Kitri spenótosan


kitri, egytálétel. spenótos kitri, kitri spenóttal

Kitri Indiából, ezúttal spenótosan.

A kitri egy Indiából származó egytálétel, nagyon tápláló, ízletes, és könnyen emészthető. Tökéletesen beleillik az egészséges táplálkozásba.

Ez az egyszerű egytálétel a test minden szövetét táplálja.

A kitri fiatalító hatású, mivel nagyon jó engergiával látja el a szervezted.

Használható különböző tisztító kúrákban, vagy esetleg betegségek esetén a szervezet egyensúlyának helyreállításához. Sőt böjtök utáni visszaszoktatásnál is tökéletesen használható, alkalmazható a kitri.

Fűszerezését nem kötik szigorú szabályok, így kedved szerint kísérletezhetsz vele, ahogyan neked tetszik, amilyen ízt szeretnél kipróbálni.

 

Spenótos kitri – proteindús indiai egytálétel

Hozzávalók

  • 20 dkg hosszú szemű rizs
  • 15 dkg feles sárgaborsó
  • 1/2 dl vaj vagy ghí
  • 3 babérlevél
  • 1 ek durvára vágott friss gyömbér
  • 2 szegfűszeg
  • 2 kk só
  • 1 kk kurkuma
  • 1/4 kk frissen őrölt szerecsendió
  • 30 dkg friss spenót
  • 2 paradicsom

 

A spenótos kitri elkészítése

A sárgaborsót sós vízben szétfőzzük.

A ghít vagy vajat felmelegítjük, beledobjuk a babérleveleket, a gyömbért és a szegfűszeget, néhány másodpercig pirítjuk, majd hozzáadjuk a rizst. 8-10 percig kevergetve pirítjuk, felöntjük a szétfőzött sárgaborsóval, kevés vizet adunk hozzá, sózzuk, és közepes lángon puhára főzzük.

Vigyázzunk, mert a sárgaborsó hamar odakap!

A főzés vége előtt 5 perccel belekeverjük az alaposan megmosott, finomra vágott spenótot és a cikkekre vágott paradicsomot.

Főzelék állagú egytálételt kapunk.

Forrón, indiai csapáti lepénnyel tálaljuk.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük