Barion Pixel

Sárgaborsóliszt felhasználása, egy érdekes recept, indiai ízvilág.

 

Sárgaborsóliszt palacsinta – Pudla

Hozzávalók

 

  • 20 dkg sárgaborsóliszt,
  • 5 dkg finomliszt,
  • 3/4 kk kurkuma,
  • 1,5 kk só,
  • 1/2 kk frissen őrölt fekete bors,
  • 1 kk őrölt koriander,
  • 2 ek finomra vágott petrezselyem,
  • 3 dl hideg víz,
  • 2 közepes paradicsom,
  • 1 pritaminpaprika,
  • ghí vagy növényi olaj a sütéshez,
  • 3 ek citromlé

 

Elkészítése

 

Egy nagy edényben összekeverjük a sárgaborsólisztet, a finomlisztet, a kurkumát, a sót, a frissen őrölt fekete borsot, az őrölt koriandert és a finomra vágott petrezselymet.

Lassanként hozzákeverjük a vizet.

Sűrű palacsintatésztát kapunk. Nem baj, ha túl sűrűnek tűnik, hiszen a paradicsom még hígítani fog rajta.

Hozzáadjuk az apró kockára vágott paradicsomot és paprikát.

10-13 cm átmérőjű palacsintákat sütünk belőle.

Citromlével meglocsoljuk, forrón tálaljuk.

 

A szerző