Barion Pixel

Itt van a 2020. év. 2020. állítólag a tisztulás éve lesz. Ilyenkor nagyon sok ember tesz újévi fogadalmakat. Lássuk, hogy melyik a 10 legnépszerűbb újévi fogadalom.

Idén is megfogadhatjuk például, hogy többet teszünk egészségünk megőrzése érdekében: többet sportolunk, lefogyunk, részt veszünk egy önismereti kurzuson, leszokunk valamilyen káros szokásunkról.

Nagyon fontosak ezek az elhatározások. De talán még ennél is sokkal fontosabbak, hogy be is tartsuk azokat év közben is, és kitartsunk mellettük.

Ezek betartásához adunk tippeket itt a naturportal.hu-n.

Érdekes, hogy általában minden ember hasonló problémákkal szembesül az élete során. Ez sem vagyontól, sem kortól, sem társadalmi rangtól nem függ általában. Az újévi fogadalmak általában minden embernél hasonlóak.

Egy amerikai kutatás csokorba gyűjtötte, hogy melyek a legnépszerűbbek így az év elején. Lássuk, hogy beletartozol-e a nagy átlagba:

Elöljáróban fontos leszögezni, hogy ahhoz, hogy ne csak egy újabb próbálkozás legyen az újévi fogadalom elengedhetetlen, hogy következetesen kitartsunk mellette és szokásunkká, az életünk részévé alakítsuk azt az adott tevékenységet. Kis lépésben haladjunk és inkább kevesebbet vállaljunk, de azt következetesen tartsuk be!

Nagyon jól nyomon követhetjük a lelki fejlődésünket, ha mindent lejegyzetelünk és alkalomadtán újra el is olvassuk. Sok mindenre rájöhetünk magunkkal kapcsolatosan.

Lássuk tehát a 10 legnépszerűbb újévi fogadalmat:

A 10 legnépszerűbb újévi fogadalom

1. TANULOK VALAMI ÚJAT

A tanulás a legnépszerűbb újévi fogadalom egyike, hiszen talán az emberi fejlődés szempontjából az egyik legfontosabb tényező. A felemelkedés alapja, a változás beindítója.

Tanulni azért érdemes, mert többek leszünk általa és ezáltal változunk is, e mellett egy új ismeret elsajátításával mindenképpen többek, jobbak leszünk, jobban eligazodunk önmagunkban és a világ dolgaiban.

Megkülönböztethetünk külső és belső tanulást. A belső tanulás, azaz az önismeret belső és külső változásokhoz is vezet. A külső tanulás, tehát valamilyen ismeret elsajátítása általában csak külső változást idéz elő (pl. piacképesebbek leszünk), valódi belső változást azonban nem hoz.

Érdemes tehát a változást magunkon, legbelül elkezdeni.

Végezz el egy tanfolyamot, vagy olvass el egy könyvet! Ez a legegyszerűbb módja, hogy értékesebb ember legyél!

legnépszerűbb újévi fogadalom, meditáció, meditálás, meditáció jótékony hatásai, stressz csökkentés

Meditálni tanulok: A helyesen végzett meditáció a legjobb önismereti eszköz. Az ősi technikák sohasem vezetett meditációk, és sohasem ígérnek azonnali megoldásokat, hanem mindig önálló erőfeszítést igényelnek egy tanító mellett, aki maga is megtapasztalata már a meditációs technikák hatását, és végigment a folyamatokon. A tanító nem oldja meg helyetted a problémát, tehát nem egy mankóként működik, hanem csak egy olyan fogódzkodó, amibe – szükség esetén – bele lehet kapaszkodni, és intuitív módon segíti a tanítványt. Ha szeretnél megtanulni egy ilyen hagyományos meditációs technikát, mellyel boldogabb, örömtelibb, teljesebb életet életsz, mellyel csökkennek a félelmeid, a szorongásaid és a szenvedés érzeted, akkor jelentkezz a naturportal@gmail.com e-mail címen, hogy elküldhessük a további részleteket. A naturportal-ról érkező olvasóknak -10 % kedvezményt biztosítunk a tanfolyam árából.

