Barion Pixel

A körömvirág gyógyhatása sokoldalúbb, mint azt gondolnánk. Ezerféle bajra jó, köteteket lehetne megtölteni a jótékony hatásairól.

A körömvirág gyógyhatása a bőr megbetegedéseire

 1. Nagyon jól tudjuk, hogy milyen fontos az egészségünk szempontjából a bőr zavartalan működése. Sajnos azonban erről sokszor nem veszünk tudomást, és bizonyos bőrbetegségeket mi magunk hozunk létre a helytelen bőrápolással. A drága dezodorok, vegyileg előállított izzadásgátló szerek és más kozmetikai készítmények gyakran súlyos károsodásokat okoznak. A bőrgyulladásokra jótékony hatású a körömvirág fürdő, a körömvirág főzet, az olajos körömvirág kivonat, vagy körömvirág kenőcs egyaránt.
 2. Az ekcémák kezelésére is sikerrel használhatjuk a körömvirágot. Az ekcémánál nagyon fontos a vértisztítás. A körömvirág vértisztító, keringés szabályozó hatása közismert. a vértisztító körömvirágtea kúra belsőleg és a körömvirág kenőcs külsőleg csodákat tesz!
 3. Az orbáncfű mellett a körömvirág is elősegíti az égési sérülések gyógyulását. Súlyos égési sérülések esetén feltétlenül orvoshoz kell fordulni. Enyhébb égések, forrázások, leégések esetén rendkívül jó hatású a körömvirág kenőcs. Naponta krémezzük be az égési sérülést!
 4. Fagyás esetén a sipolyhoz hasonlóan a kenőcsöt alkalmazzuk!
 5. Fájdalmas hegek esetén a körömvirág tinktúrával vagy a kenőccsel való naponta többszöri bedörzsölés általában gyors javulást hoz.
 6. A körömvirágnak és a fekete nadálytőnek együtt, de külön-külön is szinte hihetetlen gyógyhatása van a bűzös, gennyes fekélyekre. Bármely formájában használhatjuk a körömvirágot: főzetként, fürdőként, vagy ivóléként egyaránt. A leghatásosabb a körömvirág-feketenadálytő kenőcs.
 7. A körömvirág rendkívül hatásos kelések esetén is.
 8. Lábgomba esetén a körömvirág kenőcs az egyik leghatásosabb szer! Körömvirág fürdővel kombinálva még inkább fokozhatjuk a hatást!
 9. Övsömör házi kezeléseként igyunk izzasztó teákat, például körömvirág teát.A körömvirág-tinktúrával való bedörzsölés gyakran teljes gyógyulást hoz.
 10. A pigmentfoltokat a frissen sajtolt körömviráglé akár teljesen el is tüntetheti.
 11. Pikkelysömör esetén a feketenadálytő és a körömvirág kombinációja a leghatásosabb. Mind a kettő elősegíti az elhalt szövetek lelökődését, az új szövetek képződését, serkenti a sejtosztódást, és rendkívül jó hatással van a sebgyógyulásra.
 12. A berepedezett sarok körömvirágos lábfürdővel és azt követő körömvirág kenőcsös kezeléssel rakható rendbe.
 13. A körömvirág tinktúrával átitatott gézlap sebre történő helyezésével felgyorsítható a sebgyógyulás.
 14. Friss körömvirágszár levével napont a többször beecsetelhetjük a szemölcseinket és a tyúkszemet.
 15. A bőr viszketésére igen hatásos a sós vizes lemosás és az azt követő olajos körömvirág kivonattal végzett masszírozás.

 

Körömvirág alkalmazása a szem megbetegedéseinél

A szem megbetegedéseinek diagnosztizálása minden esetben az orvos feladata. Ugyanakkor házi készítményeinkkel sokat javíthatunk az állapotunkon.

 1. Körömvirágkenőccsel eredményesen lehet kezelni az árpát.
 2. A körömvirág forrázat megnyugtatja a kivörösödött, fájó szemet. A forrázatot úgy készíthetjük, hogy az egész növényt apróra vágjuk és leöntjük forrásban lévő vízzel, majd 5 percen át, állandó kevergetés közben melegítjük 100 C-os vízfürdőben. A körömvirág szemfürdő erősíti a látást is.

 

A KÖRÖMVIRÁGRÓL ITT OLVASHATSZ MÉG

A szerző

0
  0
  Kosár
  A kosarad üres jelenlegVissza az oldalra