Egyensúlyüvegekben lévő olaj használata (külsőleg, a bőrre kenve) pedig tovább segíti a feltárt probléma megoldását és a stesszt kiváltó okok megszüntetését. Az Egyensúlyolajok tovább kombinálhatóak színes, illatos Pomanderek és Kvintesszenciák használatával, amikkel az auránkat és a környezetünket is tisztíthatjuk, energetizálhatjuk és ez által stresszmentesíthetjük.

KATTINTS IDE AZ AURA SOMA STRESSZKEZELÉSHEZ


Férfi-Női Nyelv, László Erika, stresszoldás

Párkapcsolati stresszkezelés – Férfi-Női Nyelv 

És boldogan éltek, míg meg nem haltak.

– mondja a mese.

Akkor vajon mi az oka, hogy a férfiak és a nők nem értik egymást, és hogy az eredeti boldogságból idővel válás lesz? Mi az oka, hogy az udvarlás ideje után a férfi már nem bírja, ha a párja mesél, a nő meg kiborul attól, hogy sosem figyelnek rá?

Ha a mostani helyzet okozta összezártság már téged és a párodat is megvisel, és azon kapjátok magatokat, hogy ti, akik nem is szoktatok összekapni, most mégis megteszitek, akkor a Férfi Női Nyelv előadás nektek is való! 

Az előadáson többek között megismerheted a férfiak és a nők varázsszavát, a párkapcsolati asztal 4 lábát, és olyan alapvető információkat, melyekről valószínűleg még sosem hallottál, pedig mindezek hozzájárulnak ahhoz, hogy boldogan éljetek míg meg nem haltok, úgy, ahogy a mesében is. 

KATTINTS IDE AZ ELŐADÁS TEMATIKÁJÁNAK LETÖLTÉSÉHEZ ÉS A JELENTKEZÉSHEZ!


Prana Garden, Ashwaganda, stresszkezelés

Stresszkezelés az ajurvéda erejével

Az Ashwagandha nevű gyógynövénypor az egyik legerősebb hatású szer szorongás, pánikrohamok és stresszes állapotok esetén.

Mindaz a sok stressz, ami a napunk során felénk érkezik, az bizony sokszor az éjszakáinkat is megkeseríti: nem tudunk aludni, nem tudunk pihenni, nem megy a kikapcsolása sem az agyunknak sem a testünknek.

Az Ashwagandha vegetáriánus kapszula alvásjavító, stresszoldó és szorongáscsökkentő hatású, enyhíti a feszültséget, ellazítja és erősíti az idegeket. Álmatlanság esetén alkalmazva mély, nyugtató alvást biztosít, segítve az el-, illetve átalvást. Mérsékeli az agysejtek leépülését, továbbá javítja az agyi funkciókat és a memóriát.

KATTINTS IDE AZ ASHWAGANDA VEGETARIÁNUS KAPSZULÁÉRT


Prana Garden, Progeszteron női testvaj, stresszkezelés

Női stresszkezelés – Progeszteron női testvajjal a hormonáis egyensúlyért.

A stressz, a mindennapi nehézségek a női hormonokat is megzavarhatják, és még nehezebbé tehetik az egyes női ciklusok megszokott mindennapjait. A Progeszteron női testvaj speciális összetevőkkel (maca, vad yamgyökér kivonat és barátcserje) segít a stresszes időszakban is téged.

Ez a vegán testvaj abban különleges, hogy a bőrön keresztül szívódik fel, és így fejti ki hatását: az alkarra vagy a comb belső felére kenve enyhíti a görcsös, fájdalmas premenstruációs panaszokat, enyhíti a migrént, segít a klimaxos panaszokban, és a pajzsmirigy alulműködés esetén is hatékony támogatást biztosít természetes, növényi hatóanyagai következtében. 

KATTINTS IDE EHHEZ A KÜLÖNLEGES PROGESZTERON KÉSZÍTMÉNYHEZ!


Sebők Vakulya Gizella, stresszkezelés, jóga

Stresszkezelés jógával

Ha egy negatív élmény ér minket (pl. konfliktusba kerülünk a főnökünkkel), az magával hozhat egy negatív érzést,  és sokszor indukál egy „megtorló”, negatív cselekvés megtételére (jó lenne megmondani neki a véleményünket) , ám az intelligencia felülírja azt, és „bennünk marad” a feszültség: mégsem tettük meg, amit akartunk. 