legnépszerűbb újévi fogadalom, lóhere, szerencse

Theta healing: Az újévi fogadalmak, tervek megvalósulását támogató, feltáró beszélgetés, a folyamatokat akadályozó blokkok oldása a Theta Healing segítségével. 4 életterületet érintő, 4 alkalmas konzultáció csomagajánlatban: 1.Személyes élet (otthon, ruházat, utazások, stb.); 2.Szakmai élet (munka, hivatás, karrier, stb.); 3.Emberi kapcsolatok (szerelmi, családi, munkatársi, stb); 4. Szépség, egészség Most hol vagyok》Hova szeretnék eljutni-komfortzóna》 Ami azon túl van. A naturportál2020 kóddal érkezőknek a Theta healing csomag értéke 48.000 Ft helyett 40.000 Ft-ért elérhető. Jelentkezés: beata.suplicz@gmail.com; https://www.facebook.com/Suplicz-Be%C3%A1ta-L%C3%A9lekcoach-104478860932551

Gyógynövényes kozmetikumok online alaptanfolyam: A Gyógyfüves Kertem tanfolyamán bárki megtanulhatja a gyógynövényes kozmetikumok kéészítésének titkát. A tanfolyamon résztvevők gyakorlati tudást kapnak, melynek segítségével saját maguk tudják megalkotni a számukra legmegfelelőbb kozmetikumokat. A tanfolyam anyagához örökös hozzáférést kap minden résztvevő, így saját ütemében tud haladni, bármikor belenézhet, amennyiben szükségét érzi, ha pedig segítségre van szüksége, bármikor kérdezhet. Kedvezmény a Naturportal olvasói részére: 20 % a tanfolyam árából. Kuponkód: Naturszilveszter (A kupon 2020. január 15-én éjfélig érvényes.) Rendelés: https://www.subscribepage.com/gyogynovenyes-alapkozmetikumok-online-tanfolyam

TUDKO: azaz Tudatos Kommunikáció tréning a kommunikációs készségeidet változtatja meg, fejleszti az önismereted, és az önbizalomnövelés mellett például még arra is remek, hogy elkerüld, sőt befejezd az ítélkezést! A tréningen megtanulhatod, hogy hogyan fejezheted ki a nemtetszésed úgy, hogy ne legyen benne ítélkezés, minősítés. Képes legyél valóban meghallgatni a párod, a gyereked, a szülőd, a munkatársad, azért, hogy utána ők is meghalljanak téged is. Ezzel minden kapcsolatodat javíthatod! A Tudatos Kommunikáció tréninggel – nem túlzás – az egész életedet megváltoztathatod és egy teljesen új szemléletre tehetsz szert. A Naturportal olvasói a 2020. februári tréning teljes árú díjából 20 % kedvezményt kapnak a NATURPORTAL-TUDKO kuponkódra hivatkozva! (A kuponkód 2020. február 1. éjfélig érvényes.) További információ: https://www.laszloerika.hu/hu/tanfolyamok/tudatos-kommunikacio-trening/ Jelentkezni az alábbi linken lehet: https://www.scc.world/hu/kovetkezo-tanfolyamok/tudatos-kommunikacio-tm-budapest-357-2020-02-29/ Jelentkezés után emailen küldd el a kuponkódot: NATURPORTAL-TUDKO További információ a linken található, jelentkezés az erika.laszlo@laszloerika.hu email címen.

2. JOBBAN ÉLVEZEM AZ ÉLETET – CSÖKKENTEM A STRESSZT

Világszerte több millió ember él hektikus, stresszes életet, így nem csoda, hogy az “Élvezd jobban az életet!” mozgalmak egyre jobban elterjedőben vannak. A 10 legnépszerűbb újévi fogadalom közül sorban a második a stresssz csökkentése. Fontos lépés egy boldogabb, egészségesebb emberi élet felé! Találj új kikapcsolódási lehetőségeket, találj egy új hobbit, vagy egy számodra vonzó sportágat. Menj el színházba, moziba, olvass el egy jó könyvet, menj el wellness szalonba, vagy masszíroztasd meg magad! Ha gyógyfürdők közelében élsz, ne felejts el az egyikbe ellátogatni. Menj ki a szabadba!

