Szerző: Angyal Renáta | máj 19, 2023 | desszert, mártások, öntetek, vegetariánus receptek
Csatni recept Indiából, egy kicsit másmilyen, mint amit megszokhattunk. A csatni (chutney) egy dél-ázsiai eredetű édesség, fűszeres szószféleség. Íze, ízvilága hihetetlenül széles skálán mozog, és szinte csak a képzelet szab határt a hozzávalók használatának....
Szerző: Karsai Judit | máj 12, 2023 | desszert, előétel, mártások, öntetek, nyerskoszt, vegetariánus receptek
Ez a recept friss eper felhasználásával készül és késő tavaszra, kora nyárra való az eperszezon csúcsán. Nyár közepén egy nagy tál málnához, fekete áfonyához őszi, vagy sárgabarackhoz is illik, ha finom szezonális desszertet készítünk. A friss eper jótékony hatása A...
Szerző: dr Jung Andrea | márc 31, 2023 | desszert, vegetariánus receptek
Samosa tészta túrósan az asztalra. A samosa egy tipikus indiai utca étel. Egyfajta “tésztabatyu”, amit megtöltenek valamivel. A töltelék általában zöldség – vagy jelen esetben túró -, esetleg némely, kivételes esetben hús, amelyet jelentős mennyiségű...
Szerző: dr Jung Andrea | márc 24, 2023 | desszert, vegetariánus receptek
Rasmalai, édesség a konyhádban Indiából. A legfinomabb tradicionális indiai édességek tejtermékekből készülnek, így a tradicionális bengáli édesség a rasmalai is, ami korona lehet egy kevésbé fényűző étkezésen is! Rasmalai Hozzávalók A panírhoz (indiai sajt) Tej: 4...
Szerző: dr Jung Andrea | márc 10, 2023 | desszert, vegetariánus receptek
Modak, édesség Indiából. A modak is egy kedvelt édesség, amit Ganésa, a költők és kereskedők védelmezőjének ünnepén fogyasztanak. A modakot kókusszal, kókuszcukorral, szerecsendióval és olykor sáfránnyal töltik meg. Modak recept Hozzávalók a töltelékhez 1...
Szerző: dr Jung Andrea | febr 24, 2023 | desszert, vegetariánus receptek
Cham cham a bengáli édesség. Az érdekes nevű, nagyon finom bengáli édesség, a cham cham. A cham cham, más néven chum chum vagy chom chom ismét az egyik klasszikus bengáli édesség. Elkészítése egyszerű, de időbe telik. Elkészítési módja hasonló a rasgulla készítéséhez....