Amikor ez a két oldal egymásnak feszül bennünk (megtegyük vagy ne tegyük azt, amire az érzéseink sarkallanak), sokszor feszültség és tehetetlenség keletkezik, amit stressznek nevezünk, és lenyomatot hagy az izmainkban, az idegrendszerünkön, az érzelmeinkben is.

A jóga számos eszközzel rendelkezik, amelyek segítenek (akár „tüneti” módon, akár hosszú távon) kezelni ezeket a stresszes helyzeteket. Az ászana gyakorlás, vagyis a testmozgás hatására átmozgatjuk tetőtől talpig magunkat, ezzel kioldjuk az izmokban – a stressz hatására – felgyülemlett görcsösséget. Számos ászana kiváló hatással van a hormonrendszer egyensúlyára, valamint a gerincoszlop kíméletes, ám minden irányba történő megmozgatása az idegrendszer működésére is jótékony hatással van

A stresszkezelés során nagy szerepe van a légzésnek: a jógagyakorlásba épített légzőgyakorlatok (pránajáma) szintén az idegrendszer és az anyagcsere folyamatok egyensúlyba billentésén keresztül segítenek. 

A jógával együtt jár a relaxáltság érzése: sokszor már csak az óra végi, háton fekvő nyugalomért megéri végigizzadni egy kiadós ászana gyakorlást. 

Mindezek mellett azonban egy életszemléletet is ad, amely segít megérteni az ember életében fontos és kevésbé fontos momentumok jelentőségét, ezáltal jelentősen csökkentve azokat a faktorokat, amelyeken érdemes (vagy nem) idegeskedni. 

Sebők-Vakulya Gizella és a RamadasaYoga segít Neked is!

KATTINTS IDE A JÓGÁS STRESSZKEZELÉSHEZ!


Alexandra Theta Thinking, stresszkezelés

Theta Thinking módszer – stresszkezelés vezetett meditációval

A mai világban egyre gyakrabban találkozunk a stresszkezelésre alkalmas eszközökkel, ami nem véletlen. Rengeteg tényező van, ami állandó – növekvő belső feszültséget okoz a legtöbb embernek. Az aggódás, a félelmek, a bizonytalanság érzése, a folytonos biztonságra törekvés mind nagyon nyomasztó tud lenni. 

Bár mindig találhatunk a külvilágban magyarázatot arra, hogy most éppen miért érezzük rosszul magunkat, az önigazolás helyett választhatjuk azt is, hogy magunk felé fordulunk. 

A Theta Thinking egyéni online programok Bernáth Alexandra abban tud segíteni, hogy feldolgozd a feszültségük mögött rejlő valódi okokat. A konzultációk során a Theta Healing eszköztára mellett, vezetett meditációt is alkalmaz, amit vizualizációs elemekkel, egyszerű légzőgyakorlatokkal is ötvöz. Ezen eszközökhöz segédanyagot is nyújt a program, így utána önállóan is lehet alkalmazni a gyakorlatokat a hétköznapok során. Ezzel a belső bizonytalanság és állandó aggódás helyére egy kiegyensúlyozott, szabad én léphet. 


KATTINTS IDE A THETA THINKING MÓDSZERHEZ!


kínai asztrológia, stresszkezelés, Árvay Angelika

Stresszkezelés Kínai Asztrológiával és Intuyching (SzuperTudatos Önfejlesztés) konzultációval

Hogyan csökkenthető a stressz a kínai asztrológia segítségével? Amennyiben önismeretre teszel szert, megtudod az erősségeidet és a gyengeségeidet, akkor egy stresszesebb időszakban tudatosabban, felkészültebben fogsz tudni ezekkel a tulajdonságaiddal dolgozni. 

A kínai négyoszlopos (BaZi) elemzés segítségével a születési adatok birtokában lehetséges rávilágítani arra, hogy milyen adottságokkal és erősségekkel érkeztél, és milyen feladatok várhatnak Rád.

Árvay Angelika kínai asztrológus szakértő egy online (garantáltan ítélkezésmentes) beszélgetés során elmondja, hogy mit lát, és hogy a képleted alapján mivel tudod könnyebbé tenni az életedet. Hol és min kell változtatni, hogy ne állandóan ugyanazok a problémák jöjjenek elő.