Meditálok: A helyesen végzett meditáció a legjobb önismereti eszköz. Az ősi technikák sohasem vezetett meditációk, és sohasem ígérnek azonnali megoldásokat, hanem mindig önálló erőfeszítést igényelnek egy tanító mellett, aki maga is megtapasztalata már a meditációs technikák hatását, és végigment a folyamatokon. A tanító nem oldja meg helyetted a problémát, tehát nem egy mankóként működik, hanem csak egy olyan fogódzkodó, amibe – szükség esetén – bele lehet kapaszkodni, és intuitív módon segíti a tanítványt. Ha szeretnél megtanulni egy ilyen hagyományos meditációs technikát, mellyel boldogabb, örömtelibb, teljesebb életet életsz, mellyel csökkennek a félelmeid, a szorongásaid és a szenvedés érzeted, akkor jelentkezz a naturportal@gmail.com e-mail címen, hogy elküldhessük a további részleteket. A naturportal-ról érkező olvasóknak -10 % kedvezményt biztosítunk a tanfolyam árából.

Nevetek és színezek: A lelki egészség természetes forrásai a nevetés és a színezés! Mindezt egyben ajándékozhatod gyermek- és felnőtt-kiadásban egyaránt Nagy Karolin könyveivel! “Nem lesz ebből kalamajka, van nála egy balalajka” címre hallgat a felnőtteknek szóló könyv, amely rímelő és nem rímelő, felnőtt színezőkkel illusztrált történeteken keresztül kínál görbe tükröket a nyitott, bátor és az élet napos oldalára igent mondó olvasóknak. Bővebb információk, beleolvasási lehetőség és mindenféle földi jó itt: https://nagykarolin.hu/nem-lesz-ebbol-kalamajka-van-nala-egy-balalajka/ “Állati nyelvtörők iskolája” a gyermekeknek szóló könyvecske címe. Hogy mi is ez? Felnőttbarát gyerekszöveg gyerekbarát felnőtt színezőkkel kizárólag a legjobb fej ifjaknak (és örökifjaknak)! Bővebben itt: https://nagykarolin.hu/allati-nyelvtorok-iskolaja/ Kedvezmény a Naturportál olvasóinak: mindkét könyv árából 10 % kedvezmény, melyet email-ben történő megrendelés során lehet érvényesíteni a „Naturportal” jelszó megadásával (a kedvezmény a két könyv együttes akciós rendelése esetén is beváltható) az alábbi email címen: hello@nagykarolin.hu

Coaching: SzuperTudatos Önfejlesztés™ intuitív coaching alkalom – Egyetlen egy alkalom is megkönnyebbülést hoz azonnal, legyen bármilyen nagy is a gondod és a stressz az életedben. A SzuperTudatos Önfejlesztés speciális kör alakú, színes táblázataival gyakorlatilag beleláthatsz a Lelked legmélyebb bugyraiba, mintha csak a lelkedet röntgeneznék. És nemcsak beleláthatsz, de azonnali átalakulást élhetsz át és iránymutatást kapsz, miközben pozitív érzésekkel és energiával töltődsz fel. Különleges lehetőség a Naturportal olvasóinak: László Erika, a rendszer kifejlesztője fogja számodra ezt az alkalmat biztosítani! Ráadásul a SzuperTudatos Önfejlesztés alkalom díjából egyszeri 20 % kedvezményt is kapsz a NATURPORTAL-COACHING kuponkódra hivatkozva! (A kuponkód 2020. január 30. éjfélig érvényes.) Élj ezzel a kivételes lehetőséggel, mert Erikához várólista van! További információ a linken található, jelentkezés az erika.laszlo@laszloerika.hu email címen. https://www.laszloerika.hu/hu/konzultacio/miben-segithet-a-szupertudatos-onfejlesztes-coaching-/

