Barion Pixel

Hogyan működik a vonzás törvénye a gyakorlatban? Hogyan kaphatod meg, amit szeretnél?

A vonzás törvénye a gyakorlatban a tudatos teremtéssel kezdődik

Ha olvastad az előző cikkemet, akkor remélhetőleg már tudod, hogy mit szeretnél. Ezek után már csak azt kell megtudnod, hogy hogyan is tudod magadhoz vonzani a vágyadat, azaz, hogyan tudsz tudatosan teremteni.

A hit elengedhetetlen

Először is hidd el, hogy tényleg így működik a világ. Még, ha szkeptikus is vagy, akkor is próbálj meg, megnyílni ennek a lehetőségnek. Adj neki esélyt. Állj hozzá úgy, hogy valóban, miért ne lehetne, hogy működik a vonzás törvénye, csak eddig nem tudtam róla. Nem veszíthetsz vele semmit, nyerni viszont annál többet. Nagyon fontos az is, hogy hidd el, hogy megkaphatod azt, amire vágysz. Ha ez a kettő megvan, az már fél siker.

Nem mindegy, hogy kisebb, vagy nagyobb célod van

Ha most ismerkedsz a vonzás törvényével, akkor érdemes kis célokat kitűzni eleinte, amiket könnyen el tudsz hinni, hogy megvalósulhatnak. Azáltal tud ugyanis erősödni a hited az egész rendszerben. Ahogy ezt fent is írtam, a hit nagyon fontos része a folyamatnak, tulajdonképpen az egész folyamat alapja.

Ha kicsi a cél

Ha viszonylag kisebb célról van szó, akkor a vonzás törvénye a gyakorlatban is egyszerűbben működik. Egyszerűen csak döntsd el, hogy megkapod, tudd, hogy már a tiéd. Ezen felül jó érzéssel képzeld el néhányszor, hogy már megkaptad, elérted. Ha van valami, amit úgy érzed, hogy tehetnél, annak érdekében, hogy a tiéd legyen, akkor tedd meg.

A kisebb célok, amiket könnyen elképzelhetőnek tartasz, azok általában nagyon hamar szoktak teljesülni.

Nagyobb cél esetén hogyan működik a vonzás törvénye a gyakorlatban?

Ha nagyobb célról van szó, akkor egy kicsit összetettebb a folyamat. Hasonlóan a kisebb célokhoz, fontos hogy hidd el, hogy tényleg így működik a világ.

Hidd el, hogy megkaphatod, bármennyire is elképzelhetetlennek tűnik. Ezen felül minden nap, jó érzéssel képzeld el, hogy már megkaptad, elérted. A jó érzés alatt azt értem, hogy képzeletben azt az érzést kellene előhívnod magadban, hogy milyen lenne az, ha már meglenne.

Tehát előbb meg kell élned a képzeletedben, hogy már megvan, amit szeretnél, annak érdekében, hogy aztán a valóságban is meg tudjon jelenni. Érdemes teremtő meditációt hallgatni minden nap, főképp akkor, ha nehezen megy ez a vizualizációs gyakorlat. Ha van valami, amit úgy érzed, hogy tenned kell, annak érdekében, hogy a tiéd legyen, akkor tedd meg. Nagyobb céloknál már fontos lenne az is, hogy figyeld a gondolataidat, nagyon aktívan. Minden nap tudatosítsd többször, hogy milyen gondolataid vannak. Ha ugyanis többségében negatív gondolatod van, az gátolja a célod elérését. Ezzel ellentétben azok a pozitív gondolatok, amik jó érzést okoznak, segítik a folyamatot.

Az idő és a gondolataink megfigyelésének fontossága

Ami még nagyon fontos, hogy adj neki időt. Tarts ki, és hidd el, hogy sikerülni fog, hidd el, hogy a tiéd lesz. Mivel nagyobb célról van szó, amit nehezebben tudsz elképzelni, nehezen tudsz elhinni, ezért kell időt hagyni. Nem azért, mert nem teljesülhet a vágyad. Hanem azért, mert az van, amit elhiszel…

Egy nagyobb cél esetében bekapcsolnak a korlátozó hiedelmek. Nekem ez nem is jár, ez nem is lehetséges, hülyeség ez az egész, csak áltatom magam, soha nem fogom megkapni stb. Rengeteg ilyen korlátozó gondolatunk, hiedelmünk van.

