padlizsan Most egy igazi nyári receptet szeretnék nektek bemutatni, mely egyszerűen elkészíthető és nagyon finom.

Sok olyan összetevőből áll, mely gyógynövényként is ismert.

Hozzávalók: 60-80 dkg padlizsán, 5 – 6 gerezd fokhagyma, 5 dkg darált dió, 4 ek. olívaolaj, 2 ek. citromlé, csipet só, frissen őrölt bors, 1 csokor petrezselyem.

Elkészítése: A megmosott, és szárazra törölt padlizsánokat előmelegített sütőben kb. 25-30 percig süssük. Miután kihűlt távolítsuk el a héját és vágjuk fel kb. 1 cm-es szeletekre. A
zúzott fokhagymát a darált dióval, petrezselyemmel, az olajjal, a citromlével és ízlés szerint sóval, borssal kikeverjük. A felkarikázott padlizsánszeleteket kevés olajon pirosra sütjük.
Ezután egy tálban, melynek fedele is van, lerakunk egy sor szeletelt padlizsánt, megöntözzük egy kevés öntettel, majd újra a padlizsán következik stb.

Vigyázzunk, mert könnyen szétesik. Amikor a rétegezés elkészült lefedjük, és legalább 12 órát hűtőszekrényben érleljük. Tálaláskor díszíthetjük paradicsom, vagy citromkarikákkal, további petrezselyem vagy friss koriander zölddel, darabos dióval. Fogyaszthatjuk pirítós kenyérrel, ehetjük sült krumplihoz, párolt rizshez.