Barion Pixel

Létezik egy gyógynövény tanfolyam, mely az elméleti oktatáson kívül gyakorlati oktatást is ad, és e mellett felnőttképzési tanúsítványt is biztosít.

A gyógynövény tanfolyam, ami sokkal több egy elméleti tanfolyamnál

Egy egész napos tanfolyamon általában csak elméleti tudást kapsz. Ezen az online tanfolyamon azonban a nap végén rögtön ki is próbálhatod a tudásodat.

kasvirág, bíbor kasvirág, echinacea, keskenylevelű kasvirág, lángvörös kasvirág, Bíbor kúpvirág, Piros kasvirágkörömvirág, körömvirág gyógyhatása, körömvirág kenőcs házilag, körömvirág olaj

Online Zoom webinárium keretében elkészítheted a saját echinacea tinktúrádat, körömvirág olajodat és gyógynövényes szirupodat.

Hogyan lehetséges ez?

gyógynövény tanfolyam, online gyógynövényes házipatika workshop

Valamennyi értékes alapanyag (méz, olívaolaj, speciálisan erre a célra kevertetett patikai alkohol, gyógynövények, címkék stb…) előre postázásra kerülnek, sőt még kis meglepetés ajándékokat is kapsz.

Ezen tiszta és értékes anyagok segítségével a videókonferencián keresztül tanulhatod meg a gyógyanyagok elkészítését.

Kérdezni a gyógynövény tanfolyam bármely szakaszában, sőt a tanfolyamot követően is van lehetőség.

Az egész napos program első felében közösen megismerkedünk a gyógynövények gyógyhatásaival, mellékhatásaival, adagolásával, a házipatikai szerekkel és a házipatika összeállításával, azaz ez az elméleti rész.

fekete nadálytő, fekete gyopár, csontforrasztó, Shymphytum officinalekörömvirág, körömvirág gyógyhatása, körömvirág kenőcs házilag, körömvirág olajgyömbér, vírusellenes fűszernövények

Majd elkészítjük a kencéket, illetve bemutatásra kerülnek az alábbiak:

 • feketenadálytő-pakolás
 • körömvirágos balzsam
 • gyömbér kapszula.

KATTINTS IDE A JELENTKEZÉSHEZ

Tervezett időbeosztás

Az előadások, beszélgetések és a közös kence készítés másfél órás blokkokban zajlik. A blokkok között negyedórás szüneteket és egy kb. félórás ebédszünet van.

Milyen elméleti tudást kapsz?

A tanfolyan első részében megismerkedhetsz az általános alapfogalmakkal, így például a gyógynövény, a gyógyszer, a gyógynövényes háziszer, vagy a gyógyhatású készítmény közötti különbségekkel.

Mikor jobb a friss gyógynövény, és mikor a szárított? Melyik miért előnyösebb?

A gyógytea készítés különféle módjai (forrázat, főzet, macerálás, pállítás közötti különbségek), valamint az élvezeti tea és a gyógytea közötti különbségek.

Gyógynövények mellékhatásai általában (korcsoport, betegségek, várandósság stb… esetén).

Allergiák és többféle teszt az allergia kiderítésére.

Gyógynövények adagolásának elvei és gyakorlati tanácsok (életkor, testsúly, betegségek stb…).

Gyógyszerkölcsönhatások, valamint a gyógynövényes házipatika összeállításának szempontjai.


A gyógynövény tanfolyam második részében az elméleti tudás az alábbiakkal folytatódik: Gyógynövényes házipatikával kezelhető panaszok és ezek gyógynövényei.

 • Mikor szükséges orvoshoz fordulni?
 • Különféle betegségek kezelése gyógynövényekkel, és mi az a pont, amikor már nem kezelhető gyógynövénnyel? Milyen gyógynövények, és gyógynövényes kúrák, készítmények segítenek?
  • Megfázás, torokfájás, köhögés
  • Láz
  • Kisebb sebek, horzsolások
  • Csípések, kiütések, égések
  • Izomfájdalmak, ízületi panaszok
  • Álmatlanság, szorongás, idegesség, ingerlékenység
  • Emésztési panaszok
  • Nyálkahártyák fertőzése

 

gyógynövény tanfolyam, online gyógynövényes házipatika workshop

Milyen gyakorlati tudást kapsz?

Nagyon sok konkrét recept leírás átadásra kerül, melyek hosszú évek kipróbált és bevált gyakorlati tapasztalatait tükrözik.