Mivel a pandémia miatt a kisgyerekes szülőknek szűkös a szabadideje, így most alkalom nyílik egy „gyerek-szülő harmónia” elemzést is kérni. Ezt videó formájában küldi el, így nincs szükség személyes beszélgetésre. Ebben összehasonlítja az anya (vagy apa) képletét a gyerekével. Elmondja, hogy mire kell odafigyelni, hogy kevesebb legyen a konfliktus. Megismerhető, hogy a gyermek milyen energiákkal született, mi az ami elvárható tőle és mi az ami nem. Már az, hogy tudatában vagy a fő tulajdonságaitoknak, segíthet hogy elfogadóbb legyél vele és magaddal szemben. Az elemzés jó képet ad arról is, hogy zsigerből hogyan reagálsz helyzetekben.

Ha segítséget szeretnél a változtatásban, akkor Árvay Angelika a kínai asztrológia mellett az Intuyching (SzuperTudatos Önfejlesztés) konzultáció formájában is tud segíteni Neked. 

BEJELENTKEZÉS A KÍNAI ASZTROLÓGIÁRA


Farkas Viktória, Theta healing, stresszkezelés

Theta Healing módszer – stresszkezelés a blokkok oldása révén

A stresszt gyakran a kilátástalanság, értelmetlenség érzése okozza, amikor magunknak sem tudjuk megmagyarázni, hogy miért is küszködünk tulajdonképpen nap nap után – akár egy munkahelyen, akár munka nélkül a pénzhiány miatt – hiszen bárhogy küzdünk, nem lesz jobb.

Ehhez jönnek a gyakori – egyéni és társadalmi szinten rögzült – tudati mintázatok, meggyőződések is. Így például, hogy nincs lehetőségünk változtatni, mert “ebben az országban nincsenek lehetőségek”, vagy “nem engedhetjük meg magunknak”, mert nincs pénzünk, nem értünk máshoz, mit szólna a család, honnan lenne akkor pénz.

A Théta Healing technikával a tudatalatti blokkok feltárásában lehet segíteni (online beszélgetés keretében), hogy képesek legyünk meglátni a lehetőségeinket. E mellett segít, hogy fel tudjuk szabadítani azokat a csodálatos erőket és képességeket, amelyek ott rejlenek mindannyiunkban, és könnyedén, örömmel, nyertes-nyertes helyzeteket teremtve tegyük boldogabbá a mindennapjainkat, és ezzel örökre száműzzük a stresszt az életünkből.

Farkas Viktória Theta Healing konzulensnél érhető el ez a szolgáltatás.

KATTINTS IDE A THETA HEALING MÓDSZERHEZ!  


Hárfa Relax, zeneterápia, stresszkezelés zenével

Stresszkezelés zenével – Hárfa Relax

A zene ősi gyógyító eszköz, mely a rezgései révén segít ellazulni.

A Hárfa Relax egy különleges hangterápia, amely a hárfa rezgéseinek jótékony hatását használja a stresszkezelés eszközeként. Nemcsak kellemes érzés, de egy zenei élmény is, amikor az alkalom ihlette, nyugalmat és harmóniát sugárzó improvizációk és a hárfaterápiás dallamok sűrűjében megszűnik az idő, a percekből órák lesznek és a muzsika hullámain egyre ellazultabbnak érezzük magunkat.

Az előadás alatt a hárfa jótékony rezgéseinek hatására oldódnak a feszültségblokkok és a mély relaxáció hatására beindulnak az öngyógyító folyamatok szervezetünkben. A rezgések élményét válogatott, hárfaterápiás zenékből összeállított „koncert” kíséri, az alkalom ihlette improvizációk pedig különleges hangzásukkal hozzásegítenek a külvilág kizárásához és a „belső hangunk” felébresztéséhez.

A speciális terápiás hárfazene a nyugati országokban nagyon népszerű, külön képzéseket indítanak ennek az előadásmódnak az elsajátítására. 

Van lehetőség a családdal együtt élvezni a muzsika ellazító hatását, akár online is.

A kisgyermekes anyukák számára pedig cseppnyi nyugalmat hozhat a Babás Relax, ahol a legkisebbek is rácsodálkozhatnak erre a különleges hangszerre.

Magyarországon a Hárfa Relax megálmodója és elindítója Szederkényiné Horváth Márta zenetanár, hárfaművész.

