Barion Pixel

Gyógynövény tanfolyam, gyógynövény workshop indul.

Szereted a növényeket, de nem tudod, melyiket mire lehet használni?

Pedig a gyógynövények ismerete nagy segítség lehet házipatikánk kialakításánál, feltöltésénél.

Ha eddig nem találtál helyet, időt, alkalmat, hogy ezeket az ismereteket megszerezd, jó hírünk van.

Most lehetőséged van személyesen, a megfelelő eszközöket biztosítva, kézben fogva részt venni a Gyógynövény tanfolyam workshopján.

 

Gyógynövény tanfolyam, gyógynövény workshop – részletek

A szervezők

A Naturportal és a GyógyfüvesKertem.

A GyógyfüvesKertem Gyógynövényes házipatika online tudásanyaga egy különleges workshop formát öltött, melynek során a résztvevők M. Szikora Hilda segítségével a fitoterápia alapjaiba és gyakorlatába nyerhetnek bepillantást.

dr. Jung Andrea – Naturportal – segítségével pedig az egészséges életmód és természetgyógyászat egyéb területeit ismerhetik meg.

 

További információkért kattints ide!

 

Helyszíne

Ez a gyógynövény tanfolyam, és műhelymunka Budapesten, pontosabban Sashalmon, a Sashalmi könyvtárban lesz.

A workshop további különlegessége, hogy felnőttképzés keretében kerül megrendezésre, így az azt kérő résztvevők részére tanúsítvány is kiállításra kerül.

 

További információkért kattints ide!

 

Kérdések, interaktivitás

A workshopon a résztvevők kérdezhetnek, és aktívan részt vehetnek, akár saját tapasztalataikat és élményeiket is megoszthatják. Ettől válik igazán interaktívvá, élővé és jó hangulatúvá a rendezvény.

A résztvevőknek lehetőségük van a workshop-ot követően is korlátlanul kérdezni és hozzáférést kapnak a teljes tanfolyami anyaghoz egy zárt felületen.

E mellett a teljes bemutatott receptúrához is korlátlan hozzáférést biztosítanak.

Tematika

A tematika alapját képezi a biztonságos gyógynövényhasználat (adagolás, mellékhatások stb.) és a gyógynövényes házipatika összeállításának elmélete.

Ezt egészíti ki két gyakorlati rész.

Az egyik a házipatikával kezelhető panaszokkal, az ezekre alkalmazható gyógynövényekkel és gyógynövényes háziszerekkel való megismerkedés.

Beleértve a házipatika határait, vagyis hogy mikor kell orvoshoz fordulni.

A másik részben pedig a gyógynövényes háziszerek elkészítésének mikéntjével, ezek adagolásával, alkalmazhatóságával, előnyeivel és korlátaival ismerkedhetnek meg a résztvevők.

A leggyakorlatiasabb rész pedig, amikor olyan alap gyógynövényes házipatikai szerek készülnek el közös munkálkodás során, mint a gyógynövényes tinktúra, a gyógynövényes olaj és a gyógynövényes méz.

Ezekhez minden résztvevő megkapja az összes alapanyagot és eszközt, az elkészített tinktúrát, olajat és mézet pedig mindenki otthon fel is használhatja a megfelelő instrukciókat követően.

Egyéb ismeretek – gyógynövények ismerete

Bemutatásra kerül továbbá egy gyógynövényes pakolás, egy egyszerűen alkalmazható kapszula és a gyógynövényes olajból készülő balzsam elkészítése is.

A résztvevők pedig mindig rácsodálkoznak, hogy a gyógyteákon túl is van világ, és hogy a gyógynövények hatékony felhasználása mennyire sokoldalú és egyszerű.

A workshop után minden résztvevő megkapja a workshop során levetített információ gazdag, minden részletre kiterjedő diasorokat, valamint az elkészített és bemutatott házipatikai szerek receptjeit is.

Amennyiben a diasorok későbbi átnézése után bármilyen kérdés felmerül, természetesen azokra is választ kapnak.

 

További információkért kattints ide!

A szerző