Milyen recepteket kapsz?

Ezeket a recepteket egy workshop keretében magad is elkészítheted a tanfolyamon. Minden hozzávaló postázásra kerül.

 • Echinacea tinktúra
 • Körömvirág olaj
 • Mályvás-csipkebogyós toroknyugtató szirup

Ezek a receptek bemutatásra és átadásra kerülnek:

 • Feketenadálytő pakolás
 • Körömvirágos balzsam
 • Gyömbérkapszula

gyógynövény tanfolyam, online gyógynövényes házipatika workshop

Kell-e jegyzetelnem, vagy hogyan fogom tudni később is megnézni a tanultakat?

Jegyzetelhetsz is, hiszen külön is lehet kérdezni bármiről, de minden részletes pdf-et megkapsz a tanfolyam végén, néhány bemutató videóval együtt.

Így ha nem jegyzetelsz, csak végig figyelsz, akkor is bármit vissza tudsz nézni részletesen a későbbiekben.

KATTINTS IDE A JELENTKEZÉSHEZ

Kik tartják a gyógynövény tanfolyam képzést?

Szikora Hilda, fitoterapeuta, interjú

M. Szikora Hilda fitoterapeuta, a GyógyfüvesKertem weboldal tulajdonosa és megálmodója. Több mint 20 éve foglalkozik gyógy- és fűszernövények saját célú gyűjtésével, termesztésével és a mindennapi életben történő felhasználásával étkezési, házipatikai és kozmetikum készítési céllal egyaránt, miközben folyamatosan képezi magát ezen a területen és az egészséges életmód más területein is.

dr. Jung Andrea jogász, 2008. óta a Naturportal Online Magazin tulajdonosa és főszerkesztője. A weboldalon található – többek között – Magyarország legnagyobb gyógynövénykeresője is, melyet Andrea állított össze. Gyermekkora óta érdeklik a gyógynövények, a természetgyógyászat és a spiritualitás/ lelki egészség témái. Rendszeresen meditál, tart meditációkat. Jelenleg jelentős érdeklődési terület az életében a betegségek kialakulásának lelki tényezői.

Vélemények az eddigi személyes és online tanfolyamokról

“Köszönöm szépen, a múlt szombati élményt úgyszintén, nagyon jól éreztem magam, nagyon hasznos volt!”  Köszönettel, Szilvi

“Mind a helyszín, mind az anyag, és elsősorban a Ti személyetek nagyon pozitív volt. Nagyon örülök, hogy részt vehettem a workshoppon. Andi különösen figyelmes volt, ahogy járt köztűnk és figyelt ránk. Sok sok ilyen jó hangulatú napokat kívánok Nektek!!! Jó egészséget a munkatokhoz! Szeretettel, Márti”

“Ezúton szeretném megköszönni a jó hangulatú rendezvényt! További sok sikert és kitartást kívánok a gyógynövényes munkához.” Üdvözlettel, Takács Melinda

“Kedves Andi és Hilda! Nagyon élveztem a workshop-ot, sok új és hasznos dolgot tanultam.” Üdvözlettel, Flesch Tünde

KATTINTS IDE A JELENTKEZÉSHEZ

Mit tartalmaz a részvételi díj?

 • Minden alapanyagot (olajat, alkoholt, mézet, gyógynövényeket, üvegeket, címkéket) a szervezők biztosítanak minden résztvevőnek előre elküldve.
 • Megismerkedést a gyógynövényes házipatika összeállításának alapjaival és a házipatika gyógynövényeivel és háziszereivel a legkülönfélébb panaszokra.
 • A levetített ppt-t és a tanfolyami recepteket Szikora Hilda (Gyógyfüveskertem) a workshopot követően a zárt szolgáltatási felületén örökös hozzáféréssel elérhetővé teszi minden résztvevőnek.

Meddig és hogyan lehet jelentkezni?

Jelentkezési határidő: 2022. április 25.

A tanfolyam hivatalos felnőttképzési tanúsítványt adó képzésként kerül megrendezésre (felnőttképzési nyilvántartási szám: B/2021/001866). A tanúsítvánnnyal igazolni tudod azt, hogy részt vettél a workshopon, és elvégezted a képzést.

Mikor lesz a gyógynövény tanfolyam?

2022. május 7-én, szombaton.

KATTINTS IDE A JELENTKEZÉSHEZ

A szerző