vese

Gyógynövények VESEKŐ ellen 2. rész

| 0 comments

Korábbi cikkünkben már foglalkoztunk azzal, hogy milyen népi gyógymódok léteznek a vesekő kezelésére. Most hadd mutassak be néhány további egyszerű (gyógynövényes) trükköt.

Vesekő megelőzése:

A vesekő kialakulása leghatékonyabban napi 6-8 pohár víz megivásával előzhető meg. Ennek köszönhetően a vizelet annyira felhígul, hogy nem képződnek kövek.

Vesekő megelőzése/kezelése:

A már kialakult vesekő, vagy vesehomok nagyon fájdalmas lehet, amennyiben elakad a húgyvezetékben. Azt szokták mondani, hogy a szülési fájdalmat a férfiak az ilyen görcsök alatt tapasztalhatják meg leginkább (már amennyiben meg szeretnék tapasztalni). A cél ilyenkor az, hogy minél gyorsabban megszabaduljunk a kövektől. Erre jó lehet a dinnyés és a zsurló ülőfüves módszer, melynek leírását itt elérheted: >>>VESEKŐ ELLENI NÉPI GYÓGYMÓDOK 1. RÉSZ>>>>.

1. GYÖMBÉR (Zingiber officinalis): A tömény gyömbérteából készült meleg borogatás segíthet a vesekő által okozott kínzó fájdalmak enyhítésében. A meleg amúgy is használ a vesegörcsök ellen, hiszen a tágító hatás révén az elakadt kő/homok nagyobb eséllyel távozik a szűk vezetékből.

2. HAVASI ARANYVESSZŐ (Solidago virgaurea): leiokarpozid nevű vegyületet tartalmaz, amely hatásos vizelethajtó szer, vagyis segít a szervezetnek megszabadulni a felesleges víztől. Klinikai adatok igazolják azt, hogy a havasi aranyvessző hatásosan gyógyítja a krónikus vesegyulladást. A már kialakult vesekő esetén tegyél 5 teáskanálnyi aprított, szárított virágzó hajtást egy csésze forrásban lévő vízbe! Napi 3-4 csésze fogyasztása javasolt, étkezések között! Megelőzésre kicsit kevesebb gyógynövényből főzzél teát!

3. MEZEI ZSURLÓ (Equisetum arvense): A német kormány mellett működő szakértőkből álló tanácsadó testület – mely a fitogyógyszerek hatékonyságának és biztonságosságának kérdésében nyújt állásfoglalást (ún. E-bizottság) – is támogatja az alkalmazását vesekő és vesehomok ellen, valamint a húgyutak egészsége érdekében. Ez a gyógynövény növeli a vizelet mennyiségét.

 

A cikksorozat korábbi, 1. részének olvasásához IDE KATTINTS!

A cikksorozat 3. részének olvasásához IDE KATTINTS!

 

Ha tetszett a cikk, akkor iratkozz fel a Naturportal Magazinra, melyben időnként értesítést küldünk Neked a legújabb cikkekről.

Töltsd ki az alábbi adatokat!

E-mail cím:*
Vezetéknév:*
Keresztnév:

HASONLÓ CIKKEK, KATTINTS A TOVÁBBI INFORMÁCIÓÉRT!

Vélemény, hozzászólás?

Required fields are marked *.