2021. december 10. péntek | Karsai Judit Ez a vajas keksz recept az alapja minden további változatnak. Próbáld ki, kísérletezz, és alkosd meg a családod kedvencét! Tésztáját előre elkészíthetjük és a sütésig a hűtőben tárolhatjuk. Nem árt egyszerre több adaggal is bekészíteni a hűtőszekrénybe, hogy vendégek érkezése esetén is kéznél legyen a gyorsan elkészíthető recept. Vajas keksz recept Hozzávalók 25 – 30 darabhoz 9 dkg világosbarna kristálycukor 25 dkg sima liszt nyers nádcukor a beszóráshoz 18 dkg vaj szobahőmérsékleten kockára vágva A vajat és a cukrot tegyük egy tálba és jól keverjük ki. Fokozatosan hozzáadva dolgozzuk bele a lisztet. Formázzunk belőle 30 cm hosszú vékony hurkát, melynek az oldalait megnyomkodva szögletes, rúd alakú lesz a tészta. Egy darab sütőpapírt hintsünk meg vastagon nádcukorral és nyomjuk bele a tészta rúd minden oldalát. Csomagoljuk be és tegyük 30 perce a hűtőbe! Melegítsük elő a sütőt 160 °C-ra (gázsütőnél hármas fokozat). Vegyük ki a tészta rudat a hűtőből. Vágjuk vastag szeletekre és rakjuk a kekszeket teflon vagy szilikon bevonatú sütőlapra úgy, hogy ne érjenek egymáshoz. Süssük 20 percig. Ezt a vajas keksz receptet mindenképpen írd bele a családi recept gyűjteménybe, később még nagy hasznodra lehet! Formáját, alakját ízlésed, szerint bárhogyan alakíthatod, csak a fantáziád szabhat határt. Egy csésze tea, kávé vagy egy pohár tej kíséretében pompás uzsonna. TOVÁBBI DESSZERT RECEPTEKÉRT KATTINTS IDE! A szerző Karsai Judit See author's posts