2024. június 14. péntek | Csík Eszter Sváb burgonyasaláta, egy illatos, könnyű étel a nagy nyári melegben. Illatos nyári sváb burgonyasaláta kecskesajttal Sváb burgonyasaláta recept Hozzávalók 1 kis csokor citromfű 8-9 kockázott újkrumpli főve, kihűtve 1 kis marék szárított mezei kakukkfű apróra tépkedve másfél fej friss fejes saláta 300 g kecskesajt kockázva só bors 1 nagy, vagy két kis gerezd friss fokhagyma apróra vágva 1 evőkanál ecet vagy 3 evőkanál friss citromlé 1 dl extra szűz olíva olaj (az se baj, ha több) 1 kis fej finomra aprított lila hagyma vagy salotta hagyma Elkészítés A hozzávalók egyszerre keverednek, hidegen, és lehetőleg azonnal fogyasztásra kerüljön, csúnyán megszottyad a saláta, ha sokáig áll. Finom kísérője sülteknek, könnyű, diétás szárnyasokhoz jól illik, a nyári melegben telít, mégsem nehezít el és gyerekekkel is megszeretteti a saláta fogyasztást, amennyiben nem hajlandók rá. A dresszinget ki lehet hozzá keverni előre is, de az sem ront rajta, ha nem. Ha nem vagy benne biztos, hogy minden összetevőjét biztonsággal fogyaszthatod, kérd ki egy táplálkozási tanácsadó véleményét a saláta elfogyasztása előtt! KATTINTS IDE A TÁPLÁLKOZÁSI TANÁCSADÓ SZAKÉRTŐK ELÉRÉSÉHEZ! A szerző Csík Eszter See author's posts