Karácsonyi fonott kalács egészségesen


Karácsonyi fonott kalács, amiből az egész család ehet.

Egy szuper egészséges karácsonyi fonott kalács receptet szeretnénk bemutatni felesleges emulgeálószerek, stabilizátorok, színezékek és tartósítószerek nélkül.

Ne aggódj, könnyebb elkészíteni, mint ahogy elsőre látszik.

Az ünnepeket mindannyian szeretnénk szeretteinkkel tölteni az otthonunk melegében, és élvezni a békés légkört.

Az egészség és a jó közérzet nemcsak karácsonykor prioritás számunkra, ezért figyelnünk kell az ünnepi asztalra kerülő ételek minőségére.

Ez a fonott kalács vegánok számára is alkalmas.

Elkészítés: 120 perc
Nehézségi fok: közepes

Egészséges karácsonyi fonott kalács

Hozzávalók

A lekenéshez

  •  2 g kókusztejpor 
  • 1 evőkanál juharszirup
  • gyúrótál
  • forma fonott kalács sütéséhez

 

A karácsonyi fonott kalács elkészítése

Keverd össze a BEWIT kókusztejport 250 ml meleg vízzel!
Öntsd a szárított élesztőt a langyos kókusztejbe, majd add hozzá egy kanál cukrot és egy kevés finomlisztet! Keverd össze habverővel, és hagyd a kovászt kb. 15 percig dolgozni!

Tedd a lisztet egy tálba, add hozzá a szárított cukornád levét, a citromhéjat, az olvasztott vajat, egy csipetnyi sót és a kovászt! Készíts sima tésztát, amely nem ragad!

Óvatosan dolgozd bele a tésztába az apróra vágott mandulát és a mazsolát!

A tésztát liszttel megszórjuk, letakarjuk egy ruhával, és meleg helyen legalább egy órán át kelesztjük. Minél hosszabb ideig, annál jobb.

Miután megkelt, dolgozd át a tésztát a kezeddel! A tésztát egy vajjal kikent és lisztezett fonott kalács sütőformába terítsd ki! Alternatívaként kezdd el befonni a tésztarudakat!

Hagyd a karácsonyi süteményt a tepsiben megkelni! Ezután kend meg vízzel, szórd meg mandulával, és 180 fokra előmelegített sütőben 40 percig süsd készre!

Vedd ki a sütőből, és kend meg a kókusztej és a juharszirup keverékével! Gyönyörűen csillogós lesz tőle a karácsonyi fonott kalács.
Hagyd kihűlni!
Kend be BEWITELLA Merry Christmas-szel és élvezd a karácsonyi hangulatot!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük