2021. február 15. hétfő | Karsai Judit Egy nagyon finom vegán lencseleves receptet teszünk most közzé, mely a garam masala nevű indiai fűszerkeveréktől illatos levessé változik. Ezt az indiai fűszerkeveréket ázsiai fűszereket árusító boltokban és hipermarketekben lehet megvásárolni. Érdemes 1 zacskónyit beszerezni belőle. Ez a titkos hozzávalója ennek a fantasztikusan ízletes levesnek. Könnyen elkészíthető, felszolgálhatjuk téli ünnepi vacsorához, téli quinoa salátával és fűszeres tökös kenyérrel. Vegán lencseleves hozzávalók 6-8 személyre 1 ek. extra szűz olivaolaj 1 nagy fej vöröshagyma apróra vágva 4 gerezd zúzott fokhagyma 3 nagy sárgarépa felkockázva 1 ek. szárított kakukkfű 1 tk garam masala 2 csésze zöldlencse leöblítve,lecsepegtetve 8 csésze víz, vagy zöldségleves 2 csésze aprított paradicsom 4 csésze bébispenót 1-2 tk tengerisó, vagy Herbamare fűszersó 2 ek. vörösbor ecet A mértékegységek átváltásához segítség: 1 csésze 2,5 dl, 1 ek. 15 gr. Vegán lencseleves elkészítése: Egy nagy fazékban – nem a legmagasabb fokozaton – olívaolajban 5 percig vagy amíg puhulni nem kezd, hagymát dinsztelünk. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a kockára vágott répát, a szárított kakukkfüvet és a garam masalát, majd további 5-7 percig dinszteljük. Ezután kerül bele a lencse, melyet víz és fedő alatt további kb. 35-40 percig lassú tűzön főzünk. Végül hozzáadjuk a felaprított paradicsomot, a spenótot, a vörösbor ecetet és a sót majd további 10 percig készre főzzük. Jó étvágyat kívánunk hozzá! A szerző Karsai Judit See author's posts