Itt van már az iskolai szezon, és minden szülőt foglalkoztat az a gondolat, hogy a gyermeke minél jobb tanulmányi eredményt érjen el. A tanulmányi eredmény nemcsak (és főként nem) azon múlik, hogy gyermekünket leültessük az íróasztal elé, és reggeltől estig mindent bebiflázzon, amit csak elé rakunk. Tudományos bizonyítékok vannak már rá immár, hogy a tanulási és koncentrációs képességek sporttal, “céltalan” tevékenységekkel (azaz játékkal), szabad levegőn, napfényen való tartózkodással, de még az étrend megfelelő összeállításával is növelhetőek.

Íme egy nagyszerű recept Norvégiából a sárgarépa, mint gyógynövény felhasználásával. 

Norvégiában az egyoldalú hal- és kenyértáplálék, valamint a rossz éghajlati körülmények (kevés napsütés, hosszú tél) miatt az iskolás gyerekek általános egészségi állapota és tanulmányi eredménye mindaddig rossz volt, amíg reggelenként az ún. “Oslo-reggelit” nem fogyasztották.

Íme a recept:

Estétől reggelig zabpelyhet áztattak teljes tejben (laktóz érzékenyek ezt helyettesíthetik kókusztejjel, zabtejjel, tönkölybúza tejjel, rizstejjel) reggel lereszeltek egy-egy sárgarépát, hozzáadták a tejes zabpehelyhez, enyhén felmelegítették és mézzel édesítették.

A tanítás megkezdése előtt fogyasztották a gyerekek ezt a nektárt. E biológiailag értékes reggeli hatására egészségi állapotuk és tanulmányi eredményük gyorsan és jelentősen javult, nem fáradtak el a tanítás alatt.

Ezzel párhuzamosan Richard Willfort orvos-gyógynövény terapeuta receptje:

Fél csésze tejjel kevert fél csésze sárgarépalé kortyonként elfogyasztva mindenkinek kitűnő ital, élénkíti, erősíti a gondolkozást és könnyen emészthető.

 

További cikkek sárgarépa témában itt olvashatók:

A sárgarépa, mint gyógynövény

Sárgarépa dohányzás ellen

Gyömbéres sárgarépa leves gluténmentes, tejmentes és tojásmentes recept