A portugál süti amit a családoddal, vendégeiddel szeretnél megkóstolni.

Ha még nem jártál Portugáliában, de szeretnéd megkóstolni a portugál ízeket azért.

Ha már jártál ott, és újra szeretnéd felidézni az ottani hangulatot, ízeket, érzéseket, akkor azért.

Ha csak egy gyors, és nem bonyolult édességet keresel, akkor azért kell elkészítened ezt a rettentően, nagyon egyszerű, hagyományos portugál süti különlegességet.

 

Hagyományosan reggelire egy csésze erős feketekávéval fogyasztják a portugál süti ezen változatát, amelynek portugálul pastéis de nata a neve.

Ebéd utáni desszertként vagy uzsonnára is finom.

 

Portugál süti – Portugál Kosárka receptje

 

Hozzávalók a hozzávalók 12 darabhoz

 

  • 25 dkg mélyhűtött vajas tészta felengedve
  • 1,75 dl tejsodó (vagy porból készített vanília krém)
  •  2 ek. porcukor

 

Elkészítés

 

1       Melegítsük elő a sütőt 200 ℃-ra, (gázsütőnél 6-os fokozat). A tésztát nyújtsuk ki, vágjunk ki belőle 12 darab 13 cm átmérőjű korongot és béleljünk ki velük egy 12 mélyedéssel ellátott muffint tepsit. Mindegyikre helyezzünk sütőpapírból kivágott karikákat és szórjunk rá bab vagy rizs szemeket.

2       Süssük 10-15 percig vagy amíg a tészta szép sárgás barnára nem sül.Tegyük félre hűlni,de előbb távolítsuk el a papírt a bab-vagy rizs szemekkel együtt.

3       Kanalazzuk a sodót a kosárkákba, majd hintsük meg alaposan a porcukorral. Előmelegített sütőbe téve addig süssük, amíg a cukor a tetején karamellizálódik. Tálalás előtt hagyjuk a kosárkákat kihűlni.

 

Ha frissen, melegen szeretnéd tálalni, a portugál sütit, a kosárkákat már az előző napon elkészítheted, így másnap már csak a sodóval való sütés, és a langyosan fogyasztás marad.

Neked hogy ízlik jobban, hidegen, vagy langyosan?

Jó étvágyat hozzá!