3. TÖBB IDŐT TÖLTÖK A CSALÁDDAL ÉS A SZÁMOMRA FONTOS EMBEREKKEL

Az emberek többsége a  szociális kapcsolatokat tartja (elméletben) a legfontosabb dolognak, ezért ez a legnépszerűbb újévi fogadalom sorában a harmadik helyen szerepel. Készítsünk akár előre is éves tervet, hogy melyik hétvége a családos/barátkozós, alakítsunk ki jó kapcsolatokat a környezetünkben élőkkel (szomszédok, nevelők, tanárok, óvónők, boltos, zöldséges, újságárus). A hangulatunk is jobb lesz tőle, ha mindenhol barátságos arcokkal vagyunk körbevéve. Ne feledjük, a jó emberi kapcsolatok alapja a kölcsönösség, önzetlenség és a bizalom. Ne mindig csak a munkát tegyük az első helyre!

4. TÖBBET MOZGOK

Sorban a negyedik legnépszerűbb újévi fogadalom a több testmozgás. A rendszeres testmozgást rendszerint a magasabb szintű egészséggel azonosítjuk. Sokszor az is elég, ha letöltesz egy lépésszámláló applikációt és figyelsz arra, hogy eleget gyalogolj! A rendszeres testmozgás csökkenti számos betegség – köztük a rák – kockázatát, hosszú életet biztosít, segít a túlsúly leküzdésében, jó kedvre hangol, csökkenti a vérnyomást és segít karbantartani az ízületeket. A mozgás egészségesen tart, jobban nézel ki és jobban érzed magad tőle.

Edzőterembe megyek: Az elhatározás megszületett: formásodni, izmosodni, fogyni szeretnél, fejlesztenéd az állóképességedet, de nem akarsz hetente több órát az edzőteremben tölteni? Kisgyerekkel is látogatható privát helyet keresel? Akkor a FitBázis a tökéletes választás! Elektrofitness, funkcionális, valamint kifejezetten túlsúlyos vendégek számára összeállított XXL tornával várnak mindenkit szeretettel Budapesten a 17. kerületben. Ha valaki Naturportal olvasóként jelentkezik, akkor az első bérlet árábol 10 % kedvezményt kap. Facebook: Takács-Naár Emese – EGYszemélyi edzés; www.fitbazis.hu

5. FOGYOK

Az ötödik legnépszerűbb újévi fogadalom a fogyás, nem véletlenül. A felnőtt amerikaiak 66 %-a túlsúlyos, Magyarországon is igen magas ez a szám, így nem meglepő, hogy a fogyás egyike a legnépszerűbb újévi fogadalmaknak. Elérhető célokat tűzzél ki és fókuszálj a két legfontosabb tényezőre a testsúlycsökkentő programodban. Először persze meg kell határoznod, hogy melyik a két legfontosabb összetevő a súlyod csökkentéséhez.

Edzőterembe megyek: Az elhatározás megszületett: formásodni, izmosodni, fogyni szeretnél, fejlesztenéd az állóképességedet, de nem akarsz hetente több órát az edzőteremben tölteni? Kisgyerekkel is látogatható privát helyet keresel? Akkor a FitBázis a tökéletes választás! Elektrofitness, funkcionális, valamint kifejezetten túlsúlyos vendégek számára összeállított XXL tornával várnak mindenkit szeretettel Budapesten a 17. kerületben. Ha valaki Naturportal olvasóként jelentkezik, akkor az első bérlet árábol 10 % kedvezményt kap. Facebook: Takács-Naár Emese – EGYszemélyi edzés; www.fitbazis.hu

→https://naturportal.hu/tag/fogyas – Fogyási tippek itt a Naturportal-on is:)

6. ABBAHAGYOM A DOHÁNYZÁST

A nikotin az egyik legerősebb függések közé tartozik. Sejt szintű kötéseket alakít ki a szervezetben, éppen ezért a hiánya komoly tünetekhez is vezethet. Nagyon sokat segíthetnek az alternatív terápiák, mint például a biorezonancia, vagy az akupunktúra. Ha elsőre nem sikerül leszokni, ne keseredj el, csak folytasd tovább a küzdelmet. Egy dohányos, mielőtt végleg leszokik a cigiről, átlagosan ötször próbál meg felhagyni vele. A különféle alternatív terápiák segíthetnek ennek a számnak a csökkentésében is.
https://naturportal.hu/gyogynovenyek/dohanyzasrol_leszokas – Hogyan segíthet a sárgarépa a dohányzás ellen

