A tört burgonya az az étel, amit mindenki szeret.
Nincs olyan család, akinek az asztalan hetente legalább egyszer ne találkoznánk vele. Ízletes, tápláló, és elérhető áron juthatunk hozzá ehhez az alapvető élelmiszerhez.
Esszük egyben főzve, kis kockákban, karikában, sütve zsiradékban, magában, fűszeresen…
Elkészítésének számtalan variációját ismerjük, íme néhány receptet, amelyeket mindenképpen próbálj ki!
Burgonya hatásai
A burgonya nem csak finom étel, de számtalan pozitív hatását is érezhetjük fogyasztásakor
A burgonya megfelelő C-vitamin forrás. Nem igaz az, hogy hizlal, a hízásért sokkal inkább a hozzáadott zsiradék a felelős. Ezért ne bő zsíradékan, hanem kevéssel süssük.
A burgonya sok szénhidrátot tartalmazó élelmiszer, amelyben fehérje és rostanyag, sőt jelentős mennyiségű C-vitamin és kálium is található.
Fokhagymás bazsalikomos tört burgonya
Sós vízben főzzünk puhára 70 dkg meghámozott újburgonyát.
Szűrjük le, majd villával nagyjából nyomkodjuk szét.
Keverjünk hozzá 2 evőkanál extra szűz olíva olajat, 2 gerezd apróra vágott fokhagymát és egy marék összetépett bazsalikom levelet.
Jól dolgozzuk össze és ízlés szerint fűszerezzük őrölt fekete borssal!
TOVÁBBI HASZNOS TUDNIVALÓK A FOKHAGYMÁRÓL!
Fenyőmagos – parmezános tört burgonya
Sós vízben főzzünk puhára 70 dkg meghámozott újburgonyát.
Szűrjük le és villával nyomkodjuk szét.
Dolgozzuk össze 2 evőkanál extra szűz olívaolajjal 2 evőkanál reszelt parmezán sajttal, majd ugyanennyi pirított fenyőmaggal.
Jó étvágyat kívánunk!