Barion Pixel

A természetes anyagok előnyben kellene, hogy részesüljenek a mindennapi életünk és táplálkozásunk során.

A BEWIT mint márka egy olyan termékcsaládot ölel fel, amely különösen nagy hangsúlyt fektet, a tiszta és természetes alapanyagokra, a vegyszermentességre, és a mesterséges anyagoktól (tartósítószerek, mesterséges aromák, ízfokozók, színezékek) való teljes mentességre.

Ezek mellett minden terméke a szervezet harmóniájának helyreállítását célozza.

Czinege Zoltán természetgyógyász-fitoterapeutával, a BEWIT Magyarországi vezető természetgyógyász-tanácsadójával beszélgettünk.

BEWIT összes termék

Naturportal: Hogyan kerültél kapcsolatba a BEWIT termékcsaláddal, mint természetgyógyász-fitoterapeuta?

Czinege Zoltán:

A BEWIT-tel való kapcsolatom 2017-ig nyúlik vissza, akkor találkoztam először a márkával és egyben a minőségi illóolajokkal.

Kaptam néhány illóolaj mintát, amelyet az akkor induló fitoterapeuta praxisomban ki tudtam próbálni és különlegesen hatásosnak bizonyultak. Jóval hatásosabbnak, mint az akkor általam ismert régi márkák, és más cégek minőségi vagy minőséginek mondott olajai.

Ezek után a tapasztalatok után 2018-ban jött el az a pont amikor az egyik kedves tanárommal való konzultáció után csatlakoztam a BEWIT-hez. Kezdetben, mint értékesítési partner forgalmaztuk a termékeket, majd 2018 őszétől átvettem a BEWIT fordítási feladatait amelyet egészen 2022 közepéig folytattam.

A partner hálózat növekedésével pedig idővel megbíztak a magyar hálózat kezelésével és az azzal járó háttérmunkával. Eközben sok-sok tanulással és kutatással fejlesztettem az aromaterápiával kapcsolatos ismeretimet, gyűlt a sok tapasztalat és fejődött a termék ismeretem is. Ezt a sok megszerzett tudást remekül tudtam és tudom alkalmazni a mindennapi munkám során.

Naturportal: Milyen székhelyű cég a BEWIT? Mi a tapasztalatod az ilyen gyógyanyagokkal kapcsolatosan?

Czinege Zoltán:

A BEWIT Franchise s.r.o. egy tisztán cseh tulajdonban lévő vállalat Ostrava központtal, amely 2015. óta működik.

A cseh minőség és precizitás az egészségmegőrzés területén sok-sok márkán keresztül ismerős lehet a számunkra, kezdve a BIO minősítésű gyógyteáktól és fűszerektől, egészen a különböző vitamin és étrend-kiegészítő termékcsaládokig.

A természetgyógyászat palettáján nagyon nagy részben jelen vannak a cseh gyártók és forgalmazók és termékeiket több százezer felhasználó alkalmazza nap mint nap. A cseh precizitás és a rendkívül erős lokálpatrióta mentalitás is nagyon jelentős garanciát jelent a kiemelkedő minőségre. Ezért sem volt a számomra nehéz egy újabb cseh gyártót elfogadni, hiszen sok pozitív személyes tapasztalattal rendelkezem ezen a téren.

BEWIT illóolajak, illóolaj, illóolajok

Naturportal: Használod ezeket a termékeket a természetgyógyászati praxisod során?

Czinege Zoltán:

Természetesen, hiszen a rendkívül széles paletta lehetővé teszi, hogy akár külsőleg akár belsőleg megoldásokat keressünk a felmerülő egészségügyi kérdéseknél és problémáknál. A célom minden esetnél az, hogy minél széleskörűbben ezeket a helyzeteket kezelni és azokra megoldást nyújtani.

 

KATTINTS IDE A BEWIT 100 % TERMÉSZETES TERMÉKEKHEZ!

 

Naturportal: Milyen fajta termékek szerepelnek a BEWIT kínálatában?

