Barion Pixel

Sárgarépa dohányzás ellen? Igen! A sárgarépa többféle módon is segíthet a dohányzásról való leszokásban. 

Az Egyesült Királyságban több mint 13 millióan dohányoznak, és a dohányzás évi 120.000 halálos áldozatot követel. Ez óránként 14 halálesetet jelent. A dohányzás okozta elhalálozások száma hatszor annyi, mint a közúti balesetek, a mérgezés, a gyógyszer-túladagolás és az egyéb balesetek áldozatainak száma. A dohányosok élettartama átlagosan 16 évvel rövidül meg. Magyarországon minden második felnőtt férfi és minden harmadik felnőtt nő dohányzik. Az egy főre jutó cigarettafogyasztás tekintetében hazánk a világranglista első helyén áll.

Hogyan segíthet a sárgarépa dohányzás ellen?

Egyrészt a sárgarépára is “rá lehet szokni” csakúgy, mint a cigarettára. Ha a cigarettát rákrúdnak nevezhetjük, akkor a sárgarépát nyugodtan nevezhetjük rák ellenes rúdnak. Cigaretta helyett rágcsáljon sárgarépát!

A sárgarépában található karotinoidok ugyanis (az A-vitamin előanyagai), melyek a sárgarépa narancssárga színét adják, segítenek a rák megelőzésében, különösen, ha természetes formájában, és nem pedig kapszulában vesszük magunkhoz.

Általában ugyanis egyetlen anyag kivonásával elveszítünk egy sor másik olyan anyag kiegészítő hatását, melyek ugyancsak segíthetnek.

Dohányosoknak ugyanakkor a szintetikus béta-karotin fogyasztás ellenjavallt, mivel növelheti a rák veszélyét!

 

Mivel MINDEN fejben dől el, ezért segítségül íme egy drasztikusabb megoldás:

Dohányzás elleni kampány a Thai Egészségügyi Minisztérium szervezésében gyermekek részvételével:

A gyermekek szokatlan módon tüzet kérnek a felnőttektől. Mindegyik felnőtt elmagyarázza a cigaretta káros hatásait, illetve, hogy milyen betegségeket okoz. Ezt követően a gyermekek egy papírt adnak át, melyen ez áll: “Miattam aggódsz. Miért nem aggódsz magad miatt? Ha magadat emlékezteted, az a leghatékonyabb út arra, hogy abbahagyd. Hívd az 1600-as forródrótot, hogy abbahagyd.

A szerző