KATTINTS IDE A HÁRFA RELAX STRESSZKEZELŐ MÓDSZERHEZ!


WellVital, zöldség és gyümölcs esszenciák, stresszkezelés

WellVital – időkímélő zöldség és gyümölcs esszenciák

Az emberi szervezet csodálatos alkotás, képes a megújulásra, regenerálódásra, de ehhez segítségre van szüksége. A jelenlegi helyzet számos kihívása miatt sok édesanya a kiégés határára került: testi, érzelmi, mentális erőforrásai kimerültek. De kilépni a mókuskerékből nem tudunk. A megoldás az EGYSZERŰSÍTÉSBEN, hatékonyságban rejlik.

Ebben nagy segítség a WellVital.

Képzeld el a megoldást, hogy mindenféle macera nélkül, a frissen szedett zöldségek, gyümölcsök éltető erejével, ESSZENCIÁJÁVAL könnyedén és élvezetesen táplálhatod magadat és családodat!

A WellVital termékek koncentrált táplálékaival a zöldség- és gyümölcs fogyasztás rendkívül egyszerű és nagyon ízletes. A különleges gyártástechnológia őrzi a frissen szedett, ellenőrzött alapanyagok értékes bioaktív hatóanyagait, rendkívül könnyen felszívódó formában. Egyszerű és változatos felhasználási módjai megunhatatlanná teszik. Annyira finom, hogy a család minden tagja azt mondja: “Kérek még…”

KATTINTS IDE A ZÖLDSÉG ÉS GYÜMÖLCS ESSZENCIÁKHOZ!


Lavender Tihany, stresszkezelés, levendula, illóolaj

Levendula 100 %-os illóolajok a harmóniáért és nyugalomért

A levendula illóolaj nyugtató, sztresszoldó hatásáról ismert, így nagyon jól jön az olyan időszakokban, amikor stresszesnek, kiégettnek, kétségbeesettnek érezzük magunkat.

A Lavender Tihany 100 % tisztaságú levendula illóolajjal, Tihanyban készülő magas minőségű termékeit ajánljuk többek között a mindennapi stressz csökkentésére, elalvás segítésére.

A levendula nyugtató hatással bír testre és lélekre egyaránt, melyet több fronton tudunk érvényesíteni.

Bőrön alkalmazva a termékekben található többi hatóanyaggal együtt (pl: sheavaj, kókuszolaj) fejti ki bőrnyugtató hatását.

Aromaterápia, belégzés útján levendula illóolaj párologtatásával vagy illóolaj parfüm használatával érhetjük el a kívánt hatást.

Ételekben, italokban fogyasztva a tápcsatornán keresztül felszívódva enyhíti a gyomorbántalmakat.

KATTINTS IDE AZ EREDETI TIHANYI LEVENDULÁS TERMÉKEKHEZ!


citromfű, szappan, stresszkezelés, kecsketej, aloe vera

Természetes tisztálkodás nyugalomban – az illóolajok erejével

A citromfű elsősorban idegerősítő és nyugtató hatásáról ismert.

Alvási zavarokra, kezdődő depresszióra szokták használni, de fontos, hogy nem csak tea formájában érdemes elfogyasztani, hanem a bőrön keresztül is nagyon hatékony.

A REEED citromfüves szappannal készített fürdő nem csak stresszoldó, de nyugtató hatású.

Érdemes egy órára szabadságolni magunkat a napi teendők alól, és egy kellemesen meleg, pihentető fürdőt venni. Ami még a citromfüves szappan mellett szól, az az, hogy kecsketej felhasználásával készült, és egy csepp aloe vera is került bele, mely nem csak nyugtatja, de védi is bőrünket a kiszáradástól.

KATTINTS IDE A MENNYEI SZAPPANOKHOZ!


Solti Edina, reflexológus, stresszkezelés

Reflexológiával és Szívkoherenciával a stresszmentes életért

A reflexológia és a szívkoherencia technika két olyan ősi technika, mely alkalmas a stresszes állapotok oldására.

A két technika nagyon szépen kiegészíti egymást, hiszen megvan benne az érintés nyugtató, harmonizáló ereje és a szívre való ráhangolódás is a feltöltő érzések behívása által. 

Solti Edina reflexológus, szívkoherenciával és más stresszoldó technikákkal is foglalkozó szakember.

