A banános krém csokoládéval a pudingnak egy fényűző változata.
Igen finom és rendkívül jól mutat magas talpas poharakban felszolgálva. Akár több órával előbb is elkészíthető, de tálalásig hűtsük be.
Kakaó (étcsokoládé) gyógyhatása
A latin neve alapján (Theobroma cacao, azaz, kakaó, az istenek eledele) is láthatjuk, hogy nem közönséges növényről van szó. Élénkítő, frissítő hatása mellett gyógyító tulajdonságokkal is rendelkezik a kakaófa termése.
A benne található polifenolok a káros koleszterinek oxidációjának csökkenését okozzák.
A flavonoidok miatt a kakaó az érrendszerre is hatással van. A flavonoidok ugyanis a vérrögképződés gátlásával ún. “aszpirinhatást” fejtenek ki.
Erősíti az immunrendszert. Erősítő, roboráló hatású a betegség utáni lábadozásban, valamint hasmenés esetén összehúzó anyag.
A KAKAÓ TOVÁBBI GYÓGYHATÁSÁRÓL ITT OLVASHATSZ
Mielőtt megnyugtatnánk a lelkiismeretünket, hogy tömhetjük magunkat és családtagjainkat a különféle cukros és etilvanillin tartalmú édességipari készítményekkel, szögezzük le, hogy a nyers és minél kevésbé feldolgozott kakaó az, aminek gyógyhatása van. A kakaó keserű növény és nem édes. Egyes kutatások kimutatták, hogy a többszörösen feldolgozott és adalékanyagokkal növelt kakaópor gyakorlatilag elveszti gyógyhatását, e mellett a különféle ipari adalékok és a cukor tartalma miatt az egészséget hosszú távon károsan is befolyásolhatja.
Banán gyógyhatásai
Álmatlanság ellen
A banán triptofánt tartalmaz, ezért ha lefekvés előtt banánt eszünk, akkor nagyobb valószínűséggel álmosodunk el. A hatás eléréséhez néhány falat is elég, teli hassal ugyanis nehezebben megy az alvás.
Másnaposság
Az alkohol kimeríti az ásványianyag készletünket. A banánturmix különösen jól pótolja a káliumot és a többi tápanyagot.
+1 tipp: Szemölcs
A banán héja belső felével lefelé a szemölcsre ragasztva minden éjjel lefekvés előtt segíthet eltüntetni a szemölcsöt. A banán héja ugyanis egy olyan vegyületet tartalmaz, amely fokozatosan eltünteti a szemölcsöt.
Hozzávalók a csokoládés banános krém recepthez (4 személyre)
- 12 dkg tört étcsokoládé
- 3 dl tejsodó, vagy porból készült vaníliakrém
- 2 banán
Hozzávalók a tejsodóhoz
- 3 ek cukor
-
2 csomag vaníliás cukor
- 2 db tojássárgája
- 0,5 liter 3,5 %-os tej
- 2 dkg BL 55-ös búza finomliszt
Elkészítés
- Tegyük a csokoládé törmeléket egy hőálló tálba és mikro sütőben magas hőfokon olvasszuk meg. ( A másik lehetőség, hogy forró vízfürdőre téve a csokoládét addig kevergetjük, amíg meg nem olvad).
- Tejsodó készítése: a tojássárgát keverjük ki a kétféle cukorral és adjunk hozzá egy pici tejet. Liszttel keverjük simára, és folyamatosan kevergetve fokozatosan adagolva felöntjük a megmaradt tejjel. Gőzőz felett a kevergetést abba nem hagyva addig “főzzük”, amíg sűrű nem lesz.
- A tejsodót külön banán nélkül tegyük tálba, majd lassan keverjük hozzá a megolvasztott csokoládét, de csak annyira, hogy márványos mintázatot kapjon.
- A banánt karikázzuk fel és keverjük bele a krémbe. Töltsük 4 talpas pohárba és fogyasztás előtt hűtsük be 30-40 percre.