Ha valami nagyobb dolgot szeretnénk, akkor jönnek ezek a gondolatok, és ha nem figyelünk magukkal ragadnak. Muszáj, hogy tudatosítsd ezeket a gondolatokat, hogy ezek csak gondolatok, se többek, se kevesebbek. Nagyobb cél bevonzásánál pontosan ezek miatt a gondolatok miatt, elengedhetetlen a kitartás. Még egyszer szeretném hangsúlyozni, hogy nem azért nem kapod meg egyből, mert nem működik a vonzás törvénye, hanem azért, mert nem hiszed el, hogy megkaphatod. Amit elhiszel, azt tapasztalod. Ezért fontos tehát a gondolataink folyamatos figyelése.

Kisebb célok felállítása

A nagyobb célok esetében érdemes kisebb célokat, közelebbi mérföldköveket is meghatározni, hogy lásd a fejlődést. Sőt, fontos, hogy ne csak lásd, hanem tudatosítsd, értékeld, akár ünnepeld is meg, hogy valamit már elértél abból a nagy célból. Egy kicsit már közelebb kerültél hozzá. Lényeges lenne az is, hogy élvezd az utazást, ne csak az eredményre fókuszálj. Ne csak a végeredményt hajszold, örülj a fejlődésednek is. Tekints vissza, hogy néhány hónappal ezelőtt hol tartottál, és ahhoz képest, most hol jársz. Legyél elégedett magaddal és legyél hálás azért, amit már elértél.

A korlátozó hiedelmek

Ha ezekkel megvagy, megvan a célod, minden nap vizualizálod, meditálsz, kitartó vagy, figyeled a gondolataidat nap, mint nap, mégis úgy érzed, hogy belefáradtál, eleged van, csalódott vagy, szomorú és dühös, elvesztetetted a lelkesedésedet, mert még mindig nem a tiéd, akkor eljött az ideje a korlátozó hiedelmek feltárásának. Ilyenkor ugyanis szinte biztos, hogy van valami tudatalatti hiedelmed, ami blokkolja a vágyad teljesülését.

A korlátozó hiedelmeket legkönnyebben úgy tudod feltárni, hogy felteszed magadnak ezt a kérdést: Mit hiszek el, ami miatt nem kaptam még meg, amit szeretnék? Erre a kérdésre biztosan jönni fog válasz, előfordulhat, hogy nem is egy. Ezek a válaszok a Te korlátozó hiedelmeid, a vágyaddal kapcsolatban. Ezeket a hiedelmeket át kell írni, el kell engedni.

Ezt legkönnyebben meditációban tudod megtenni.  Érdemes belső gyermek meditációt végezni néhány héten keresztül. A belső gyermek meditáció lényege az, hogy képzeletben megkeresed azt a múltbeli énedet, aki elhitte azt a dolgot, és beszélgetsz vele, útmutatást adsz neki, szeretetet küldesz rá.

Ha minden nap gyakorlod ezt a meditációt, akkor szépen oldódik az adott korlátozó hiedelmed. Amit még tehetsz, annak érdekében, hogy átírd a korlátozó hiedelmeidet, hogy továbbra is figyeled a gondolataidat. Amikor olyan gondolatot észlelsz, ami ezt a hiedelmedet támasztja alá, akkor minden egyes alkalommal tudatosítod, és megváltoztatod ezt a gondolatot. Tudatosítod, hogy igen, eddig így gondoltam ezt, de ezentúl már nem így gondolom. Ha nagy célról van szó, akkor valószínűleg, ezt a folyamatot (feltárni és oldani a korlátozó hiedelmeket) többször is végig kell majd csinálnod.

Legyél kitartó

Ha kitartóan végzed ezt az önismereti munkát, akkor előbb-utóbb azt veszed észre, hogy teljesült a vágyad, megkaptad, amit szeretnél. A vonzás törvénye mindenképpen működik. A gondolataid, érzéseid teremtő erejűek. Te döntöd el, hogy tudatosan működteted a vonzás törvényét, tudatosan figyelsz a gondolataidra, érzéseidre, vagy csak sodródsz az árral, és hagyod, hogy a dolgok tudattalanul történjenek Veled.

Befejezésül pedig Henry Fordot idézném:

„Akár azt hiszed, hogy képes vagy rá, akár azt, hogy nem, igazad lesz.”

 

 

A szerző