2021. március 19. péntek | Karsai Judit Ez a vegán sütemény nemcsak tejet és tojást nem tartalmaz, hanem gluténmentes is. E mellett nem tartalmaz hagyományos cukrot, egyszerűen elkészíthető és igazán finom is. Ajánlom mindekinek ezt a vegán sütemény különlegességet, aki egy kis kuriózumra vágyik a desszertek világából. Hozzávalók (12 db vegán keksz) ½ csésze finomított, szűz kókuszolaj ½ csésze juhar vagy agave szirup 2 ek. nádcukor ¼ teáskanál tengeri só 2 tk vanília 1 csésze barnarizsliszt ¼ csésze tápióka liszt ½ vagy 1 csésze zúzott biokókusz ½ csésze nyers őrölt kesudió 1 tk sütőpor 1 tk xanthan gumi igény szerint bio csoki chips Elkészítés: Előmelegítjük a sütőt 180 Celsius fokra. A kókuszolajat, a juharszirupot, a cukrot, a tengeri sót és a vaníliát egy közepes tálba tesszük. Ha erős a kezünk mechanikusan, ha gyengébb elektromos habverővel kb. két percig alaposan összedolgozzuk. A kesudiót kávédarálóban finomra daráljuk. Egy külön tálban összekeverjük a barna rizslisztet, a tápiókalisztet, a kókuszt, az őrölt kesudiót, a sütőport és a xanthán gumit. A nedves hozzávalókat hozzáöntjük a száraz hozzávalókhoz és az egészet mixerrel alaposan összekeverjük. Ha a keverékünk túl száraz, tegyünk hozzá 1 ek. vizet. Tetszés szerint csoki chips-be forgathatjuk a tésztát. Egy sütőpapírt megolajozunk kókuszolajjal. A tésztából golyókat formázunk. A golyókat finoman ellapítjuk a tenyerünkben, hogy laposabb keksz formákat kapjunk. A sütőpapírra helyezzük a vegán sütemény korongokat és 12-15 percig sütjük a sütit. Forrón egy kicsit málik, de ahogy hűl megkeményedik. Jó étvágyat kívánunk hozzá! A szerző Karsai Judit See author's posts