Barion Pixel

A jó tisztító kúra, nemcsak méregtelenít, nemcsak fizikai szinten, hanem energetikai szinten is hat rád. A jó tisztító kúra komplex módon tisztítja meg a teljes szervezetet. Ez a megfelelő gyógynövények, ásványok és illóolajok kombinációjával érhető el.

Tisztító kúra a gyógynövények erejével:

Testi szintű tisztítás esetén a gyógynövények lehetnek a segítségünkre. Kevesen tudják, de a gyógynövények lelki, energetikai, csakra szinten is hatnak. Lássuk, hogy mely gyógynövények segíthetnek a tisztításban.

A gyógynövényekkel való energetikai tisztítást rendszerint az alsó három csakrával kezdhetjük.

A tisztító kúra során csakráról-csakrára alulról felfelé haladhatunk. A gyógynövényeket belsőleg fogyaszthatjuk, azaz tea főzetként, forrázatként, vagy hideg áztatásként a használati útmutató szerint.

tisztító kúra, csakrák

Mely a három alsó csakra?

  1. Gyökér csakra (Múládhára)
  2. Szakrális csakra (Svadisthana)
  3. Napfonat csakra (Manipura)

 


 

tisztító kúra, gyökér csakra

Mely gyógynövény tisztító kúra jó a gyökér csakrára?

A gyökér csakra (Múládhára) a gerinc tövénél, a gát tájékán helyezkedik el, és a föld felé nyílik. Szimbóluma a négyszirmú vörös lótusz. Hagyományosan piros színűként jelenítik meg.

A gyökér csakrához tartozó szervek és funkciók: a csontok, a gerincoszlop, a fogak, a körmök, a vastagbél, a végbél, a vér, a mellékvese és a szervezet alapja, a sejtfelépítés.

Ha a gyökér csakránk helyesen működik, akkor az alábbi területek vannak nálunk rendben: a biztonságérzet, a stabilitás, a bizalom, az ősbizalom, és az anyagi jólét érzetünk.

Ha bizonytalannak, labilisnak, bizalmatlannak érezzük magunkat, vagy anyagi helyzetünkkel elégedetlenek vagyunk, a gyökér csakránk megrekedhetett.

 

Gyógynövények, melyek a gyökércsakra tisztítását támogatják:

csipkebogyó, vadrózsa, gyepűrózsa, ebrózsa, hecsedli, kutyarózsa, csipke, bicske, csitkenye, csipkerózsa, csipkebokor, csipkebogyó

Csipkehús (Rosa canina): erősíti az érfalakat, immunerősítő, antioxidáns hatású, A-, B1-, B2-, C-, E, P- és K-vitamin, flavonoidok, magnézium is található benne, enyhe vizelethajtó, gyulladásgátló.

Anyalevél (Senna officinalis, Sennae flos): A szenna bokor levele és termése. Enyhén hashajtó hatású. Lelki hatásai közé tartozik a melankólia, a búskomorság megszüntetése. Csökkenti a lelki teher érzetét. Javítja a nehézségeken való túlemelkedés képességét. A vékonybélre hat.

zsurló, mezei zsurló, kannamosófű, bábaguzsaly, cindrót, békarokka, zsúrlófű, kannamosó fű

Mezei zsurló (Equisetum arvense): vízhajtó, általános tisztító, segíti a lerakódások és vesehomok feloldását, kiürülését, köszvény ellenes teák jellemző összetevője. A szervezetből kimossa a mérgeket. Hatékonyan oldja a köveket, meszesedéseket. Lélektani hatása például az ártó gondolatok elűzése, az indulatok elengedésének segítése. Érzelmileg tisztít a rögeszméktől.

csalán, online kvíz

Csalánlevél (Urtica dioica): vértisztító, feloldja és segít eltávolítani a salakanyagokat a szervezetből. Méregtelenítő, pangást megszüntető hatása van. Fokozza az emésztést serkentő gyógynövények hatását. Lelkileg segít az életerő aktivizálásában, növeli a tettrekészséget.

rózsa

Rózsaszirom (Rosa centefolia): hangulatjavító, stresszoldó, idegek erősítésére javasolják, köszvény ellenes, gyomorerősítő. Fertőtlenítő és sebgyógyító hatású is. Immunrendszer erősítő. Nyugtató, lazító, harmóniát hozó. Helyreállítja a kibillent lelki egyensúlyt. Segít a mérgek elengedésében.

pásztortáska, közönséges pásztortáska, palackfű

Pásztortáska (Capsella bursa pastoris): vérzéscsillapító, vértisztító. Rehabilitálja az idegrendszert, segít az életerő megtartásában. A lelki terhek „méregtelenítésében” is segít.


