Egy nagyon finom vegán lencseleves receptet teszünk most közzé, mely a garam masala nevű indiai fűszerkeveréktől illatos levessé változik. Ezt az indiai fűszerkeveréket ázsiai fűszereket árusító boltokban és hipermarketekben lehet megvásárolni. Érdemes 1 zacskónyit beszerezni belőle. Ez a titkos hozzávalója ennek a fantasztikusan ízletes levesnek. Könnyen elkészíthető, felszolgálhatjuk téli ünnepi vacsorához, téli quinoa salátával és fűszeres tökös kenyérrel.

Vegán lencseleves hozzávalók 6-8 személyre

  • 1 ek. extra szűz olivaolaj
  • 1 nagy fej vöröshagyma apróra vágva
  • 4 gerezd zúzott fokhagyma
  • 3 nagy sárgarépa felkockázva
  • 1 ek. szárított kakukkfű
  • 1 tk garam masala
  • 2 csésze zöldlencse leöblítve,lecsepegtetve
  • 8 csésze víz, vagy zöldségleves
  • 2 csésze aprított paradicsom
  • 4 csésze bébispenót
  • 1-2 tk tengerisó, vagy Herbamare fűszersó
  • 2 ek. vörösbor ecet

A mértékegységek átváltásához segítség: 1 csésze 2,5 dl, 1 ek. 15 gr.

Vegán lencseleves elkészítése:

Egy nagy fazékban – nem a legmagasabb fokozaton – olívaolajban 5 percig vagy amíg puhulni nem kezd, hagymát dinsztelünk. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a kockára vágott répát, a szárított kakukkfüvet és a garam masalát, majd további 5-7 percig dinszteljük. Ezután kerül bele a lencse, melyet víz és fedő alatt további kb. 35-40 percig lassú tűzön főzünk. Végül hozzáadjuk a felaprított paradicsomot, a spenótot, a vörösbor ecetet és a sót majd további 10 percig készre főzzük.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!