Egy nagyon finom vegetariánus (vega) reform recept szendvicskrém kerül most terítékre.

„Itt van az ősz, itt van újra, s szép mint mindig énnekem….” – írta hajdanán Petőfi Sándor, s szavai mindig a fülembe csengenek, ha kinézek az ablakon, s nézem a szép sárguló faleveleket, a felkészülést a télre, az ínségesebb időszakokra.

Ez az az évszak, amikor – mintegy raktározva a vitaminokat és az ásványi anyagokat télire – az év legértékesebb és legtáplálóbb  gyümölcseit fogyaszthatjuk. Igen, persze télen is van banán és narancs és citrom, de a természetgyógyászok általános vélekedése, hogy az az egészséges, ha mindig az idénynek megfelelő gyümölcsöket fogyasztunk.

Most egy pofonegyszerű receptet szeretnénk bemutatni nektek, mely színesebbé, változatosabbá tehetjük az étrendünket.

Reméljük, hogy inspirációnak sem utolsó:

MOGYORÓS, DIÓS ÉS SZŐLŐS SZENDVICSKRÉM

Hozzávalók:

Elkészítése:

Keverjük össze a túrót a tejföllel, majd tegyük bele a nagyon apróra vágott hagymát és a szőlőt. Ízlés szerint fűszerezzük. A barna kenyeret, vagy a kedvenc péktermékünket kenjük meg a krémmel, és szórjuk meg az előzetesen megpirított és felvágott mogyoróval és dióval.

Tudtad, hogy a mogyoró, a dió és a szőlő is gyógyító hatással rendelkezik?

Kattints az alábbi aktív szavakra és megtudhatod, hogy milyen betegségek kezelésére alkalmasak.

MOGYORÓ

DIÓ

SZŐLŐ

A recept Milena Buriánkovának Vitae Klubmagazinban megjelent írása nyomán készült.

A szerző