 

tisztító kúra, szakrális csakra

Mely gyógynövény tisztító kúra jó a szakrális csakrára?

A szakrális csakra (Svadisthana) a köldök magasságában helyezkedik el, és hagyományosan narancssárgának ábrázolják.

Ha a szakrális csakránk megfelelően működik, akkor kiteljesedettek a szexuális energiáink, vagy az életenergiánk, képesek vagyunk megélni és kimutatni az érzelmeinket, egészséges az önbizalmunk és a kreatívak vagyunk.

Ha önbizalomhiánnyal küzdünk, nem tudjuk átadni magunkat a szexualitásnak, vagy az életigenlésnek, életörömnek, érzelemmentesnek, ridegnek érezzük magunkat, visszafogottak vagyunk, félelmekkel küzdünk, párkapcsolati problémáink vannak, vagy kreativitásunk nem eléggé fejlett, akkor a szakrális csakránk megrekedhetett.

A szakrális csakrához tartozó szervek és funkciók: a gerincoszlop keresztcsonti szakasza, a medence, az ivarszervek, az ivarmirigyek (petefészek, prosztata, here), a női ciklusok, a vese, a mellékvesék, a húgyhólyag és a nyirokrendszer.

A gyökércsakra és a szakrális csakra két szomszédos csakra, ezért az energetikájuknál átfedés lehet. Ez sokszor az alkalmazott gyógynövényeknél is megmutatkozik.

E mellett egyes gyógynövények több csakrára is hatással lehetnek. A rózsa esetében például a fő szívcsakra erősítő jelleg mellett a gyökércsakra harmonizációban is szerepe lehet. Bizonyos értelemben a legtöbb gyógynövény több csakrára hat. Inkább azt mondhatjuk, hogy vannak olyan csakrák, melyeket elsődlegesen érintenek. Előfordulhatnak olyan gyógynövények is, melyek valamennyi csakrát harmonizálják.  

 

 

A szakrális csakra tisztító növényei általánosságban:

Tarackgyökér (Agropyrum repens): vizelethajtó, cukorbetegség elleni és vértisztító hatású teakeverékek alkotórésze.

citromfű, orvosi citromfű, citromszagú melissza, méhfű, mézfű, kerti méhfű, méregnyomófű, mézontófű

Citromfű (Melissa officinalis): Idegerősítő, nyugtató hatású, kiváló gyomor és bélrendszeri görcsoldó, puffadásgátló, fertőzésekben baktérium-vírusölő hatású, serkenti a májműködést. Nyugtató, görcsoldó. Megnyugtatja a gondolatvilágot, segít kiküszöbölni a szennyező hatások által ingerelt tudat görcsös félelmeit. Segíti az elengedés képességét. Segít a halálfélelemben és szorongás, félelmek esetén.

magas aranyvessző, jágerkender, aranyos istápfű, aranyos ruta, aranyvesszőfű

Aranyvesszőfű (Solidago gigantea): hólyag-, vesebetegségeknél gyulladáscsökkentő, izzasztó, tisztítóteák gyakori alapanyaga. Vértisztító hatású, fokozza a vese csí-t, az életerőt. Az érzelemvilág tisztítója. Csökkenti az érzelmi terheltség állapotát, a nyomasztottságot, a melankóliát. Fokozza a mérgezett érzelmek feldolgozási és elengedési készségét.

zsurló, mezei zsurló, kannamosófű, bábaguzsaly, cindrót, békarokka, zsúrlófű, kannamosó fű

Mezei zsurló (Equisetum arvense): vízhajtó, általános tisztító, segíti a lerakódások és vesehomok feloldását, kiürülését, köszvényellenes teák jellemző összetevője. A szervezetből kimossa a mérgeket. Hatékonyan oldja a köveket, meszesedéseket. Lélektani hatása például az ártó gondolatok elűzése, az indulatok elengedésének segítése. Érzelmileg tisztít a rögeszméktől.

körömvirág

Körömvirág (Calendula officinalis): gyulladáscsökkentő (húgyutaknál és emésztőrendszernél is). Méregtelenítő hatású gyógynövény. Lelki szinten megkönnyíti a mérgező élmények feldolgozását. Segíti a tudatot megtisztulni a szennyeződésektől.