Czinege Zoltán:

A BEWIT alaptermékei az illóolajok, amelyekből két fő csoport van, az egykomponensű illóolajok és az illóolaj keverékek. Hozzájuk csatlakoznak a kiegészítők, mint például az ultrahangos diffúzorok vagy a különböző üvegcsék. Szorosan ide tartoznak az esszencia vizek vagy hidrolátumok és az ún. hordozóolajok. Külön termékcsaládot képviselnek a kozmetikumok, kozmetikai olajok és olajparfümök, a CBD termékek, a superfood termékek, a hidegen sajtolt étkezési olajok, és a saját fejlesztésű egyedülálló Prawtein termékcsaládunk.

BEWIT illóolajak, illóolaj, illóolajok, eszenciális olaj, esszenciális olajok, terápiás olajok

Naturportal: Ha jól tudom a BEWIT-nek több mint 100 féle terápiás minőségű MONO illóolaja van. Milyen minőségűek ezek az illóolajok, és hogyan lehetséges ennyi fajta szortimentet készíteni? 

Czinege Zoltán:

A BEWIT-nek egy óriási előnye a termékkínálat szempontjából az, hogy nemzetközi mércével mérve egy kisebb méretű cég. Így megteheti azt, hogy mindazokat a legmagasabb minőségű illóolajokat is készleten tartsa és forgalmazza, amelyek egy több milliós vásárlói bázissal rendelkező cég számára egyszerűen nem állak elegendő mennyiségben rendelkezésre. A levendulából jelenleg hatféle is szerepel a kínálunkban – francia, albán, kasmíri, lavandin, a RAW CO2 kivonással készült levendula és a Levendula Deux – a két előállítási mód keveréke. Ugyanaz a növény és mégis egymástól teljesen eltérő karakterű illóolajok. Vagy a tömjénből is négyfajta elérhető – Boswellia Sacra, Serrata, Frerana és a Carterii. Sok olyan illóolajunk van, amelyből a klasszikus vízgőzdesztilláció mellett CO2 kivonással készült változat is elérhető.

Ezek mind 100 % tisztaságú csak természetes anyagok felhasználásával készült illóolajok, amelyek terápiás minőséget nyújtanak.

 

Kattints ide a mono illóolajokhoz!

 

Naturportal: Ezen kívül majdnem 200 fajta terápiás minőségű illóolaj keverék is szerepel a szortimentben. Milyen panaszokra használhatók ezek a keverékek? Milyen minőségűek?

Czinege Zoltán:

Az illóolajok egyik előnye a végtelen nagy változatosságuk és az, hogy a hatóanyagokat nagyon gyorsan képesek a testen leadni. Ez történhet inhalációval vagy bőrön keresztül bemasszírozva is.

A talpba bemasszírozott illóolaj részecskéit 15-20 perc elteltével már a tüdőből kilélegzett levegőben ki lehet mutatni.

Az illóolaj keverékek úgy vannak összeállítva, hogy szinergikus kölcsönhatásukkal, támogatást nyújtsanak egy-egy egészségügyi probléma megoldásához.

Vannak konkrét fizikai segítséget nyújtó keverékek, amelyek például egy izomlazító masszázshoz, ízületi fájdalom csillapításához, vagy egy emésztőrendszert érintő problémához használhatók, és vannak emocionális hatású keverékek, amelyek pszichikai szinten segíthetnek. De megtalálható a HKO szerinti öt elem támogatásához összeállított keverékek, vannak a bőrápolás területén használható keverékek. Ezen kívül vannak a háztartásban pl. mosóparfümként vagy tisztítószerhez, rovarriasztóhoz használható keverékek is.

 

Kattints ide a terápiás minőségű illóolaj keverékekhez!

 

Naturportal: Mire jók az esszencia vizek? Mire ajánlod ezeket?

Czinege Zoltán:

Az esszenciavizek más néven hidrolátumok vagy aromavizek az illóolaj lepárlása során keletkeznek. Tulajdonképpen ez az illóolaj kioldására használt víz egy része, amelyről le van választva az illóolaj, de megtalálhatók benne a növény illatanyagai és a vízben oldható hatóanyagai.

A hatásuk jóval gyengédebb, mint az illóolajoknak, de ugyanarra használhatóak és nincs rájuk ellenjavallat. Mivel vízről beszélünk ezért zsíros anyagokkal nem, csak kizárólag vizes anyagokkal keverednek. Használhatók önmagukban bőrápolóként, vagy kozmetikai alapanyagként, de akár légfrissítőként, vagy térparfümként is beválhatnak.

