Múltkori sárgarépás cikkünkhöz kapcsolódva most egy ízletes és egészséges sárgarépás étel, a gyömbéres sárgarépa krémleves receptjét hozzuk el, mely telis-tele van értékes gyógyító növényekkel. A gyömbérkedvelők imádni fogják ezt a levest.

Mellesleg tudtátok, hogy gyömbér is egy gyógynövény?:) Kiváló hatása tudományosan bizonyított hányás, illetve hányinger ellen. 

Íme a gyömbéres sárgarépa krémleves receptje:

1 evőkanál szűz olívaolaj

1 közepes fej hagyma, apróra vágva

3 gerezd fokhagyma, összezúzva

egy kevés őrölt gyömbér

egy csipet kömény

egy csipet fahéj

egy teáskanál bio levespor

2 font (kb.: 1 kg) sárgarépa meghámozva ás karikákra vágva

6 bögre víz vagy zöldség alaplé

2-3 evőkanál frissen facsart citromlé

1-2 evőkanál só (ízlés szerint)

kevés kókusztej a tálaláshoz

A gyömbéres sárgarépa krémleves elkészítése

  1. Hevítsd fel az olívaolajat, vagy kókuszolajat egy nagy edényben közepesen forróra; add hozzá a hagymát és párolt puhára kb. 5 perc alatt. Add hozzá a fokhagymát, a gyömbért és a fűszereket; további 1 percig párold.
  2. Add hozzá a feldarabolt répát és keverd össze a többi hozzávalóval és további 3-4 percig párold. Aztán add hozzá a folyadékot (víz vagy alaplé), fedd le és főzd amíg a répa meg nem puhul (kb. 30 perc). Add hozzá a citromlevet.
  3. Pépesítsd turmixgéppel az egészet, és forrón tálald. Ízlés szerint sózd, és a további ízélmény elérése érdekében szükség szerint kókusztejjel lágyítható.

 

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

 

 

A szerző