2012. augusztus 2. csütörtök | dr Jung Andrea Múltkori sárgarépás cikkünkhöz kapcsolódva most egy ízletes és egészséges sárgarépás étel, a gyömbéres sárgarépa krémleves receptjét hozzuk el, mely telis-tele van értékes gyógyító növényekkel. A gyömbérkedvelők imádni fogják ezt a levest. Mellesleg tudtátok, hogy gyömbér is egy gyógynövény?:) Kiváló hatása tudományosan bizonyított hányás, illetve hányinger ellen. Íme a gyömbéres sárgarépa krémleves receptje: 1 evőkanál szűz olívaolaj 1 közepes fej hagyma, apróra vágva 3 gerezd fokhagyma, összezúzva egy kevés őrölt gyömbér egy csipet kömény egy csipet fahéj egy teáskanál bio levespor 2 font (kb.: 1 kg) sárgarépa meghámozva ás karikákra vágva 6 bögre víz vagy zöldség alaplé 2-3 evőkanál frissen facsart citromlé 1-2 evőkanál só (ízlés szerint) kevés kókusztej a tálaláshoz A gyömbéres sárgarépa krémleves elkészítése Hevítsd fel az olívaolajat, vagy kókuszolajat egy nagy edényben közepesen forróra; add hozzá a hagymát és párolt puhára kb. 5 perc alatt. Add hozzá a fokhagymát, a gyömbért és a fűszereket; további 1 percig párold. Add hozzá a feldarabolt répát és keverd össze a többi hozzávalóval és további 3-4 percig párold. Aztán add hozzá a folyadékot (víz vagy alaplé), fedd le és főzd amíg a répa meg nem puhul (kb. 30 perc). Add hozzá a citromlevet. Pépesítsd turmixgéppel az egészet, és forrón tálald. Ízlés szerint sózd, és a további ízélmény elérése érdekében szükség szerint kókusztejjel lágyítható. Jó étvágyat kívánunk hozzá! A szerző dr Jung Andrea See author's posts