Barion Pixel

Az ember természetes igénye, hogy egészséges legyen. A B6-vitamin hatása különösen érdekes lehet a modern kor emberének. Manapság jellemző, hogy aki sokat dolgozik, egész nap idegeskedik, az keveset foglalkozik a helyes táplálkozással. Nem mozog rendszeresen és valószínűleg nem piheni ki magát éjszaka. Arra esetleg jut ideje, hogy reggel bekapkodjon néhány pirulát, és máris azt érezheti, hogy mindent megtett, és akár 100 évig is élhet.

Ez sajnos nem így van. Fontos az odafigyelés, és néhány alapvető tudnivaló helyes alkalmazása. Emellett persze a vitaminok is fontosak, de lehetőleg ne kapszulák formájában vegyük be. Inkább élelmiszerrel vigyük be a szervezetünkbe, vagy legfeljebb ún. bio vitamin formájában.

Lássuk kissé közelebbről, miben is áll a B6-vitamin hatása!

Ez a vitamin részt vesz a vörösvértestek képződésében, a sejtek fehérjeszintézisében, a szerotonin szintézisében és az elraktározott energia felszabadításában.

Alkalmas a szív- és érrendszeri betegségek, valamint a szélütés megelőzésére, a depressziós tünetek enyhítésére.  Alkalmas az álmatlanság, az alagút-szindróma, és a premenstruációs szindróma kezelésére. Az asztmás rohamok enyhítésére is használható.

Az idegkárosodás veszélye miatt cukorbetegek számára rendkívül fontos lehet a szedése.Terhesség alatti rosszullétek ellen is hasznos lehet. Ha  a kismama nem lépi túl az ajánlott napi mennyiséget, a B6 vitamin biztonságos a babára nézve is.

Idegesség, stressz, depresszió léphet fel e vitamin hiányának tüneteként.

A B6-vitamin további hatásairól, a szükséges mennyiségéről és adagolásáról, természetes élelmi forrásairól  IDEKATT olvashatsz.

További vitaminokkal kapcsolatos cikkeket IDEKATT találhatsz.

A szerző