A szakrális csakra tisztító növényei nők számára:

Alchemilla alpina

Palástfű (Alchemilla vulgaris): csillapítja a menstruációs vérzést, görcsoldó, gyulladáscsökkentő.

cickafarkfű, vírusellenes gyógynövények

Cickafarkfű (Achillea millefolium): vérzéscsillapító, étvágyjavító, vizelethajtó, tisztító. Méregtelenítő, gyulladáscsökkentő, fertőtlenítő hatású. Segíti a túlhevült érzelmek hűtését, segíti a mérgelődés okának tisztázását és a feldolgozás folyamatát. Tisztítja a gondolatvilágot.

A szakrális csakra tisztító növényei férfiak számára:

Kisvirágú füzike: gyulladáscsökkentő, támogatja a prosztata és a húgyutak egészséges működését.


tisztító kúra, napfonat csakra

Mely gyógynövény tisztító kúra jó a napfonat csakrára?

A napfonat csakra (Manipura) a köldök és a szívtájék között helyezkedik el. Hagyományosan citromsárga színűnek ábrázolják.

Napfonat csakránk helyes működése felelős a kiegyensúlyozott önértékelésért, a másik ember tiszteléséért, életigenlésért, optimizmusért, pozitív kisugárzásért, megfelelő egzisztenciáért, életörömért, tenni akarásért, a nyitottságért.

Ha idegesnek érezzük magunkat, pesszimisták vagyunk, önértékelési zavarokkal küzdünk, nem tiszteljük, nem értékeljük az embereket, állandó teljesítmény kényszerünk van, meg akarunk felelni mások elvárásainak, félelmekkel, esetleg depresszióval küzdünk a napfonat csakránk megrekedhetett.

A napfonat csakrához tartozó szervek és funkciók: a gyomor, az emésztés, a belek, a máj, az epehólyag, a hasnyálmirigy és a vegetatív idegrendszer.

A napfonat csakra tisztító és harmonizáló gyógynövényei általánosságban:

gyógynövény online kvíz

Rozmaring levél (Rosmarinus officinalis): epe- és vizelethajtó, szélhajtó, idegerősítő, étvágygerjesztő. Vértisztító hatású. Erős méregtelenítő, zsírégető. Fokozza az átalakító folyamatokat és az izzadás fokozásával a salakok kiürítését. Hatékony fertőtlenítő. Lélektanilag erősíti a múlt visszamaradt terheinek a feldolgozását, fokozza a lelkierőt. Megtisztítja a fertőzött, erjedő indítékokat, gondolat- és érzelemvilágot.

gyermekláncfű, vírusellenes gyógynövények

Gyermekláncfű gyökér (Taraxacum officinale): erősíti a májműködést, emésztés-, és epetermelés serkentő, szabályozza a cukoranyagcserét. Vértisztító, emésztést könnyítő hatású. Megszünteti a test nedveinek pangását. Csökkenti a téves képzetek mérgeit, segít a lerakódott, korlátozó élmények feloldásában, elengedésében.

citromfű, orvosi citromfű, citromszagú melissza, méhfű, mézfű, kerti méhfű, méregnyomófű, mézontófű

Citromfű (Melissa officinalis): Idegerősítő, nyugtató hatású, kiváló gyomor és bélrendszeri görcsoldó, puffadásgátló, fertőzésekben baktérium-vírusölő hatású, serkenti a májműködést. Nyugtató, görcsoldó. Megnyugtatja a gondolatvilágot, segít kiküszöbölni a szennyező hatások által ingerelt tudat görcsös félelmeit. Segíti az elengedés képességét. Segít a halálfélelemben és szorongás, félelmek esetén.

Robinia pseudoacacia, akácfa

Akácvirág (Robinia pseudoacacia): csillapítja a gyomorsav túltermelődést és gyomorégést, köhögéscsillapító, görcsoldó, enyhe vizelethajtó.

Borsikafű (Satureja officinalis): emésztést segítő, görcsoldó, bélnyugtató.

