2023. november 17. péntek | Angyal Renáta Kitri Indiából, ezúttal spenótosan. A kitri egy Indiából származó egytálétel, nagyon tápláló, ízletes, és könnyen emészthető. Tökéletesen beleillik az egészséges táplálkozásba. Ez az egyszerű egytálétel a test minden szövetét táplálja. A kitri fiatalító hatású, mivel nagyon jó engergiával látja el a szervezted. Használható különböző tisztító kúrákban, vagy esetleg betegségek esetén a szervezet egyensúlyának helyreállításához. Sőt böjtök utáni visszaszoktatásnál is tökéletesen használható, alkalmazható a kitri. Fűszerezését nem kötik szigorú szabályok, így kedved szerint kísérletezhetsz vele, ahogyan neked tetszik, amilyen ízt szeretnél kipróbálni. Spenótos kitri – proteindús indiai egytálétel Hozzávalók 20 dkg hosszú szemű rizs 15 dkg feles sárgaborsó 1/2 dl vaj vagy ghí 3 babérlevél 1 ek durvára vágott friss gyömbér 2 szegfűszeg 2 kk só 1 kk kurkuma 1/4 kk frissen őrölt szerecsendió 30 dkg friss spenót 2 paradicsom A spenótos kitri elkészítése A sárgaborsót sós vízben szétfőzzük. A ghít vagy vajat felmelegítjük, beledobjuk a babérleveleket, a gyömbért és a szegfűszeget, néhány másodpercig pirítjuk, majd hozzáadjuk a rizst. 8-10 percig kevergetve pirítjuk, felöntjük a szétfőzött sárgaborsóval, kevés vizet adunk hozzá, sózzuk, és közepes lángon puhára főzzük. Vigyázzunk, mert a sárgaborsó hamar odakap! A főzés vége előtt 5 perccel belekeverjük az alaposan megmosott, finomra vágott spenótot és a cikkekre vágott paradicsomot. Főzelék állagú egytálételt kapunk. Forrón, indiai csapáti lepénnyel tálaljuk. Forrás: Tradícionális India A szerző Angyal Renáta See author's posts