7. NEM ISZOK TÖBB ALKOHOLT

Nagyon előkelő helyen szerepel a legnépszerűbb újévi fogadalom sorában az alkohol fogyasztásának csökkentése. Sok ember fogadja meg ezt a tanácsot, hogy abbahagyja az ivást. Mint minden anyag, az alkohol is csak nagy mértékben fogyasztva káros. Egy jó pohár bor, vagy borpárlat egyáltalán nem egészségtelen, sőt mi több, a vörösborban található antioxidáns anyagok miatt egyenesen egészséges. A természetgyógyászatnak létezik egy ága, melynek neve a borgyógyászat. Az égetett szesz (pálinka) is nagyszerűen használható külsőleg gyógynövénykivonatok formájában, vagy például ínyöblítésre fogínysorvadás ellen. A lényeg itt is a mérték! Sok nagy alkoholfogyasztó elveszti a csatát, amikor hirtelen szeretne leszokni az ivásról, eredményes lesz viszont akkor, amikor fokozatosan akar leszokni róla. A társaság is lényeges a leszokási folyamatban. El kell kerülni a “szesztestvéreket” és olyan társakat kell keresni (anonim alkoholisták például) akik szintén elszántan küzdenek az alkohollal. Együtt könnyebb! Számos városban találhatunk már Anonim Alkoholista Klubokat, ne legyen szégyenérzetünk felkeresni ezeket, hiszen itt mindenki támogatni fog minket az elhatározásunkban.

8. RENDEZEM AZ ANYAGI HELYZETEMET

A pénz nagy stressz forrása volt az elmúlt években az életedben? Csatlakozz ahhoz a több száz emberhez, akik már megoldották ezt a problémájukat. Sajnos ezeket az ismereteket nem tanítják sem az általános, sem a középiskolákban, sem az egyetemen. Ha otthonról nem hozzuk ezt a tudást, akkor elvesztünk? Nem! Felnőtt korunkban is fejlődhetünk és tanulhatunk!
Ehhez ajánlunk több lehetőséget a naturportal olvasóinak:

Tudatos Pénz Teremtés workshop: Ha úgy érzed, hogy a pénzzel nem vagy jóban, ha nem szívesen beszélsz a pénzügyeidről, ha kínos ez a téma, és úgy gondolod, hogy hiába is alkalmazod a pozitív megerősítéseket, ha úgy látod, hogy a Vonzás törvénye nálad nem (eléggé) működik, akkor szeretettel ajánljuk neked a Tudatos Pénz Teremtés workshopot! A 2 napos workshopon amellett, hogy összebarátkozhatsz a pénzzel és egy teljesen másfajta kapcsolatot alakíthatsz ki vele, megismered a 7 pénzcsapdát és a 7 pénzfélelmet, a teremtés összes lépését, valamint megtudod azt is, hogy hogyan alakítsd át a korlátozó gondolataidat, hiedelmeidet a DEMERT Módszerrel™. A módszer annyira hatásos, hogy Anthony Robbins, a híres amerikai coach is örülhetne, ha ő találta volna ki! Ha elmész a workshopra, megismerheted ezt a módszert, és azt is, hogy milyen hiedelmek gátolnak abban, hogy végre békében legyél a pénzzel és annyit teremts belőle, amennyit szeretnél. A Naturportal olvasói a 2020. februári tréning teljes árú díjából 10 % kedvezményt kapnak a NATURPORTAL-CMC kuponkódra hivatkozva! (A kuponkód 2020. február 1. éjfélig érvényes.) Jelentkezés a linken: https://www.scc.world/hu/kovetkezo-tanfolyamok/tudatos-penz-teremtes-tm-budapest-359-2020-02-15/ Jelentkezés után emailen küldd el a kuponkódot: NATURPORTAL-CMC az erika.laszlo@laszloerika.hu email címre.