Abban támogatja a hozzá fordulókat, hogy a fentieken túl minél több stresszoldó technikát megismerjenek és kipróbáljanak!

A cél az, hogy ezek a technikák a mindennapokban is jelenlévő szokássá váljanak. Ehhez különböző kihívásokkal válunk egyre jobban motiváltabbakká és több megküzdési stratégiában is kipróbálhatjuk magunkat.

Mindeközben a reflexzónás talpmasszázs és a szívkoherencia gyakorlatok által harmonizáljuk az energiákat és beindítjuk az öngyógyító erőket.

KATTINTS IDE A STRESSZKEZELŐ TECHNIKÁKHOZ!


Test-Tudat-Formáló Program (TTFP)

Régi megfigyelés, hogy a tudatosság révén könnyebben a jelenben tudunk lenni és ennél fogva könnyebben kezeljük a stressz helyzeteket. Egy különleges módja a tudatosság kifejlesztésének a (Test-Tudat-Formáló Program TTFP).

A TTFP belátáson és döntésen alapuló önmegismerési folyamat.

A belátás arra vonatkozik, hogy van képességünk saját erőnkből oldani a stresszt és a nehézséget jelentő helyzetekben helyt állni. A döntés elköteleződést jelent a gyakorlás mellett.

Figyelmünket a belső történéseinkre irányítjuk, majd az átélt érzeteket, érzelmeket, hangulatokat tudatosítjuk.

Ezek együttesen nyugalmi állapotba fordítják a stressz-érzetünket és a belső erőnkből fakadó megoldás felé terelik logikus gondolkodásunkat.

A tudatos figyelem irányítás begyakorolható.

Hatására hamarabb felismerjük a stressz-helyzet jelzéseit. Időben ki tudjuk oldani a kapcsolódó reakcióinkat, ily módon visszaállítva belső egyensúlyunkat.

Móré Zsuzsánál, a Test-Tudat-Formáló Program megalkotójánál érhető el ez a stresszkezelési technika.

KATTINTS IDE A TEST-TUDAT-FORMÁLÓ PROGRAMHOZ!


anyatérkép, stresszkezelés, művészetterápia

Művészetterápiával a stresszkezelésért – édesanyáknak

Kapcsolj ki! Figyelj magadra! Vezesd le a feszültséget! Olyan könnyű ezt mondani, de sokszor eszköztelen az ember, hogy miként is lásson hozzá.

A művészetterápia remek eszköz a mindennapi felszültségek levezetésére. Leginkább azért, mert dedikált időt biztosít arra, hogy pár percre kiszakadjunk a mókuskerékből és egy papír felett alkotásban bontsuk ki gondolatainkat, érzéseinket.

Az alkotás felszabadít és a művészetterápia pontosan erre épít!

Nem kell tudnod rajzolni sem, hiszen itt nem az esztétikumon van a hangsúly, hanem az alkotáskor megélt élményeken.

A foglalkozások alatt zenével, versekkel, képekkel segítjük, hogy megtaláld a saját megoldásod, ez pedig egyszerre izgalmas és mély. Egy olyan módszert sajátíthatsz el, amelyet aztán bármikor elővehetsz, ha feszültnek érzed magad. Megtanít arra, hogy képpé formáld a benned felgyülemlett feszültséget és a számodra megfelelő módon ezt fel is dolgozd. Nem kell hozzá művész készlet, csak Te és a nyitottságod!

Hogyan is használható a művészetterápia stresszkezelő módszerként?

  • Segít önmagadra fókuszálni
  • Segít kapcsolódni az érzéseidhez
  • Az alkotás kiemel a hétköznapokból
  • Alkotás elmélyült kikapcsolódás, amikor végre nem az agyad irányít
  • Kézzelfogható képpé formálja a benned lévő feszültséget
  • Az elkészült alkotás megfoghatóvá, feldolgozhatóvá formálja a feszültséget

Ez a program tudatosan az édesanyákat célozza, hogy kikapcsolódhassanak a családi teendőkből.

KATTINTS IDE A MŰVÉSZETTERÁPIÁS FOGLALKOZÁSHOZ!


aromajóga, jóga, stresszkezelés

AromaYoga – tudatos stresszkezelés

Kétféle stressz ér minket az életünkben.