 

Kattints ide az esszencia vizekhez!

 

BEWIT zöld alga, chlorella alga, chlorella alga

Naturportal: Milyen zöld étrendkiegészítők vannak és alapvetően mire alkalmazhatóak?

Czinege Zoltán:

Ez a termékkör is kiemelkedik az átlagos zöld étrendkiegészítők sorából, hiszen a Chlorella algából kétféle is található (vulgaris és pyrenoidosa) a spirulina RAW minőségű azaz nem hőkezelt ami szintén egyedülálló a piacon, és a zöldárpafű por sem sima zöldárpa megszárítva és őrölve, hanem a kipréselt zöldárpafűléből készült szárítmány. Ezeket kiegészíti a bio minőségű hántolt kendermag és kendermag fehérje is magas omega zsírsav tartalommal. Valamennyi termék beilleszthető a mindennapi táplálkozásba, akár mint külön fogyasztott érendkiegészítő, akár mint a napi étkezés része pl. turmixokba, müzlibe téve, különböző italokhoz felhasználva.

 

Kattints ide az étrendkiegészítőkhöz!

 

PRAWTEIN, kakaó alapú egészséges élelem, étrendkiegészítő

Naturportal: Milyen termékcsalád a PRAWTEIN?

Czinege Zoltán:

A Prawtein sorozat a BEWIT saját fejlesztésű termékcsaládja, amelynek nincs alternatívája más márkákban. Ha össze akarnám foglalni a lényegét, azt mondanám, hogy ez egy nyers kakaókrém különböző összetevőkkel.

Valamennyi Prawtein alapja a nyers kakaóbab, amely rengeteg ásványi anyagot, nyomelemet, enzimeket és egyéb tápanyagokat tartalmaz. Ebből készül az alap kakaókrém és típustól függően kiegészítésre kerül különböző gyógynövényekkel, hidegen sajtolt olajokkal, többféle illóolaj esszenciával, tengeri algákból és vadon növekvő fák rügyeiből készült kivonatokkal.

Fontos tudni róluk, hogy az előállításuk során a RAW elvet követjük, tehát az előállítási folyamat hőmérséklete nem haladja meg a 42 C fokot így a fontos enzimek és vitaminok mind megtalálhatók a termékekben.

Naturportal: Mondanál néhány szót a PRAWTEIN típusairól és a spagírikáról?

Czinege Zoltán:

A kérdés második felével kezdem. A spagirika egy ősi, a gyógyszergyártásban évezredek óta ismert és alkalmazott eljárás, amelynek során a növények alkotóelemeit szétválasztják kristályosítják és végül egyesítik.

Ezzel a módszerrel nagyon erős kivonatok készülnek, amelyek a növények lényegét. esszenciáját tartalmazzák. Ezzel az eljárással készülnek azok a kivonatok amelyek a Prawtein sorozat különleges esszenciáját adják.

A Prawtein sorozatnak jelenleg 60 típusa van amelyek különböző helyzetekben alkalmazhatók. A gyerekeknek a Kids, vagy a Boy és Girl változat, a változókorban lévőknek a Moon, annak aki a bolygókhoz kapcsolódva keres megoldást annak az ASTRO sorozat segíthet, de van olyan típus amely a szervezet C vagy D vitamin ellátását segíti és van amelyik apiterápiás alapanyagokkal is ki van egészítve. És meg kell említenem a különleges összetevőkkel rendelkező Prawteineket mint például a Cordyceps Plus, a Ginseng Plus, a Fankincese Plus, vagy a különleges mezőnyben is különlegesnek számító C60 és C60 Plus változatokat.

Kattints ide a Prawtein termékekhez!

 

Prawtein C60

Naturportal: Mi az egyedi a C60 Prawteinben? Milyen anyagok találhatóak benne?

Czinege Zoltán:

A C60 és C60 plus Prawtein egyaránt kiemelkedik a termékek közül különleges alkotóelemének a C60 fullerénnek köszönhetően.