9. SEGÍTSÉGET NYÚJTOK MÁSOKNAK

Népszerű újévi fogadalom a mások segítése. Az önzés ellentéteként Magyarországon is egyre jobban elterjednek a segítés önkéntes formái. Bármilyen formáját is választod az önkéntes segítésnek: nagycsalád támogatása, egy gyermek segítése, állatmenhelyen önkéntes munka, idős ember segítése a közvetlen környezetedben, nagyon sok nonprofit szervezetet találhatsz az Interneten, melyek igazán hasznos segítséget nyújthatnak. Vannak olyan oldalak, melyeken keresztül szívességből is segíthetsz másoknak. Adományozhatsz ruhát, bútorokat, vagy más háztartási eszközöket.

10. JOBBAN SZERVEZEM AZ ÉLETEMET

A 10 legnépszerűbb célkitűzés közül az életed megfelelő megszervezése a legkézenfekvőbb. Ez kihatással van az életed egészére is. Mégis talán ezen a legnehezebb változtatni, hiszen a régi berögzült szokásmintáinkat a legnehezebb levetkőzni.

A szokásminták levetésében is segíthet a MEDITÁCIÓ , hiszen meditatív állapotban sokkal könnyebb a dtöntéseinket megvizsgálni, ezáltal sokkal tudatosabbak lehetünk. De ugyanígy segíthet egy gardróbrendező tanfolyam, vagy egy kifejezetten az életed összerakására specializált coach.

Meditáció: A helyesen végzett meditáció a legjobb önismereti eszköz. Az ősi technikák sohasem vezetett meditációk, és sohasem ígérnek azonnali megoldásokat, hanem mindig önálló erőfeszítést igényelnek egy mester mellett, aki maga is megtapasztalata már a meditációs technikák hatását, és végigment a folyamatokon. A mester nem oldja meg helyetted a problémát, tehát nem egy mankóként működik, hanem csak egy olyan fogódzkodó, amibe – szükség esetén – bele lehet kapaszkodni, és intuitív módon segíti a tanítványt. Ha szeretnél megtanulni egy ilyen hagyományos meditációs technikát, mellyel boldogabb, örömtelibb, teljesebb életet életsz, mellyel csökkennek a félelmeid, a szorongásaid és a szenvedés érzeted, akkor jelentkezz a naturportal@gmail.com e-mail címen, hogy elküldhessük a további részleteket. A naturportal-ról érkező olvasóknak -10 % kedvezményt biztosítunk a tanfolyam árából.

+1 További segítségek céljaid megvalósításában:

Aromaterápiás ultrahangos párologtató:

Az újévi fogadalmak betartását kiválóan támogatja az aromaterápia, legyen szó meditációról, mozgásról, fogyásról vagy éppen tanulásról, stresszcsökkentésről. A modern ultrahang technológiával működő párologtató készülék milliónyi molekulát porlaszt szét közvetlen környezetünkben, így a 100 %-ban természetes illóolajok jótékony hatásait minden lélegzetvétellel beszippanthatjuk. Használjuk munka közben, pihenőidőben, otthon vagy az irodában. Torna, jóga és meditáció tökéletes kiegészítője. Ne felejtsük el egészségünk megőrzésének szolgálatába állítani! Fertőtleníthetjük vele a levegőt, könnyebbé tehetjük légzésünket a náthás időszakban. A Naturportal olvasóinak 20 % kedvezmény a párologtók és az illóolajok árából. A kupon kódja “naturportal20”. Felhasználható 2020. január 31-ig. A kupon nem érvényes az akciós termékekre és más kedvezményekkel, kuponokkal nem vonható össze. https://lavenderpure.hu/parologtatok/ https://lavenderpure.hu/termek/autos-anion-legtisztito/ https://lavenderpure.hu/illoolajok/

bARTa Creative Studio:

Vállalkozásod felfuttatásában segít neked a bARTa Creative Studio egy bemutatkozó videóval. Itt veheted fel velem a kapcsolatot! https://www.bartacreativestudio.com/kapcsolat, vagy itt: https://www.facebook.com/bARTamuhely
Nézd meg referenciavideóimat a honlapomon. https://www.bartacreativestudio.com/referenciak

A szerző