2021. április 29. csütörtök | Karsai Judit Egy vegán recept remekül beépíthető a hagymányos konyhába is, változatosabbá téve az étkezést. Egy gluténmentes házi wrap különlegességet szeretnénk most bemutatni. Próbáld ki, nem fogsz csalódni. Hozzávalók (2 db wrap-hez): Grillezett hagymához: 2 nagy fej vöröshagyma 1 ek extra szűz olívaolaj 1 csipet só 2-3 evőkanál bio gluténmentes barbecue szósz Wrap-hez: 2 barnarizses tortilla felmelegítve ½ csésze hummusz ½ grillezett hagyma 1 kisebb sárgarépa reszelve ½ kisebb cukkini felaprítva ½ csésze finomra vágott római saláta Grillezett hagyma elkészítése (vegán recept): A grillezett hagymához megpucoljuk, félbe, majd félhold alakúra vágjuk a hagymát. Egy nagy rozsdamentes serpenyőt a közepesnél magasabb hőfokra felhevítünk, hozzáadjuk az olívaolajat, a hagymát és egy csipet tengeri sót. Kb. 7-10 percig dinszteljük a hagymát, amíg egészen meg nem puhul. Levesszük a hagymát a tűzről és összekeverjük a barbecue szósszal. Így a hagyma légmentesen záródó edényben akár egy hétig is eláll a hűtőben. A hozzávalókat felezzük meg hogy mindenből jusson elegendő mindkét tekercsre. Wrap elkészítése (vegán recept): A wrap feltekeréséhez helyezzük a tortilla lapot egy sima felületre, vagy tányérra. Egyenletesen kenjük el a tortilla lapon a hummuszt. Erre helyezzük a grillezett hagymát, a reszelt sárgarépát, az aprított cukkinit, a finomra vágott római salátát olyan módon, hogy a wrap közepére halmozzuk fel. Óvatosan tekerjük fel. Akár azonnal is felszolgálhatjuk, de alufóliába, vagy folpackba csomagolva eltehetjük későbbi fogyasztásra is. Jó étvágyat kívánunk! A szerző Karsai Judit See author's posts