Szőlős szedres fekete áfonya ital a „Kék lagúna”


Frissítsd magad egy finom szőlős-szedres fekete áfonya ital segítségével.

Ez az alkoholmentes koktél finom, és még az egészségedért is tettél valamit.

fekete áfonya

A fekete áfonya nemcsak kiváló C-vitamin és béta-karotin forrás, hanem flavonoidokban is nagyon gazdag.

Más bogyós gyümölcsökkel, például szederrel és kék szőlővel kombinálva igen magas tápértékű és rendkívül finom nektárt készíthetünk belőle. Tegyük hűtőbe és kortyolgassunk belőle egész nap.

 

Hozzávalók egy pohárnyi fekete áfonya ital koktélhoz

  • 9 dkg fekete ribiszke vagy szeder
  • 15 dkg piros vagy kék szőlő
  • 13 dkg fekete áfonya

 

Az ital elkészítése

  1. Ha ribiszkét használunk, villával húzzuk le a szemeket a száráról. A szőlő szemeket is szedjük le a fürtökről.
  2. Néhány szem gyümölcsöt tegyünk félre a díszítéshez a többiből készítsünk levet gyümölcscentrifuga segítségével.
  3. Egy közepes méretű pohárba rakjunk egy kevés jeget, és öntsük rá a gyümölcslevet.

 

TIPP: A hideg pohár belsejére csurgathatunk olvasztott csokoládét!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük