2024. július 2. kedd | dr Jung Andrea Borsmenta illóolaj felhasználása vegán fagylalt készítéséhez. Szerinted a fagylalt és az egészséges életmód nem passzol egymáshoz? Borsmenta illóolaj, mint fagylalt alapanyag? Készíts el velünk egy vegán változatot, amit lelkiismeretfurdalás nélkül élvezhetsz! Az enyhe mentás íze a legmelegebb nyári napokon is felfrissít. És ami a legjobb, felnőtteknek és gyerekeknek is ízlik. A siker garantált. 10 emberből 10-nek ízlik! Elkészítés: 60 perc Nehézségi fok: közepes Használata: frissítő Borsmenta vegán fagylalt – borsmenta illóolaj felhasználásával Hozzávalók Borsmenta illóolaj 3 kanál bio kókuszolaj 1 és 1/2 csésze kesudió, 4-6 órára előáztatva (utána öntse le róla a vizet) 600 ml teljes zsírtartalmú kókusztej 1/4 csésze szárított nádcukorlé 1/4 csésze juhar (vagy agavé) szirup vanília rúd egy szál friss menta díszítéshez: bio nyers zúzott kakaóbab az ízesítő keverék elkészítéséhez: 15 ml-es palack pipettával További kellékek (eshetőleges): fagylaltkészítő gép; egy kanál vodka, fehér rum vagy bourbon vaníliás cukor Elkészítése Készíts ízesítő kókuszolajat borsmenta illóolajjal!A felolvasztott kókuszolajat öntsd pohárba. Nyiss ki egy üveg 100 % természetes esszenciális illóolajat és mártsd bele egy fapálcikát vagy fogpiszkálót. Keverd össze az olajat a pohárban. Ha a menta íze nem elég erős, ismételd meg az eljárást. Óvatosan haladj tovább. Keverd össze az összes hozzávalót! Kezdd a kesudióval, adj hozzá szárított nádlevet, juharszirupot, ízesített kókuszolajat és vaníliarudat. A végén add hozzá a kókusztejet és a mixerrel keverd össze. A végén add hozzá a csokoládé darabokat. Hagyd a keveréket kihűlni a hűtőben, tedd át a fagylaltkészítőbe, és dolgozd össze. Ha nincs fagylaltkészítőd, akkor adj hozzá egy kanál alkoholt, tedd át a keveréket egy lapos edénybe és tedd be a fagyasztóba. Kb. 40 percenként keverd össze villával vagy botmixerrel. A fagylalt körülbelül hat óra múlva lesz készen. Ha kész a fagylalt, keverj bele a csokireszeléket. Tedd át fagylalt kelyhekbe, jól zárd le, vagy csomagold fóliába, és hagyd a fagyasztóban megszilárdulni körülbelül 5 órán keresztül. Tálalás előtt körülbelül 10 percig szobahőmérsékleten hagyd állni. Hasznos tanács: Ha zöldebbre szeretnéd színezni a fagylaltot, javasoljuk, hogy adj hozzá egy teáskanál zöldárpát ami növeli a fagylalt tápértékét. KATTINTS IDE AZ OLCSÓBB ALAPANYAG VÁSÁRLÁSHOZ! A szerző dr Jung Andrea See author's posts