A C60 fullerén egy 60 szénatomból álló molekula amely egyedi gömb alakjának is köszönheti a nevét. Ez az anyag számos tanulmány szerint jelentős antioxidáns hatással (szuper antioxidáns), anti-aging hatással, ionizáló sugárzás elleni védelmet erősítő hatással, antivirális hatással, és sok egyéb pozitív élettani hatással rendelkezik. Ez az anyag a Prawtein szokásos alkotóelemeinek hatását is felerősíti, illetve kiegészíti, így teszi sokkal hatékonyabbá a szervezet számára.  (A C60 molekuláról készítek egy videósorozatot is amely hamarosan megtalálható lesz a YouTube csatornámon).

 

Kattints ide a Bewit C60-hoz!

 

BEWIT holisztikus kozmetikumok

Naturportal: Vannak a termékek között holisztikus kozmetikumok rügy esszenciákkal? Miben mások ezek a szerek, mint egy átlagos kozmetikum?

Czinege Zoltán:

A Bewit által kifejlesztett kozmetikumok szigorúan csak természetes összetevőket tartalmaznak, nincs bennük semmilyen kőolajszármazék, mesterséges adalék vagy tartósítószer.

A kifejlesztésük nagyon hosszú folyamat volt, amelynek során különleges figyelmet fordítottak arra, hogy valamennyi kozmetikum holisztikus szempontból közelítse meg a bőrápolást, és minden bőrfunkciót összehangoljon az összetevőkkel és a természetes regenerációs képességét támogassa. Valamennyi kozmetikum nagy részben, 98 %-ban BIO és RAW alapanyagokból készül és tartalmazzák a különleges Gemma komplex formulát, amely növényi rügyek kivonatából készült speciális alkotóelem. Tudomásom szerint ezt a formulát illetve alapanyagot nem alkalmazza más gyártó, hiszen a rügyek gyűjtése minden tavasszal kézi munkával történik a Morva-sziléziai Beskyd hegységben egy fantasztikusan vad és tiszta környezetben.

 

Kattints ide a holisztikus kozmetikumokhoz!

 

BEWIT kozmetikai olajok

Naturportal: Hányféle kozmetikai alap olajat árusítotok ami nem keverék és milyen célra használhatóak?

Czinege Zoltán:

Jelenleg több mint húszféle kozmetikai célra is alkalmazható hidegen sajtolt olaj található a kínálatunkban.

Köztük olyan különlegességek, mint a gyorsan felszívódó borágó olaj, vagy a saláta, a kiwi, az epermag olaj, vagy a zsázsa olaj, vagy a nagy kedvenc a fantasztikus aromás kávéolaj. De említhetném még a gyulladásgátló hatású tamanu olajat is. Ezekből mindenki megtalálhatja a saját bőrtípusának megfelelő olajat amelyet akár bázisolajnak is használhat, de közvetlenül alkalmazva is tökéletesen működnek.

 

Kattints ide a kozmetikai olajokhoz!

 

BEWIT illóolajak, illóolaj, illóolajok, eszenciális olaj, esszenciális olajok, terápiás olajok

Naturportal: Vannak belsőleg is fogyasztható mono illóolajok? Ha igen milyenek?

Czinege Zoltán:

A jelenleg hatályos EU-s és hazai szabályozások szerint az illóolajok belsőleges alkalmazása nem ajánlott és nem is ajánlható! Ez annak ellenére így van, hogy a Bewit termékeinek minősége lehetővé tenné a francia aromaterápiában alkalmazott belsőleges alkalmazást is.

De… Vannak illóolajok amelyek alkalmazhatók az aromakonyhában. Például egy csepp vörös narancs a reggeli kávéba egy teljesen új élményt nyújthat a megszokotthoz képest. Egy csepp fahéj illóolaj (abból is van háromféle) a süteménybe elég a fantasztikus aromához. Egy csepp citrom vagy menta illóolaj a limonádéba és kész a frissítő ital. A lehetőségek száma ezen a téren végtelen.

 

Naturportal: Nagyon sok bio minősítésű terméketek is van. A nem bio minősítésű termékeknek milyen követelményeknek kell megfelelni?

