Fűszeres almalé melegen.
Fűszeres almalé nem csak a hideg téli napokra.
Az almalé talán az egész világon egy alapvető italnak számít. Van, hogy magában isszák, de vegyítve más gyümölcsökkel – például: meggyel, homoktövissel, barackkal… stb. – egészen különleges italokat ismerhetünk meg.
Azonban ha a magát az eredeti, egyszerű almalét nem szeretnénk vegyíteni semmi mással, úgy is sok ízesítési variáció áll rendelkezésünkre.
Mi most a keleti ízvilágot kedvelő ínyenceknek szeretnénk bemutatni egy otthon is egyszerűen elkészíthető ízletes, finom frissítőt, ami télen és nyáron is megállja a helyét poharunkban.
Seb ras – Fűszeres almalé forralva
Melengető ital zimankós téli napokra, de enyhébb időben is nagyon élvezhető.
Hozzávalók
- 2 l almalé
- 2 db 7,5 cm hosszú fahéjrúd
- 1/2 evőkanál szegfűszeg
- 1/2 kávéskanál frissen őrölt szerecsendió
- 1/2 kávéskanál egész kardamom
- 1/2 kávéskanál egész koriander
- 2 evőkanál méz
- 8 szelet citrom
Elkészítési módja
Az almalevet a fűszerekkel felforraljuk, majd kis tűzön hagyjuk 20-25 percig. Leszűrjük és mézzel ízesítjük. Egy-egy szelet citrommal kínáljuk.