2022. október 28. péntek | dr Jung Andrea Tápiókagyöngy puding a díszíthető desszert. Arról talán felesleges is említést tennem, hogy az indai desszertek, édességek milyen különleges ízvilágú, egyed, extra ínyencségek. Ma az egyik kedvencemet ismerhetitek meg, a desszertet, ami nem csak az ízével, hanem látványával is az étkezések királyává emelkedik. Elkészítés után ebben a különleges, hófehér desszertben apró, átlátszó kis golyócskák lesznek láthatóak, amelyek mellett szinte bármilyen színű, állagú dekorációs elem fantasztikusan mutat majd. Legyen szó fűszerről, apró levélről, lekvárról, gyümölcsökről stb., melyek mind-mind kedvező áron megtalálhatóak az ALDI akciós újságok hasábjain. Puding pedig az ősi Indiában is létezett már. A tápióka puding tápiókagyöngyből készül. Nevezik sago pudingnak is. Különösen közkedvelt édesség a hindu étkezésen élők számára is, mert a tápióka puding tökéletes édesség ékádasí alkalmával, amikor nem fogyasztanak gabonát és hüvelyest. Az itt leírt tápióka puding recept elkészítése nem igényel semmilyen ördöngösséget. Minimális munka, mennyei íz. Tápiókagyöngy puding Hozzávalók 1 l tej, vagy kókusztej 0,5 dl tápiókagyöngy 10 dkg nyírfacukor vagy barnacukor vanília fahéj sáfrány vagy gyümölcsök a tápióka puding ízesítéséhez Elkészítési módja Felforraljuk a tejet vagy a kókusztejet, majd kevergetés közben beleszórjuk a tápióka gyöngyöt. Válasszunk vastag falú edényt, olyant amibe a tej nem kap oda. Alacsony lángon főzzük 10-12 percig. Olyan érzésünk lehet, hogy kevés a hozzáadott tápiókagyöngy, de ne hagyjuk magunkat becsapódni. Várjuk ki a végét. A tápióka gyöngyszemek szép lassan áttetszővé válnak. Mikor már csak egy kis fehér pötty marad a gyöngyszemek közepén, adjuk hozzá a vaníliarudat, sáfrányt vagy fahéjat, akkor azt is most érdemes hozzátenni, hogy legyen ideje az ízeknek beérni. Főzzük további 2-3 percig most már állandó kevergetés mellett, mert a besűrűsödő puding hamar odaég az edény aljához. Miután levettük az edényt a tűzről, édesítsük ízlés szerint, valamint adjunk hozzá egy késhegynyi sót is. Tálaljuk úgy, mint ahogyan a pudingot szoktuk. A tetejét díszíthetjük gyümölccsel, megszórhatjuk pirított magvakkal. A tápiókagyöngy puding hatása A tápióka puding nagy előnye, hogy lisztérzékenyek, gluténmentes vagy paleo étrenden levők is fogyaszthatják. A lúgosító ételek közé sorolják. Forrás: Tradícionális India