Barion Pixel

A jelenkori tudományos kutatások mára kezdik bebizonyítani, hogy a holisztikus gyógyításnak helye van életünkben, melyet a „misztikusok” már évezredek óta tudnak.

Nem csupán fizikai érzékszervekkel megtapasztalható testből állunk, hanem a teljes energetikai rendszerünkhöz hozzátartozik a lelkünk és szellemünk is.

Az egészséges, harmónikus állapotnak a feltétele, hogy mind a három szinten harmóniában, egységben legyünk. Ez a holisztikus gyógyítás alapköve.

Minden teremtésünk magunkból, a lélek esszenciánkból indul ki. A lelki diszharmónia (kibillenés) előbb-utóbb megjelenik, manifesztálódik fizikai szinten és különböző fizikai tüneteket, betegségeket okozhat.

Azt is mondhatjuk, hogy a kellemetlen fizikai tünetek lelkünk jelzőrendszerei, figyelmeztetései, melyek ráébresztenek bennünket arra – ha értjük őket – hogy valamin változtatnunk érdemes.

 

Mi okozhat lelki egyensúlytalanságot, melyre gyógyír lehet a holisztikus gyógyítás

A nehézségek, terheltségek, betegségek jelentős részét egy ún. „negyedik részünk” okozza, mely szintén az energetikai minőségünk része és karmának hívjuk. A karma nem más, mint azok a múltból (korábbi inkarnációk, generációs történetek) hozott emléklenyomatok (megélések, minták), melyeknek a múltban „túl sok” negatív energiát, figyelmet szenteltünk és mára már blokkoló, korlátozó minőségeket jelentenek az életünkben, korlátozva a kiteljesedésünket.

Vagyis a bennünk ösztön szinten működő korlátozó minőségek nem mások, mint a „megtanult”, túl nagy fókuszt kapott negatív gondolati és érzelmi emlékprogramjaink.

 

A tudomány oldaláról…

A tudomány nyelvére lefordítva fenti esetben az történik, hogy a gondolatainkkal / érzelmeinkkel működésbe hozott idegsejtek egy idő után összekapcsolódnak, meghatározott mintába rendeződnek, „behuzalozódnak”. Ha sokszor aktiváljuk ugyanazt a neuron csoport „mintát” (ugyanazzal a gondolattal/érzelemmel), annál jobban „behuzalozódik”, berögzül, s egy idő után automatikus, öntudatlan szokássá, reakcióvá válik.

Vagyis a testünk „megtanulja”, hogy hasonló szituációban ugyanazokat a gondolatokat, érzelmeket élje át, ösztönösen, öntudatlanul ugyanazok a reakciók ismétlődnek újra és újra…

 

„Komplex rendszerként” működünk

Ahogy fent megfogalmaztuk, fizikai testünk nem önmagában létezik. Ő „csupán” a hordozó, a közvetítő, a számítógép. Programokat futtatunk rajta (karmikus minták), melyek többsége már elavult, nem működő, lefagyást okozó, hátráltató program. „Mindössze” annyi a feladatunk, hogy szükség esetén szoftver cserét, szoftver frissítést hajtsunk végre.

 

Megoldás, tudatosság, a szabad választás lehetősége

A fent leírtakból egyértelműen következik, hogy ha pozitív irányba változtatni szeretnék az életemen, ha meg kívánok „gyógyítani” magamban egy negatív gondolatot, érzelmet, ha el szeretnék mulasztani egy kellemetlen fizikai tünetet, a gyökerét kell megtalálnom, megfognom a problémának.

Attól, hogy egy gyomot letépek a kertemben, még újra és újra oda fog nőni, az egyetlen módja a tartós gyomirtásnak, ha gyökerestől tépem ki.

A megoldás: meg kell találnom a kellemetlenségeim mögött rejlő gyökér okot, az „eredendő” gondolati-érzelmi mintát és fel kell oldanom.

Általában a gyökér ok a régmúltban, egy nagyon régi történetben, egy transzgenerációs mintában bújik meg.

Ugyanakkor, sokszor nem szükséges ennyire mélyre ásni, egyszerűen elég megvizsgálni gyerekkorunk eseményeit, hiszen a régről hozott „generációs”, karmikus minták beaktiválódnak gyermekkorunk éveiben. Születésünk után (miután a számítógép „felállt”) felidéződnek, beaktiválódnak életünk regényének múltbeli lenyomatai, emlékei. Betöltődnek a szoftverek és lefutnak, lejátszódnak a programok (DNS-be „kódolt” információk).

A gyökér ok megtalálásával fel tudom oldani a hozzá kapcsolódó gondolati-érzelmi mintát és újra tudom építeni (az idegsejt mintát újra tudom huzalozni).

 

Hogyan tudom mindezt megtenni?

A változás létrejöttéhez meg kell történnie a gondolati és érzelmi együttes „átkapcsolásnak”.

Nem elegendő csupán gondolati szinten megtennem a változást. Az érzéseknek is „meg kell érniük” rá. A kettő összefonódik, elválaszthatatlan egymástól.

Hiába mondogatom magamnak naponta, éveken keresztül pl., hogy „beáramlik a bőség az életembe”, ha valójában nem érzem ezt, mert egy régről hozott minta tudat alatt „mást súg” (pl. nem érdemlem meg a gazdagságot), nem fogok változást elérni az életemben.

Ezért nem működik önmagában a pozitív gondolkodás, a tudatos „átkapcsolás”, ha koherens érzés nem társul hozzá.

 

A gondolatok és érzelmek, agy és szív összhangjára, együtt rezgésére van szükség!

Gondolati szinten viszonylag egyszerűen el tudjuk indítani a változást, csupán elhatározásra, tudatos átkapcsolásra van szükség.

Nehezebb dolgunk van az érzésekkel, hiszen ezek megtanult mintaként, tudat alatt, ösztönösen működő reakcióként „irányítanak” minket.

Ezek feloldásában, elengedésében, átírásában segítenek a különböző alternatív terápiák, illetve a meditáció, az önmunka.

E módszerek segítségével a régi, elavult, hátráltató minta feloldódik, a gondolati és érzelmi test „kisimul”, s a gyökér probléma feloldásával fizikai szinten is visszaáll a harmonikus működés.

Minden szinten visszaérkezünk a harmónia, egyensúly, teljesség állapotába.

 

A Harmónia Fészekben azon dolgozunk, hogy terápiáinkkal segítséget nyújtsunk a diszharmonikus állapot megszüntetéséhez és az egészséges, örömteli élet megvalósításához.

 

VÁRUNK SZERETETTEL A HARMÓNIA FÉSZEKBEN!

 

A szerző