Békesség tea-receptünk sokakat érdekelhet a mai felgyorsult, hajszolt tempónk közepette.

Igyál egy csésze gyógynövényteát a kreativitás, az egyszerűség, a jólét, a békesség, a nyugalom és a szellemi nyitottság érdekében.

A gyógynövények hatása varázslatos – képessé tesznek arra, hogy egészségedet és elmédet is karbantartsd. Lássuk a békesség teát!

Az alábbi gyógytea receptet bárki könnyedén elkészítheti házilag. Nem kell hozzá más, csak az alább felsorolt gyógynövények közül bármelyik (a zárójelbe tett adagolás szerint) egyenlő arányban. Csészénként 1 teáskanál keveréket kell forró vízzel leönteni, hogy áldásos hatását élvezhessük. A gyógynövények nemcsak a testet, hanem a lelket is gyógyítják.

Békesség tea: citromfű, golgotavirág, macskagyökér, levendula, kömény, csombormenta, ibolya és orvosi ziliz.

A citromfű

Az idegrendszerre jótékony  hatást gyakorol. Az arab orvosok a depressziót és a szorongást is citromfűvel kezelték. Hagyományos görcsoldó, emésztési problémák esetén is segíthet. Teája ideg- és szívnyugtató, idegerősítő, görcsoldó, emésztést serkentő, szélhajtó, izzasztó, epeműködést elősegítő. Felnőtteknél és gyermekeknél egyaránt alkalmazzák enyhe alvászavarok kezelésében. Ilyen esetekben a többi gyógynövénynél nagyobb mértékben kell adagolni: egy csészéhez három teáskanálnyi citromfűlevelet használjunk fel. Oldja a szorító érzést és az esetenkénti görcsös fájdalmakat. Társítható a hárssal, a golgotavirággal és a galagonyával. Klinikai vizsgálatok bebizonyították, hogy a citromfű pszichoszomatikus tünetekre is eredményesen alkalmazható.

Kömény

Megnyugtatja és lazítja a gyomrot és a beleket. Ösztragolt tartalmaz. Köptető hatású, és támogatja a nyálka szállítását a hörgőkből a légutakba. Ez megkönnyíti a köhögést és enyhíti a köhögés vagy a hörghurut tüneteit. Kezelhetjük vele a szájüreg fertőzéseit, az íny gyulladását, vérzését. Nyugtatóként hat, aromájával a nyálkahártyán keresztül felszívódva nyugtatja az idegeket. Ezért az idegrendszer labilis működésekor (epilepszia, kimerültség, hajszoltság stb.), mozgászavarok, remegés ellen alkalmas.

A máj működését fokozza. Támogatja a májban lerakódott zsírok, mérgek kipucolását.

A kismedence szerveinek (hólyag, prosztata, méh, petefészek, hüvely) kiszáradásakor, fertőződésekor, gyulladásakor alkalmazása szinte elengedhetetlen.

A férfi erőnek magabiztosságot, stabilitást ad.

Reméljük, a kedves olvasó e csodálatos tea hatására megtalálja lelki békéjét.

Jó egészséget kívánunk!

 

A szerző