Barion Pixel

Tápiókagyöngy puding a díszíthető desszert.

Arról talán felesleges is említést tennem, hogy az indai desszertek, édességek milyen különleges ízvilágú, egyed, extra ínyencségek.

Ma az egyik kedvencemet ismerhetitek meg, a desszertet, ami nem csak az ízével, hanem látványával is az étkezések királyává emelkedik.

Elkészítés után ebben a különleges, hófehér desszertben apró, átlátszó kis golyócskák lesznek láthatóak, amelyek mellett szinte bármilyen színű, állagú dekorációs elem fantasztikusan mutat majd. Legyen szó fűszerről, apró levélről, lekvárról, gyümölcsökről stb., melyek mind-mind kedvező áron megtalálhatóak az ALDI akciós újságok hasábjain.

Puding pedig az ősi Indiában is létezett már.

A tápióka puding tápiókagyöngyből készül. Nevezik sago pudingnak is.

Különösen közkedvelt édesség a hindu étkezésen élők számára is, mert a tápióka puding tökéletes édesség ékádasí alkalmával, amikor nem fogyasztanak gabonát és hüvelyest.

Az itt leírt tápióka puding recept elkészítése nem igényel semmilyen ördöngösséget. Minimális munka, mennyei íz.

 

Tápiókagyöngy puding

Hozzávalók

  • 1 l tej, vagy kókusztej
  • 0,5 dl tápiókagyöngy
  • 10 dkg nyírfacukor vagy barnacukor
  • vanília
  • fahéj
  • sáfrány
  • vagy gyümölcsök a tápióka puding ízesítéséhez

Elkészítési módja

Felforraljuk a tejet vagy a kókusztejet, majd kevergetés közben beleszórjuk a tápióka gyöngyöt.
Válasszunk vastag falú edényt, olyant amibe a tej nem kap oda.
Alacsony lángon főzzük 10-12 percig.
Olyan érzésünk lehet, hogy kevés a hozzáadott tápiókagyöngy, de ne hagyjuk magunkat becsapódni. Várjuk ki a végét.
A tápióka gyöngyszemek szép lassan áttetszővé válnak.
Mikor már csak egy kis fehér pötty marad a gyöngyszemek közepén, adjuk hozzá a vaníliarudat, sáfrányt vagy fahéjat, akkor azt is most érdemes hozzátenni, hogy legyen ideje az ízeknek beérni.
Főzzük további 2-3 percig most már állandó kevergetés mellett, mert a besűrűsödő puding hamar odaég az edény aljához.
Miután levettük az edényt a tűzről, édesítsük ízlés szerint, valamint adjunk hozzá egy késhegynyi sót is.
Tálaljuk úgy, mint ahogyan a pudingot szoktuk.
A tetejét díszíthetjük gyümölccsel, megszórhatjuk pirított magvakkal.

A tápiókagyöngy puding hatása

A tápióka puding nagy előnye, hogy lisztérzékenyek, gluténmentes vagy paleo étrenden levők is fogyaszthatják.
A lúgosító ételek közé sorolják.

A szerző