Az egyik intenzív, és rövid ideig tart a feszültség, mint például egy vizsga, aztán gyorsan lecseng. Ilyenkor azt tanácsolom, hogy ünnepeljük meg az erőfeszítésünket, és dolgozzuk föl a tapasztalatainkat. Én magamnak nehezen engedek szünetet, pihenést, nélküle azonban nincs fejlődés.

Abban, hogy pihenhessek, és a másik fajta, a folyamatos feszültség oldásában segít az aroma yoga® módszere.

Illóolajokkal, légzéssel, megerősítő mondatokkal, ászanákkal, és könnyen kivitelezhető energetikai gyakorlatokkal alakítjuk át a feszültséget, és teszünk a fizikai, mentális, és érzelmi egyensúlyunk helyreállításáért.

Ez egy jól összerakott módszer, szinergia, ami kifejezetten arra való, hogy a polaritásainkat, az egyensúlytalanságainkat helyrebillentse.

A gyakorlás a jelenbe repít, folyamatosan történik valami a testünkben, a lelkünkben, és közben jól érezzük magunkat. Több szintje van, és akár már egy-egy gyakorlattal is elérhetünk eredményt napközben.

AZ AROMAYOGA STRESSZOLDÓ MÓDSZERÉHEZ KATTINTS IDE!


Énidő, mint stresszoldó módszer – akvarell festés, mint stresszkezelés

Ma már mindenki tudja, milyen fontos az énidő, amikor csak olyan dologgal foglalkozunk, ami nekünk okoz örömet, és csak azért, mert jól esik, mert feltölt.

Ilyenkor megkönnyebbül az agyunk, a feladatainkhoz is frissen látunk hozzá, a stresszt is jobban bírjuk utána.

Az énidős tevékenységek azért nagyon jók, mert nem szükséges hozzájuk szaktudás, a tevékenység közben viszont kiderülhet, mennyi értéket temettünk el magunkban a stresszel töltött évek alatt.

“Szia! Én azért csatlakoztam hozzád, mert nem a tanulás volt a cél, hanem az énidőm tartalmas eltöltése, főleg úgy, hogy még sikerélményt is nyújtott.”

Szandavári Emese segít neked megtanulni akvarellezni – ha kipróbálod, megmutatja, hogy tudsz úgy akvarellezni, ahogy nem is gondolnád 🙂 – és hogy ez milyen jó!

Gyere, ha szívesen bontogatnád a szárnyaid egy elfogadó, baráti társaságban, ahol mindenki kezdő, viszont nagyon jókedvű.

KATTINTS IDE HA STRESSZOLDÁSKÉNT AKVARELLEZNI SZERETNÉL


Inzulinrezisztencia, stresszkezelés

Belső feszültség eredménye lehet az inzulinrezisztencia, és hisztamin intolerancia

Nagyon fontos, hogy az inzulinrezisztencia és a hisztamin intolerancia lelki okainak hátterét feltárjuk és megértsük.

Az egészséged olyan kincs, ami megérdemli, hogy figyelembe vedd a jeleket. A belső feszültség mindig üzen, a tünetek sokasága képes elbizonytalanítani.

Az inzulinrezisztencia és a hisztamin intolerancia tünetek sokaságával helyez rád nyomást, úgy érzed egy perc nyugalmad sem lehet.

A tüneteid azok a jelek, amelyek térképet tudnak adni, hogy a folyamatot visszafordítsuk.

Fontos harmonizálnunk, ami testi és lelki szinten megjelent bennünk.

Boros Ildikó, női egészség coach abban tud támogatni, hogy jobban megértsd a téged érintő mélyen húzódó lelki okokat, hogy találd meg az utat a saját egészségedhez.

KATTINTS IDE, HA INZULIN REZISZTENCIÁVAL KÜZDESZ!


YoungLiving illóolaj, stesszoldás

Young Living illóolajok – Stresszkezelés 100 %-ban természetesen

Az illóolajok olyan fantasztikus csodái a természetnek, amelyet egyre többen fedezünk fel, és építünk be az életünkbe.

Sokan nem is gondolunk rá, hogy egy tiszta illóolaj nem csupán illat, hanem fizikai és érzelmi szinten is támogatja a szervezetünket.

A legnépszerűbbek az alvást támogató és a nyugodt közérzetet biztosító illóolajok.

A nyugodt  éjszakák, a stresszmentes nappalok természetes alappillérei életünknek kortól függetlenül.