Czinege Zoltán:

A termékek és alapanyagok minőségét saját laboratóriumunk és az általunk kidolgozott CTEO szabványrendszer biztosítja, amelyet külső független laboratóriumokkal és a Zlín-i Tomas Bata Egyetem Kémia Tanszékével szorosan együttműködve alkalmazunk. Így biztosítjuk azt, hogy csak a legmagasabb minőségű termékek kerülhessenek a kínálatunkba. A folyamat már a beszállítók kiválasztásánál megkezdődik és a késztermékek vásárlóig jutásáig tartanak.

Minden beszállítónknak meg kell felelnie azoknak az elveknek és minőségi előírásoknak amelyek szerint a BEWIT működik. Törekszünk arra hogy minél több termékünk BIO minősítésű legyen, de sok esetben erre nincs lehetőség (pl. vadon termő növényekből származik az alapanyag). Ezekben az esetekben is a legmagasabb minőséget keressük és ebben nagy felelősség hárul a laboratóriumban dolgozó kollégákra.

CBD pure 1500mg FR

Naturportal: Milyen fajta és típusú CDB olaj van a kínálatban? Milyen keverékek formájában és milyen tulajdonságokkal?

Czinege Zoltán:

A BEWIT a CBD olajok területén is törekszik a legjobb minőség mellett a maximális és kiegyensúlyozott hatások elérésére. Erre egy egyedi utat választott, hiszen az EU-s előírásoknál szigorúbb cseh törvényi szabályozásoknak mindenben megfelelő hatóanyagtartalom mellett igyekezett megtalálni azokat a katalizátorokat amelyek a CBD maximális hatásának kifejtéséhez szükségesek.

Így felhasználásra kerül a fentebb említett spagírikus módszerekkel elkészített Light és a Gold esszencia, illetve egyes típusoknál a terápiás minőségű illóolajok közül a Copaiba, a Rozmaring és a Szent Bazsalikom.

Jelenleg három sorozat érhető el a CBD olajokból:

  1. A CBD Pure sorozat amely csak tiszta CBD hatóanyagot tartalmaz kendermag + MCT olajban
  2. A Broad spectrum sorozat amelyben nyomokban megtalálhatók a CBD hatóanyagon kívül a CBC, CBG, és CBN hatóanyagok is, valamint fontos alkotóelemek a fent említett illóolajok.
  3. A CBD Full spectrum sorozatban megtalálhatók jelentősebb mennyiségben a CBC, CBG és CBN hatóanyagok, valamint különböző terpének, és szintén tartalmazzák típustól függően a copaiba, a rozmaring, a tulsi (szent bazsalikom) és a legmagasabb CBD tartalmú változatnál a tömjén illóolajat.

 

Fontos kiemelnem hogy a jelenlegi szabályozások szerint a CBD tartalmú termékeket csak külsőleges alkalmazásra lehet forgalomba hozni tehát a BEWIT CBD termékek is ebbe a körben szerepelnek.

 

Kattints ide a CBD olajokhoz!

 


Czinege Zoltán természetgyógyász aromaterapeuta Czinege Zoltán – természetgyógyász, fitoterapeuta, aromaterápiás tanácsadó

A hivatalos (ÁEEK) természetgyógyász alapvizsgákat 2016-ban, a fitoterápia szakvizsgát 2017-ben tette le.

Fontos élet elve az élethosszig tartó tanulás, így folyamatosan képzi magam, többek között az Aromaterápia (2018) az Egészségtudatos táplálkozás (2018) Hormonális egyensúly és stressz kezelés (2019), a Bach virágterápia, Schlüsser-só alapismeretek, valamint Homeopátiás ismeretek (2020-2021) irányába.

Az aromaterápiás ismeretei fejlesztése érdekében nemzetközi online kurzusokon is részt vett.

Külső természetgyógyász szaktanácsadóként és előadóként segítette több biobolt / egészségközpont munkáját, a Covid időszaka alatt térítésmentes online tanácsadással segítette a hozzá fordulókat.

A BEWIT-nél 2020 őszétől dolgozik főállásban, és segíti a partnerek munkáját és tevékenységét a szakmai hátterével.

 

Kattints ide a kedvezményes vásárláshoz!

 

A szerző