Szederlevél (Rubus candicans): gyomorerősítő, hasmenés csökkentő, méregtelenítő hatású: ízületi betegségekre (reuma, köszvény), cukorbetegségre ajánlott. Enyhén vízhajtó. Segíti a lelki sérülések, lelki sebek gyógyulását: meggátolja, hogy az életerő emiatt elszivárogjon.

orbáncfű, vírusellenes gyógynövények

Orbáncfű (Hypericum perforatum): antidepresszáns, közérzet- és hangulatjavító, emésztésjavító, gyomorsavcsökkentő. Általános vértisztító, igen erős méregtelenítő, vízhajtó hatású gyógynövény. Enyhe általános erősítő, idegerősítő és vérnyomáscsökkentő. A legerősebb növényi antidepresszáns. Lelki szinten is tisztít: megtisztítja a lelket a mocskos, fertőző, erjedő gondolatvilágtól, ezáltal megszünteti a félelmeket.


tisztító kúra, ásványok, kristályok Ásványok a tisztító kúra erősítésére:

Az ásványok ősi időktől fogva használatosak állapotjavításra. 3 szinten vizsgálhatjuk a hatásukat: 1. színük, 2. a képletük 3. kialakulásuk, történetük szerint.

tisztító kúra, jáde, jade, jáde hatása  Jáde: Szabályozza az idegek, vese, mellékvese működését. A jáde vagy jadeit a keleti kultúrákban jól ismert szerencsekő hírében áll. A tisztulás köve. Méregtelenítő, sebgyógyító, és a test mellett a lelket is erősíti. Amulettként védelmet nyújt a rossz szándékú energiák ellen.

lávakő, tisztító kúra  Lávakő: A lávakőnek erős energetizáló hatása van. Méregtelenítő, serkentő, regeneráló energiákkal hozhatjuk összefüggésbe. Biztosítja az egyensúlyt a szervezetben. Rendkívül magas ásványi anyag tartalma miatt általános frissítő, nyugtató hatású, erősíti az izmokat és kötőszöveteket is. A hiedelem szerint védő hatása van a negatív energiákkal szemben, ezért sokszor talizmánkánt alkalmazzák. Az újjászületés kővének is nevezik.


tisztító kúra, illóolaj Illóolajok a tisztításért, méregtelenítésért:

Az illóolajok esetében bőrre kenhetjük, párologtathatjuk, illetve ásvány karkötőre tehetjük a párologtatás érdekében. Az illóolajok holisztikusan hatnak lelki, energetikai és testi síkon. Hatnak a hangulatunkra, de akár vírus és baktériumölő hatással is rendelkezhetnek.

Citrom: Serkenti a méregtelenítési folyamatokat, pozitív hangulatot eredményez.

Bergamott: oldja a stresszt, a félelmeket, felemeli a lelket.

Grapefruit: serkenti az immunrendszert és a boldogság hormonok kiválasztását.

Rozmaring: élénkít, javítja a hangulatot, serkenti az immunrendszert.

A rozmaring és a grapefruit illóolaj erőteljesen hat a napfonat csakrára.

Szantálfa: elcsendesíti a testet és az elmét, enyhíti a fejfájásokat.

Tömjén: lelassítja és mélyíti légzésünket, béke érzését hozza el.

Vetiver: az anyaföld illata, ami stabilizál, földel és megtart. A vetiver növény illóolaja erőteljesen hat a gyökér csakránkra.

Jázmin: erős, érzéseket befolyásoló ereje van, elsősorban emberi kapcsolatok és szexualitás terén hat. A jázmin illóolaj a szakrális csakrára hat.

Ciprus: minden szinten erősítően, szabályozóan hat.

Muskotályzsálya: melegségével a lelket és az idegeket kiegyensúlyozza, inspirálja.

Ha a fenti sorrenden és egymással párhuzamosan a megfelelő gyógynövényeket, ásványi anyagokat és illóolajokat alkalmazod, Te is sokat tehetsz a saját tisztító kúra programodért.


tisztító kúra, YogaDrops 

Ha nem szeretnél magad bajlódni a fenti gyógynövények, ásványi anyagok és illóolajok beszerzésével, megfelelő arányú keverésével és alkalmazásával, akkor

KATTINTS IDE A KOMPLEX TISZTÍTÓ KÚRA PROGRAMHOZ!

A szerző