A Young Living illóolajok esetében a kellemes illaton kívül az érzelmi területen megmutatkozó “csodák” a legmeglepőbbek.

Az illóolajok társaink a mindennapokban, átsegítenek a nehézségeken.

Ha szeretnéd Molnár- Fallmann Szabina és az ÉnOlaj megmutatja Neked, hogy hogyan használd hatékonyan, biztonságosan, könnyedén ezeket az cseppnyi csodákat.

KATTINTS IDE AZ ILLÓOLAJOKHOZ A STRESSZMENTES ÁLLAPOTODÉRT!


Orosi Tünde, kineziológia,, stresszkezelés

Stresszkezelés kineziológiával

Azok az emberek, akik hónapok óta otthon vannak home officeban, egyszerre esetleg dolgozó nők, anyák, tanárok és még ki tudja mik. 

Abban biztos voltam, hogy a stresszkezelés ebben az időszakban nagyon fontos. Szándékosan nem azt írjuk, hogy a stressz megszüntetése. Ugyanis, ha teljesen megszüntetnénk a stresszt az életünkből, akkor a testünk már képtelen lenne élni. Bizonyos fokú stresszre tehát szükségünk van. 

A stressz maga az élet. Stressz nélkül nem lehet élni. A stressz nélküli élet=halál.

A lét célja, hogy minél hosszabban éljünk, minél kevesebb energiával.”

Selye János

A stressz kiváltó okai különbözőek, de a test, sok esetben egyforma választ ad rájuk. A szervezet megpróbál alkalmazkodni az új helyzethez. Akkor beszélhetünk stresszről, ha az érzékelt terhelés meghaladja az alkalmazkodási, együttműködési képességünket. A szervezetünk folyamatosan az egyensúlyra törekszik.

Orosi Tünde kineziológus ezen elvek mentén segít a stressz kezelésében (és nem leküzdésében), hogy sokkal ellenállóbbakká váljunk a stresszes helyzetekre.

KATTINTS IDE A KINEZIOLÓGIAI STRESSZOLDÁSHOZ!


Erószakmentes Kommunikáció, EMK, stresszkezelés

Erőszakmentes Kommunikációval (EMK) a stresszmentes helyzetekért

Létezik egy kommunikációs módszer, mellyel egyszerre lehetünk önérvényesítőek és együttműködőek. Kiállhatunk magunkért, és mellette empatikusak is maradhatunk.

A módszer neve az ún. Erőszakmentes Kommunikáció (EMK), melynek egyedisége abban rejlik, hogy képesek leszünk általa tényszerűen megfigyelni azt a helyzetet, melyben épp benne vagyunk, mentesen minden feltételezéstől, minősítéstől, általánosítástól.

E racionalitás mellett az érzéseinket is kifejezhetjük, legyenek azok bármilyenek, örömteliek vagy épp fájdalmasak.

Ez a kettős helyzetértékelés vezet oda bennünket, hogy képesek leszünk az igazi, akár mélyen gyökerező szükségleteinket is azonosítani, majd ehhez kapcsolni egy olyan kérést a partnerünk felé, mely valóban teljesíti az igényeinket.

Az empátia, az elfogadás pedig oly módon valósul meg, hogy nyitottak, kíváncsiak és elfogadóak leszünk a másik érzései és szükségletei iránt, hiszen megtapasztaljuk, hogy van lehetőségünk feltárni sajátjainkat, s így kevésbé tűnik veszélyesnek foglalkozni a másik érzéseivel, igényeivel.

Az eredménye pedig, hogy számtalan feszült, stresszes helyzetet, eddig akár kilátástalannak tűnő vitát leszünk képesek vagy megoldani, vagy akár megelőzni.

Az Erőszakmentes Kommunikáció négy egyszerű pillérre épülve egy szemléletmódot is ad, mely alapjaiban hozhat mind egy belső kiegyensúlyozottságot magunknak, mind harmóniát, békét kapcsolatainkban, anélkül, hogy meghunyászkodásra vagy épp lázadásra volna szükség.

A módszer online, önállóan elvégezhető formában is elsajátítható, de egyéni vagy páros oktatás keretében is megtanulható, sőt, már gyerekeknek is tanítható.

Varga Szilvia Edit szakértő tud ebben segíteni.

KATTINTS IDE AZ EMK TRÉNINGHEZ!

A szerző