Sárgaborsóliszt felhasználása, egy érdekes recept, indiai ízvilág.
Sárgaborsóliszt palacsinta – Pudla
Hozzávalók
- 20 dkg sárgaborsóliszt,
- 5 dkg finomliszt,
- 3/4 kk kurkuma,
- 1,5 kk só,
- 1/2 kk frissen őrölt fekete bors,
- 1 kk őrölt koriander,
- 2 ek finomra vágott petrezselyem,
- 3 dl hideg víz,
- 2 közepes paradicsom,
- 1 pritaminpaprika,
- ghí vagy növényi olaj a sütéshez,
- 3 ek citromlé
Elkészítése
Egy nagy edényben összekeverjük a sárgaborsólisztet, a finomlisztet, a kurkumát, a sót, a frissen őrölt fekete borsot, az őrölt koriandert és a finomra vágott petrezselymet.
Lassanként hozzákeverjük a vizet.
Sűrű palacsintatésztát kapunk. Nem baj, ha túl sűrűnek tűnik, hiszen a paradicsom még hígítani fog rajta.
Hozzáadjuk az apró kockára vágott paradicsomot és paprikát.
10-13 cm átmérőjű palacsintákat sütünk belőle.
Citromlével meglocsoljuk, forrón tálaljuk.