dió, koleszterin szint csökkentése, dió gyógyhatása, egyszerű diós sütemény, dió diéta, reform recept

dió, koleszterin szint csökkentése, dió gyógyhatása, egyszerű diós sütemény, dió diéta, reform recept

dió, koleszterin szint csökkentése, dió gyógyhatása, egyszerű diós sütemény, dió diéta, reform recept

Egy reform recept segíthet az egészségünk megőrzésében.

Szeptember végén van a dió szezon, és még padlizsánt is lehet kapni. Egy finom diós-padlizsános reform recept egészséges is.

 

Diós árpával töltött padlizsán

 

Hozzávalók: 20 dkg árpagyöngy (gersli), 0,5 liter víz, 4 db padlizsán (kb.1,2 kg), 5 dkg dióbél, fél citrom leve, késhegynyi bors, só, 0,25 liter paradicsomlé, 1 tk. ételízesítő (pl. Natúr Vega Mix, bio „Vegeta”), 2 ek. olaj.

Az árpát megmossuk, legalább 2 órára beáztatjuk vízben. Az áztatóvízzel felforraljuk, lassú tűzön 30 percig fedő alatt pároljuk.

A padlizsánt meghámozzuk, hosszában félbevágjuk.

Teáskanállal kikaparjuk a belét úgy, hogy kb. 1 cm húsa megmaradjon. A padlizsán belsejét és a dióbelet finomra vagdaljuk. Az árpagyöngyöt leszűrjük és hagyjuk kihűlni.

A padlizsán belsejével, dióval, citromlével, borssal, kevés sóval elkeverjük. A kivájt padlizsánokat megtöltjük a masszával és tűzálló tálba, vagy tepsire helyezzük. Az olajat és a paradicsomlevet összekeverjük az ételízesítővel, majd a padlizsánokra öntjük. Előmelegített sütőben (közepes lángon) 40 percig sütjük.

Padlizsán helyett tököt, cukkinit is használhatunk.

Az összetevők gyógyhatásáról külön-külön itt olvashattok (kattints a szövegre!):

DIÓ

BORS

2 comments on “Reform recept – Diós árpával töltött padlizsán

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük