Barion Pixel

Sváb burgonyasaláta, egy illatos, könnyű étel a nagy nyári melegben.

Illatos nyári sváb burgonyasaláta kecskesajttal

 

Sváb burgonyasaláta recept

Hozzávalók

  • 1 kis csokor citromfű
  • 8-9 kockázott újkrumpli főve, kihűtve
  • 1 kis marék szárított mezei kakukkfű apróra tépkedve
  • másfél fej friss fejes saláta
  • 300 g kecskesajt kockázva
  • bors
  • 1 nagy, vagy két kis gerezd friss fokhagyma apróra vágva
  • 1 evőkanál ecet vagy 3 evőkanál friss citromlé
  • 1 dl extra szűz olíva olaj (az se baj, ha több)
  • 1 kis fej finomra aprított lila hagyma vagy salotta hagyma

Elkészítés

A hozzávalók egyszerre keverednek, hidegen, és lehetőleg azonnal fogyasztásra kerüljön, csúnyán megszottyad a saláta, ha sokáig áll.
Finom kísérője sülteknek, könnyű, diétás szárnyasokhoz jól illik, a nyári melegben telít, mégsem nehezít el és gyerekekkel is megszeretteti a saláta fogyasztást, amennyiben nem hajlandók rá.

A dresszinget ki lehet hozzá keverni előre is, de az sem ront rajta, ha nem.

Ha nem vagy benne biztos, hogy minden összetevőjét biztonsággal fogyaszthatod, kérd ki egy táplálkozási tanácsadó véleményét a saláta elfogyasztása előtt!

A szerző