A zab kiváló élettani hatásai miat étrendünkbe iktathatjuk ezt a finom vegetáriánus reform ételt, amelyik szerintünk a legjobb zabpehely pástétom. Gyermekeink is biztosan szívesen megkóstolják majd.

Zab

Ez a gabonaféleség, oldható rosttartalma miatt hozzájárulhat a koleszterinszint csökkenéséhez. Gazdag fehérje, zsiradék- és vitaminforrás. Sok rost és szénhidrát is található benne. Gluténtartalma miatt lisztérzékenyeknek nem ajánlott.

A bőrgyógyászatban is szerephez jut a zab. Krémek formájában és táplálékként is segít megőrizni bőrünk szépségét.

dió, diófa, kulcsos dió, közönséges dió, közönséges diófa, dió, királydió, nemes dió, pompás dió

Dió

A dió a rengeteg hal, bor, csonthéjas gyümölcs és zöldség mellett – a mediterrán diéta alapja. Ajánlott, hogy naponta 10 dkg-nál többet ne fogyasszunk belőle.

A dió hatására nő az agyban a szerotonin nevű ingerületátvivő anyag szintje: ez a vegyület jelentős szerepet játszik a jóllakottság érzésének kialakulásában. Ennél fogva elérhető a koleszterinszint csökkentése.

A jóllakottság érzéstől függetlenül is csökkenti a vér koleszterinszintjét, ha az étrendben telített zsírokat helyettesítünk vele.

A dió fogyasztásával csökken a szívbetegségek kockázata.


Lássuk tehát, hogyan készül a legjobb zabpehely pástétom!

 

Zabpehely pástétom receptje:

Hozzávalók

 

Elkészítése

A zabpelyhet tálba tesszük, ráöntjük a vizet és kb. 10 percig állni hagyjuk. A vöröshagymát tisztítás után finomra daráljuk vagy reszeljük. A diót szintén ledaráljuk. Ezután a zabpehelyhez hozzáadjuk a hagymát, olajat, paradicsomot, a mustárt, a diót, a margarint és a citromlevet. Habosra turmixoljuk.

Kenyérre, lapkenyérre is kenhetjük.

A megkent kenyereket díszíthetjük olívabogyóval, bazsalikommal, nagyobb diódarabokkal, snidlinggel, apróra vágott petrezselyemmel, szálakra reszelt sárgarépával, félbevágott mini paradicsomokkal.

Jó étvágyat és jó egészséget kívánunk hozzá!