Barion Pixel

A közép-és dél-amerikai sámán szertartások egyik fajtája a Perui Szent Kakaó Ceremónia.

Az elmúlt időszakban egyre népszerűbbé váltak a különböző ősi sámán szertartások hazánkban is. Egészen biztosan régóta működnek ezek a ceremóniák itthon, csak nem voltak ennyire meghirdetve.

Ahogy az emberek tudata nyílik az effajta terápiák felé, úgy épülnek be a köztudatba és jelennek meg a közösségi felületeken is.

A legtöbbször a kíváncsiság hajtja az embereket, hogy kipróbáljanak egy egzotikus szertartást, hiszen nem hétköznapi gyakorlatok, rituálék helyszíne lehet egy ilyen összejövetel.

A legtöbb helyen a ceremónia az oltár építéssel kezdődik, tartozik hozzá relaxáció és / vagy meditáció, élőzene, légzéstechnikák, tánc, hangszerek megszólaltatása.

Gyakran a résztvevőket is bevonják, hiszen a közös térbe behozott probléma a többi résztvevő elakadásait is oldhatja.

sámán szertartások, perui szent kakaó ceremónia

Hogyan válasszunk megfelelő szakembert, akiben megbízunk a sámán szerartások vezetése közben?

A válasz az, hogy ugyanúgy, mint bármilyen más szakembert. Nézd meg a profilját, van-e weboldala, miket posztol, milyen sűrűn. Nézd meg hol tanult, mióta praktizál, milyen sűrűn szervez eseményt, hány követője van.

Amikor szakembert választunk, a manapság élő tévhitekkel szemben, nem releváns a magánélete.

Nyilván figyeljünk arra, hogy testi-. lelki-, szellemi szinten rendben legyen vagy legalábbis úgy tűnjön. 100 %-ban sosem lehetünk biztosak, még a szakember sem tudja kiszűrni sokszor, hogy ki kopogtat az ajtaján.

Ne ítélkezzünk, hiszen nem tudjuk a másik ember vállalását, törekedjünk a szakmaiságra, mert nem a vasárnapi ebédet szeretnénk vele elfogyasztani, hanem fejlődni, épülni megyünk hozzá.

Bízzunk az intuíciónkban is, nem mindenki való nekünk és mi sem vagyunk valók mindenkinek. Arra azért figyeljünk, hogy ha már a sokadik segítőnél járunk és eddig még egyik se felelt meg nekünk! Ilyenkor érdemes önvizsgálatot is tartani.

 

Mi a ceremóniális kakaó tulajdonképpen?

Kakaót a világ különböző pontjairól tudunk beszerezni, itt fontos, hogy ceremóniális minőségű termékről van szó, tehát nem a bolti kakaót fogyasztjuk.

A maják és aztékok a hagyomány szerint spirituális, gyógyászati, szertartási célokra, belső ébresztésre és kreatív útmutatásra használták ezt a medicinát.

Élettani hatását tekintve leggazdagabb atioxidáns forrás, védelmet nyújt számos betegséggel szemben, lassítja az öregedést. Egyensúlyozza a vércukorszintet, tele van vitaminokkal, nyomelemekkel, dopamint, szerotonint, oxitocint termel, serkenti a vérkeringést. Csökkenti a depressziót, javítja a hangulatot és még számos jótékony hatása van.

A ceremóniális minősítésű kakaó egy olyan szívcsakra nyitó medicína, amely lecsendesíti az elméd, megnyitja az eltemetett érzelmeid kapuját és emeli a rezgésszinted.

A sámánok úgy tartják, hogy a folyamaton a kakaó szelleme vezet minket annak érdekében, hogy képesek legyünk befelé fordulni, meghallván a szívünk valódi hangját miközben csatlakozunk a feltételnélküli szeretet teréhez.

A kakaó nem pszichedelikus szer. A kakaó ellazít és ahhoz igazodik, amit szeretnél megjeleníteni, amire szükséged van.

Ha éppen arra van szükséged, hogy energiával töltsön fel, akkor megihatod reggel kávé helyett is. Ha feszült napod volt és este fogyasztod el, hogy csökkentsd a stresszt és az elméd zakatolását, akkor abban fog segíteni.

Ha arra használod, hogy emeld a rezgésed és megnyisd az elméd, akkor olyan irányba fog vinni.

A ceremónia pedig úgy van felépítve, hogy tematikájának megfelelően hozza számodra az élményt vagy éppen a segítséget az elakadásodban.

Leszögezném, hogy ha otthon fogyasztasz kakaót, az nem ugyanaz, mintha egy sámán vagy vezető kíséretében teszed mindezt.

 

Lehet-e a kakaónak mellékhatása?

Magas vérnyomás-, szívproblémák esetén nem árt konzultálni szakemberrel, fogyasztás előtt, de nem veszélyesebb, mint egy csésze tea vagy kávé.

Ezenkívül ha bármi pszichés problémád van, traumatizált vagy, drogot fogyasztottál az elmúlt időszakban, messze kerüld el az effajta szartartásokat. Felhozhatnak benned elnyomott érzelmeket.

Ha erre nem vagy felkészülve, haladj lassan a gyógyulás útján és csak kellő óvatosággal. Lassan integráld be az életedbe a ceremóniákat.

A kakaó ugyan nem pszichedelikus szer, tehát nincs tudatmódosító hatása, viszont a ceremóniával egybekötve blokkoldó lehet és ez megfelelő szakértelmet kíván a kísérő részéről.

 

Ha szeretnéd kipróbálni a sámán szertartások közül a Perui Szent Kakaó Ceremóniát, akkor várlak szeretettel.

 

 

Kattints ide az elérhetőségekhez!

 

A szerző