Tápiókagyöngy puding a díszíthető desszert.
Arról talán felesleges is említést tennem, hogy az indai desszertek, édességek milyen különleges ízvilágú, egyed, extra ínyencségek.
Ma az egyik kedvencemet ismerhetitek meg, a desszertet, ami nem csak az ízével, hanem látványával is az étkezések királyává emelkedik.
Elkészítés után ebben a különleges, hófehér desszertben apró, átlátszó kis golyócskák lesznek láthatóak, amelyek mellett szinte bármilyen színű, állagú dekorációs elem fantasztikusan mutat majd. Legyen szó fűszerről, apró levélről, lekvárról, gyümölcsökről stb., melyek mind-mind kedvező áron megtalálhatóak az ALDI akciós újságok hasábjain.
Puding pedig az ősi Indiában is létezett már.
A tápióka puding tápiókagyöngyből készül. Nevezik sago pudingnak is.
Különösen közkedvelt édesség a hindu étkezésen élők számára is, mert a tápióka puding tökéletes édesség ékádasí alkalmával, amikor nem fogyasztanak gabonát és hüvelyest.
Az itt leírt tápióka puding recept elkészítése nem igényel semmilyen ördöngösséget. Minimális munka, mennyei íz.
Tápiókagyöngy puding
Hozzávalók
- 1 l tej, vagy kókusztej
- 0,5 dl tápiókagyöngy
- 10 dkg nyírfacukor vagy barnacukor
- vanília
- fahéj
- sáfrány
- vagy gyümölcsök a tápióka puding ízesítéséhez
Elkészítési módja
Alacsony lángon főzzük 10-12 percig.
Mikor már csak egy kis fehér pötty marad a gyöngyszemek közepén, adjuk hozzá a vaníliarudat, sáfrányt vagy fahéjat, akkor azt is most érdemes hozzátenni, hogy legyen ideje az ízeknek beérni.