Barion Pixel
Borsmenta illóolaj felhasználása vegán fagylalt készítéséhez.

Szerinted a fagylalt és az egészséges életmód nem passzol egymáshoz? Borsmenta illóolaj, mint fagylalt alapanyag?
Készíts el velünk egy vegán változatot, amit lelkiismeretfurdalás nélkül élvezhetsz!

Az enyhe mentás íze a legmelegebb nyári napokon is felfrissít. És ami a legjobb, felnőtteknek és gyerekeknek is ízlik.

A siker garantált. 10 emberből 10-nek ízlik!

Elkészítés: 60 perc
Nehézségi fok: közepes
Használata: frissítő

Borsmenta vegán fagylalt – borsmenta illóolaj felhasználásával

Hozzávalók

További kellékek (eshetőleges): fagylaltkészítő gép; egy kanál vodka, fehér rum vagy bourbon vaníliás cukor

Elkészítése

Készíts ízesítő kókuszolajat borsmenta illóolajjal!A felolvasztott kókuszolajat öntsd pohárba. Nyiss ki egy üveg 100 % természetes esszenciális illóolajat és mártsd bele egy fapálcikát vagy fogpiszkálót.

 

Bewit, illóolaj, borsmenta

 

Keverd össze az olajat a pohárban. Ha a menta íze nem elég erős, ismételd meg az eljárást. Óvatosan haladj tovább.

Keverd össze az összes hozzávalót!

Kezdd a kesudióval, adj hozzá szárított nádlevet, juharszirupot, ízesített kókuszolajat és vaníliarudat.

A végén add hozzá a kókusztejet és a mixerrel keverd össze.

A végén add hozzá a csokoládé darabokat.

Hagyd a keveréket kihűlni a hűtőben, tedd át a fagylaltkészítőbe, és dolgozd össze.

 

fagylalt, fagyigép, fagyi, Bewit, illóolaj

 

Ha nincs fagylaltkészítőd, akkor adj hozzá egy kanál alkoholt, tedd át a keveréket egy lapos edénybe és tedd be a fagyasztóba. Kb. 40 percenként keverd össze villával vagy botmixerrel. A fagylalt körülbelül hat óra múlva lesz készen.

Ha kész a fagylalt, keverj bele a csokireszeléket. Tedd át fagylalt kelyhekbe, jól zárd le, vagy csomagold fóliába, és hagyd a fagyasztóban megszilárdulni körülbelül 5 órán keresztül.

Tálalás előtt körülbelül 10 percig szobahőmérsékleten hagyd állni.

Hasznos tanács: Ha zöldebbre szeretnéd színezni a fagylaltot, javasoljuk, hogy adj hozzá egy teáskanál zöldárpát ami növeli a fagylalt tápértékét.

A szerző