Egyszerű polenta rúd


polenta rúd, polenta, kukoricaliszt

Hogyan készül a polenta rúd? A kukoricaliszt egy egészséges étel, melyből finom snack-et is készíthetünk. Most megmutatjuk, hogy hogyan. Ráadásul nagyon egyszerűen.

Hozzávalók /polenta rúd/

  • 38 dkg kukoricaliszt vagy előfőzött polenta
  • 15 dkg frissen reszelt parmezán sajt
  • 2 kk só
  • 9 dkg vaj
  • 2 kk őrölt bors
  • olívaolaj a tepsi kikenéséhez

 

Elkészítés

Egy nagy, vastag fenekű lábosban forraljunk fel 1,5 liter vizet, majd állítsuk alacsonyabbra a hőfokot. Szórjuk bele először a sót, majd egyenletes sugárban a kukoricalisztet, más néven polentát.

Közben egy fakanállal erőteljesen kevergessük.

Főzzük állandóan keverve kb. 5 percig, amíg besűrűsödik és elválik az edény falától.

Ezután vegyük le a lábost a tűzhelyről és adjuk hozzá a polentához a sajtot és a vajat.

Ízesítsük tetszés szerint, majd keverjük simára.

Borítsuk ki a gyúródeszkára vagy egy sütőlapra.

Fémspatula segítségével terítsük szét 2 cm vastagon, és formáljunk belőle téglalapot. Hagyjuk legalább fél órát hűlni.

Közben a sütőt melegítsük elő 200 C-ra és és vékonyan kenjünk ki olajjal két vagy három tepsit.

Vágjuk a polenta lepényt félbe, majd óvatosan egyforma nagyságú csíkokra. Így már meg is formáztuk a polenta rúd formát.

Időnként megforgatva süssük a rudakat aranybarnára és ropogósra.

Guacamole-val, vagy más mártogatós szósszal tálalhatjuk.

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük