Barion Pixel

A szagos müge gyógynövény nemcsak a tesre, hanem a szellemre is hat.

A gyógynövények hatása varázslatos – képessé tesznek arra, hogy az egészséged és az elmédet is karbantartsd.

Igyál egy csésze gyógynövényteát a kreativitás, az egyszerűség, a jólét, a békesség, a nyugalom és a szellemi nyitottság érdekében.

Lássuk a SZELLEMI NYITOTTSÁG teát

Az alábbi gyógytea receptet bárki könnyedén elkészítheti otthon házilag. Nem kell hozzá más, csak az alább felsorolt gyógynövények közül bármelyik egyenlő arányban.

Csészénként 1 teáskanál keveréket kell forró vízzel leönteni, hogy élvezhessük az áldásos hatását.

A gyógynövények nemcsak a testet, hanem a lelket is gyógyítják.

szagos müge, szagos müge szirup, szagos müge gyógynövény

Szagos müge gyógynövény (Gallium odoratum)

A szagos müge görcsoldó és idegnyugtató hatású gyógynövény.

Alkalmas idegesség, álmatlanság, fokozott ingerlékenység, és görcsök ellen.

Ezen kívül emésztési zavarok (renyhe emésztés, felfúvódás, böfögés tüneti kezelésére is alkalmas.

A szagos mügének jelenleg semmilyen mérgező hatása nem ismert, és a belőle készült teaforrázat gyermekeknek is adható.

citromfű, orvosi citromű, citromszagú melissza, méhfű, mézfű, kerti méhfű, méregnyomófű, mézontófű, herpesz ellen gyógynövény,

Citromfű gyógyhatása

Számtalan kivételes tulajdonsága miatt több mint 2000 éve termesztik. Avicenna, a híres római orvos “élet elixír”-nek tartotta a citromfüvet. A citromfű a középkorban elengedhetetlen összetevője volt az ún. karmelita cseppeknek. Emésztési problémák, fejfájás, fáradtság és melankólia esetén gyógyszerként alkalmazták. Kellemes citrom illata és fűszeres íze van. 

golgotavirág, passióvirág, granadijja, májusi alma, észak-amerikai golgotavirág, amerikai golgotavirág, májusialma, idegnyugtató tea

Golgotavirág gyógyhatása

Régebben altatószerként és hisztériás rohamok kezelésére adták. Ezenkívül fájdalomcsillapító hatása is van. A benne található 2-metil-piromekonsav, és a vitexin nevű vegyületek miatt készítményei enyhe nyugtató hatással rendelkeznek.

Szárított lágy szárú részeit fog-, fej- és mentsruációs fájdalmakra is használják. Nyugató, görcsoldó hatásáról ismeretes elsősorban. Antidepresszáns.

Álmatlanság, alvászavarok, szorongás, idegi eredetű emésztési zavarok esetén alkalmazható. Használható továbbá neuro-vegetatív disztónia (idegi eredetű szabályozási zavar) és idegi eredetű emésztési zavarok esetén is.

Gyerekeknél fellépő idegesség kezelésére is alkalmas. A HKO erős hűtő hatása miatt alkalmazza, akár más növényekkel együtt. 

 

SZELLEMI NYITOTTSÁG tea hozzávalók

egyenlő arányban.

Próbáld ki te is ezt a teakeveréket! Csendesítsd el az elmédet!

A szerző