Barion Pixel

A kreativitás felébresztésére sokféle módszer létezik, mi a gyógynövényes változatot mutatjuk be az olvasónak.

Igyál egy csésze gyógynövényteát a kreativitás, az egyszerűség, a jólét, a békesség, a nyugalom és a szellemi nyitottság érdekében. A gyógynövények hatása varázslatos – képessé tesznek arra, hogy az egészségedet és az elmédet is karban tartsd. Sorozatunk első részeként lássuk a kreativitás teát!

Az alábbi gyógytea receptet bárki könnyedén elkészítheti házilag. Nem kell hozzá más, csak az alább felsorolt gyógynövények. Csészénként 1 teáskanál keveréket kell forró vízzel leönteni, hogy élvezhessük áldásos hatását. A gyógynövények nemcsak a testet, hanem a lelket is gyógyítják.

A recept:

Kreativitás tea: angyalgyökér, szerecsendió 

(Ez utóbbiból csak egy kicsit kell belereszelni az angyalgyökérbe. Vigyázat! Egy egész szerecsendió akár ölhet is!)

Hogyan hathat egy gyógynövény a kreativitásra?
Egy kreativitás nélküli emberből kreatív, művészi hajlamú embert varázsolhat? Nyilván nem. Akkor mégis hogyan hathat egy átlagos emberre? Az illóolajai révén. A kreativitás ugyanis feltételez egy magasabb szintű nyugalmi állapotot, amikor az ember agya más dolgokra képes fókuszálni, mint egy átlagos emberi agy. Emellett azonban bizonyos fajta izgalmi állapot is szükséges az alkotókedvhez. Ezért ez a tea egy lazító és egy izgató gyógynövényt tartalmaz.
Az angyalgyökérben található angelikasav nevű illóolajra irányuló vizsgálatok kimutatták, hogy a szájon vagy a hashártyán keresztül bejuttatva ez az anyag idegrendszeri görcsoldó, izomlazító és nyugtató hatású. Ez az illóolaj a különböző szervekre és ezáltal az egész emberi szervezetre görcsoldó hatással van.
A szerecsendió 2-8 % illóolajat tartalmaz. Az illóolaj fő komponensei monoterpének és fenil-propán-származékok: miriszticin, és eleminin. Ezek az illóolajok kis mértékben izgató és nemi vágy növelő hatásúak (a vízgőz-desztillációval kinyert tiszta illóolajat sohasem szabad belsőleg használni, csak magát a magot!), nagyobb mértékben eufóriát, sőt hallucinációkat is okozhatnak. A teakeverékbe is izgató hatása miatt került. Az adagolással vigyázzunk!
Kellemes alkotást kívánunk!

A szerző