Fűszeres almalé


Fűszeres almalé melegen.

Fűszeres almalé nem csak a hideg téli napokra.

Az almalé talán az egész világon egy alapvető italnak számít. Van, hogy magában isszák, de vegyítve más gyümölcsökkel – például: meggyel, homoktövissel, barackkal… stb. – egészen különleges italokat ismerhetünk meg.

Azonban ha a magát az eredeti, egyszerű almalét nem szeretnénk vegyíteni semmi mással, úgy is sok ízesítési variáció áll rendelkezésünkre.

Mi most a keleti ízvilágot kedvelő ínyenceknek szeretnénk bemutatni egy otthon is egyszerűen elkészíthető ízletes, finom frissítőt, ami télen és nyáron is megállja a helyét poharunkban.

 

Seb ras – Fűszeres almalé forralva

Melengető ital zimankós téli napokra, de enyhébb időben is nagyon élvezhető.

Hozzávalók

 

Elkészítési módja

Az almalevet a fűszerekkel felforraljuk, majd kis tűzön hagyjuk 20-25 percig. Leszűrjük és mézzel ízesítjük. Egy-egy szelet citrommal kínáljuk.

A fűszeres almalé ital jótékony hatása

Az alma jótékony hatásáról valószínűleg nincs olyan ember, aki ne hallott volna. Ez az a gyümölcs, amely szinte az egész világon – különböző típusokban – megtalálható, és elérhető.
Kedvező ára miatt szinte mindenki számára egy egyszerűen hozzáférhető vitaminforrás.
Az almában található gyümölcscukor, rost, C-vitamin, A-vitamin, b-vitamin, folsav, kalcium, magnézium, kálium.
Nyersen, főzve, sütve is nagy segítség egészségünk, immunrendszerünk védelmében.
A méz, édes íze miatt, kiváló helyettesítője lehet a fehér cukornak.
Azonban vigyázni kell a cukor, és kalóriatartalma miatt, nem szabad mézből sem túlságosan sokat fogyasztani. Mindent csak mértékkel!
Jótékony hatását erősítik a különböző aminosavak, ásványi anyagok, vitaminok, amelyeket tartalmaz.
Minden fajtának más, és más az összetétele, ezáltal a szervezetre gyakorolt gyógyhatása is.
Hazánkban a leggyakrabban fogyasztott méz a vegyes virágméz, az akác, és a repceméz.
Érdemes változatosan – és mértékkel – fogyasztani őket, így a lehető legtöbb vitamint és ásványi anyagot juttathatunk szervezetünkbe.
Jó kísérletezést az ízekkel!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük